Az oroszok azt állítják: Megölték az ukránok segítségére siető legendás kanadai mesterlövészt

- Hirdetés -

Wali, a kanadai hadsereg titokzatos veteránja a világ leghalálosabb mesterlövészeként ismert. A 22. kanadai királyi ezredben szolgált az afganisztáni háborúban. Otthagyta a családját és a munkáját, hogy besegítsen az ukránoknak az oroszokkal vívott háborúban.

16476131324112 Az oroszok azt állítják: Megölték az ukránok segítségére siető legendás kanadai mesterlövészt

Az ukránok tárt karokkal várták a katonát. Wali azzal szerezte hírnevét, hogy állítólag 3540 méterről lőtte ki egyik célpontját. Március 3-án érkezett Ukrajnába, hogy segítsen nekik.

Ahogy teltek-múltak a napok az orosz portálok elkezdték ontani magukból a kacsákat, hogy bizony ők 20 perccel Ukrajnába lépése után végeztek is a mesterlövésszel, a lengyel határ melletti Javorivot célzó rakétatámadásban.

Aztán jött egy másik hír is tőlük, hogy megint megölték, csak most onnan több száz kilométerre, az Azovi-tenger partján lévő Mariupolban. Itt a Szpecnaz katonák ölték meg.

- Hirdetés -

Hivatalos megerősítés persze nem jött a haláláról.

Március 14-én, hétfőn a brit Daily Mail újság adott le egy telefoninterjút Walival. Akkor állítólag az ostromlott Kijevben tartózkodott. Noha a Daily Mail is egy bulvárlap, de hitelesebb, mint az orosz propagandaoldalak.

„Nem szívesen lövök le senkit sem – mondta Wali a brit lapnak. – De ha eljön az ideje, tétovázás nélkül meghúzom a ravaszt. Ha Putyin el akarja foglalni Kijevet, nagy árat kell fizetnie. Senki sem akarja itt az oroszokat, minden kijevi ellenáll a betolakodóknak. Őrült pusztítást fogunk véghez vinni a soraikban. Annyian meg fognak halni, hogy Kijev lesz nekik az új Sztálingrád.”

Wali polgári foglalkozása informatikus. A főnöke egy ukrán származású kanadai vállalkozó. Állítólag ő beszélte rá arra, hogy csatlakozzon a harcokhoz.

Ha így nézzük, akkor az oroszok első cikkei, miszerint a mesterlövész meghalt, kamu volt. Az viszont aggasztó, hogy múlt hétfő semmit sem hallani a Waliról.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben.

- Hirdetés -

Forrás: index.hu

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!