7 híresség, aki bevallotta, hogy mentális zavarokkal küzdött!

- Hirdetés -

Néha nehéz beismerni magunknak, ha súlyos problémákkal küzdünk, különösen akkor, ha valami olyasmi, ami nem látható szabad szemmel. Akár boldog és jól ápolt hollywoodi csillagról beszélünk, akikről azt gondolnánk, hogy tök jól elvannak, kiderül, hogy bizony ők is éltek már meg nehéz időszakokat. Elhoztunk néhány hírességet, akik bevallották a világnak, hogy mentális zavarral küzdöttek ezidáig. Reméljük, hogy történeteik segíteni fogja azokat az embereket, akik nem mernek segítséget kérni a betegség legyőzéséhez.

Mariah Carey – bipoláris zavar.

Mariah Carey 17 éven át titkolta betegségét, mert félt, ha kiderül, karrierje bánná. 2001-ben kórházba és „2-es típusú bipoláris rendellenességet” diagnosztizáltak nála.”Szégyelltem a diagnózisomat, nem akartam kezelésre járni, ezért meggyőztem magam, hogy a betegségem nem létezik” – mondja az énekesnő. Évekig félelemben élt, hogy valaki rájön a titkára. Elmondása szerint az elmúlt két év volt számára a legnehezebb időszak, ezért úgy döntött, hogy felvállalja titkát, és elindul a gyógyulás útján.

- Hirdetés -

1 17 7 híresség, aki bevallotta, hogy mentális zavarokkal küzdött!

JK Rowling – Depresszió.

A híres író bevallotta, hogy miután elvált az első férjétől és megélhetés nélkül maradt, depresszióba esett és fontolgatta, hogy végez magával. Ettől egy kislány mentette meg, majd orvoshoz fordult. „Soha nem szégyelltem beszélni a depresszióról. Nagyon nehéz időket éltem meg, és büszke vagyok rá, hogy megbirkóztam vele „- mondja az írónő.

- Hirdetés -

2 15 7 híresség, aki bevallotta, hogy mentális zavarokkal küzdött!

David Beckham – rögeszmés-kényszeres betegség.

Beckham, addig nem fekszik le a szállodai szobába, amíg minden a helyére nincs rakva.  Davidnek OCD-je van, azaz rögeszmés-kényszeres betegsége, ami egy, olyan betegség, ahol a személy arra törekszik, hogy megszabaduljon a rögeszméktől és bizonyos ismétlődő cselekvésektől. A házában minden dolognak meg van a maga helye, beleértve a hűtőszekrényben lévő ételeket is.

- Hirdetés -

3 15 7 híresség, aki bevallotta, hogy mentális zavarokkal küzdött!

Emma Stone – pánikrohamok.

A színésznő 7 éves kora óta pánikrohamokban szenved. Ez megmagyarázhatatlan, fájdalmas rohamokban, szorongásban és a félelemben merül ki, amit láz, hányinger, izzadás és szédülés kísér. A színésznő elment egy terapeutához, és a kezelés segített neki megtanulni, hogyan kell kezelni a pánikbetegségét.

4 14 7 híresség, aki bevallotta, hogy mentális zavarokkal küzdött!

Ryan Reynolds – Idegesség.

Ryan Reynolds szigorú apa mellett nőtt fel, gyermekkorában pedig szorongást diagnosztizáltak nála. Ez olyan ésszerűtlen szorongás, amit idegesség, remegés, szívdobogás és szédülés kísér. A színész, állapota csúcspontját a „Deadpool” forgatása után érte el, ahol Reynolds szintén producer volt. Az elvárások magasak voltak, attól tartott, hogy csalódást okoz a rajongóknak. Ryan sokszor nem tudott aludni, és ha mégis sikerült akkor mindig rémálmai voltak. Végül idegösszeomlást kapott, orvosok és felesége Blake segített neki, hogy megbirkózzon a problémával.

5 16 7 híresség, aki bevallotta, hogy mentális zavarokkal küzdött!

Michael Phelps – figyelemhiányos hiperaktivitás zavar.

A figyelemhiányos hiperaktivitás zavar olyan viselkedési rendellenesség, amelyet a koncentrálhatatlanság, az információk észlelésének nehézsége, ellenőrizhetetlenség és impulzivitás jellemez. A többszörös olimpiai bajnok, amerikai úszó Michael Phelps-nél, 9 évesen diagnosztizálták a betegséget. Nagy gondot okozott a tanároknak, és egyikük azt is mondta, hogy Michael soha nem lesz sikeres ember. A Phelps évekig speciális gyógyszereket szedett, de végül megtanult nélkülük élni.

6 14 7 híresség, aki bevallotta, hogy mentális zavarokkal küzdött!

Demi Lovato – Bulimia

Demi Lovatonál 6 évvel ezelőtt bulimiát diagnosztizáltak. A bulímia falási rohamokkal járó kényszerbetegség, melynek során a beteg rövid idő alatt igen nagy mennyiségű étel elfogyasztására képes, ami elhízáshoz vezet. Demi képes volt legyőzni a betegséget, és ő is elkezdett kampányolni, hogy ezt a betegséget igenis, le lehet győzni. Demi igaz, hogy meggyógyult, de az egészséges életmód és a fitnesz segítségével tartja karban súlyát.

Bulímiában szenvedett szintén: Elton John, Nicole Scherzinger, Jane Fonda, Mary Kate Olsen, Nicole Richie és Zane Malik.

7 13 7 híresség, aki bevallotta, hogy mentális zavarokkal küzdött!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!