13 híresség, akik az utcán éltek, de mára már a leghíresebbek közé tartoznak

- Hirdetés -

Az emberek nehezen lesznek sikeresek. Úgy tűnik, számos sztárnak is különösen rossz gyermekkora volt. Viszont egy csoda, szerencse folytán végül nagyon jó helyzetbe kerültek, melyek segtségével hatalmas sikereket értek el az életben. Minden befutott ember élete egyedülálló, de van egy dolog, amely mindannyiukban közös: mégpedig a megingathatatlan hit magukban és az álmaikban.

Jim Carrey 19 éves korában.

Az apja elvesztette a munkáját, és Jimnek, a nővéreinek, és a bátyjának végül takarítói munkát kellett vállaniuk, iskolákat takarítottak, felmostak és Wc-t pucoltak. A család kénytelen volt egy ideig furgonban élni. Jim az iskolát befejezve, egy acélüzemben kezdett dolgozni. 2007-ben az egyik interjújában Jim elmondta, hogy ha nem építette volna fel karrierjét, még mindig ugyantt dolgozna.

- Hirdetés -

Halle Berry

Apja folyamatosan verte az édesanyját és mikor Halle négyéves lett apja elhagyta a családját. Halle gyermekkora óta kitartó és ambiciózus. Amikor iskolába járt, szépségversenyeket nyert. A diploma megszerzése után New Yorkba költözött, és amikor elfogyott a pénze, hajléktalan szállókon kellett aludnia. Pincérnőként és csaposként dolgozott, sok visszautasítást kapott a meghallgatások során, amíg végül szerepet kapott  az „Élő babákban”, ami híressé tette.

Halle Berry (@halleberry) által megosztott bejegyzés,

- Hirdetés -


Orah Winfrey

Ma ő a legíresebb fekete milliomos nő. Amikor gyermek volt, krumplis zsákokból készült ruhákban kellett járni, mert családja olyan szegény volt, hogy nem volt pénzük új ruhákat venni. A nagymamája minden egyes engedetlen cselekedetéért megverte a botjával. 14 éves korában Oprah terhes lett, de a gyermek nem sokkal a szülés után meghalt.

- Hirdetés -

Sylvester Stallone

Születése idején a szülészek károsították az arc idegeit, ami arcbénuláshoz vezetett. Később problémás fiataloknak fenntartott ikolába járt, ahol rengetegszer megaláták. A fiatal Sylvester elsőkörben portás másodsorban takarító volt az állatkertben. Aztán beleegyezett, hogy 200 dollárért részt vesz egy felnőtt filmben, mert nem volt képes fizetni a bérleti díjat és elvesztette a lakását. 3 hetet kellett töltenie az utcán.

Madonna

Fiatalon arról álmodott, hogy táncosnő lesz ezért New Yorkba költözött, és mindössze 35 dollárral a zsebében indult útnak (az első taxi útján töltött 15 dollárt). A bérleti díjak kifizetéséhez Madonna a Burger Kingben és a Dunkin ‘Donuts-ban dolgozott, de nem sokáig. Ezután kabátellenőrző lányként és meztelen modellként dolgozott. Kénytelen volt bérelni egy helyet New York egyik legolcsóbb és legveszélyesebb részén, ahol megtámadták és szexuálisan zaklattak.

Ella Fitzgerald

14 évesen egy bordélyházbadolgozott, mit felügyelő amíg a gyermekfelügyelet árvaházba nem vitte. Kétszer megszökött onnan, és egy ideig hajléktalanként élt. Egyszer elhatározta, hogy részt vesz egy énekversenyen. Soha nem szerepelt előtte színpadon, szegénynek nem volt tisztességes ruhája, ám a nézőket annyira lenyűgözte a hangja, hogy megnyerte az első helyet. Ez volt az a pillanat, mikor Ella egy jazz zenekar vezetõje felfigyelt rá, és hamarosan a fiatal énekes saját koncerteket tartott.

Charlie Chaplin

Szegénységben nőtt fel. Minden munkát elvállalt. Újságkihordó volt, orvosi asszisztens, 14 éves kora előtt pedig fát vágott. 14 éves volt, először kis szerepet kapot a Sherlock Holmes című darabban, mint postás. Iskolai hiányosságok miatt nem tudta elolvasni a szövegkönyvet így testvére segített neki tanulni. Charlie azt leszámítva, hogy soha nem tanult, tehetséges volt és sikerült nagy karrierjét felépíteni.

Michel Oher

Michael Oher egy profi amerikai foci játékos. Ő volt a 12. gyermek a családjában. A szülei alkohol és drogfüggők voltak. Nagyon rossz diák volt, és 9 év alatt 11 iskolát váltott. Michael nevelőszülőknél és az utcán élt, amíg Le Ann és Sean Touhy el nem kezdtek gondoskodni róla. Segítették Michaelnek, hogy megszokja az egyetemi környezetet, és komolyan vegye az iskolát. Nekik köszönhetően Michael erőt vett magán, és elkezdte az első lépéseit a labdarúgásban.

Christopher Gardner

Christopher Gardner 10 napra börtönbe került mert nem fizetett a parkolójegyekért. Miután hazatért, megtudta, hogy a felesége elhagyta, és elvitte a gyermekeiket. Mindent elvitt tőle. Egyvalamit azonban senki sem tudott elvenni tőle, az álmát, hogy tőzsdeügynök legyen. Felesége rövid időre visszatért, ám akkor otthagyta fiát neki. 1 évig kellett parkokban, menhelyeken, az irodájában és még a nyilvános fürdőszobákban is élniük. Azért kellett küzdenie, hogy fia óvodába járhasson. Célja az volt, hogy pénzt takarítson meg és házat béreljen. Egy jobb jövőt szeretett volna fia számára. Hamarosan karrierje virágozni kezdett. Jelenleg egy hatalmas pénzügyi vállalkozás tulajdonosa és sok jótékonysági tevékenységet végez.

Eminem

A ház, ahol Eminem nőtt fel, amit az egyik albumának borítóján használt. Eminem sohasem volt hajléktalan, de gyermekkora nagyon nehéz volt. Apja, Eminem születése után elhagyta a családot, és édesanyja, aki még csak 18 éves volt, különböző városokba utazott, jobb életet keresve. Végül egy Detroit külvárosban telepedtek le, ahol a legtöbb gyerek fekete volt. Senki sem vette komolyan a rapkultúra iránti érdeklődését. Azt monták, hogy a fehér emberek nem tudnak rappelni. Az Eminem azonban továbbra is részt vett rap-csatákban, és fokozatosan szerezte meg az emberek tiszteletét. Most ő a világ egyik legkeresettebb rapperje.

Chriss Patt

Chris Pratt  jegyértékesítőként és felszolgálként is dolgozott. Az utcán, furgonban és sátorban is élt, amíg egyszer Rae Dawn Chong színésznőnek nem szolgált fel az étteremben, és így kapta meg élete első szerepét, Devonét a Cursed 3. című horror vígjátékban.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!