Elhunyt a Fekete Párduc főhőse, Chadwick Boseman

- Hirdetés -

Chadwick Aaron Boseman 1976. november 29-én született Andrsonban, Dél-Karolinában. Az amerikai színész legismertebb szerepe a Fekete Párduc filmben volt, amiben T’Challa karakterét alakította. Emellett szerepelt még a Get on up – A James Brown sztoriban 2004-ben, az Amerikai Kapitány: Polgárháborúban 2016-ban, a Fekete Párducban 2018-ban és még ugyanebben az évben került a mozikba a Bosszúállók: Végtelen háború is.

„Mérhetetlen bánattal erősítjük meg Chadwick Boseman elmúlását” – írta egy Twitter-hírcsatornájához közölt nyilatkozat.

„Chadwick elmúlása teljesen lesújtó” – nyilatkozta Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke és a Marvel kreatív igazgatója. „Ő volt a mi T’Challank, a Fekete Párduc és a kedves barátunk. A forgatások során karizma és öröm sugárzott belőle és valahányszor megjelent a képernyőn, valami igazán kitörölhetetlen alkotást készített. Munkája során sok csodálatos embert testesített meg, de senki sem volt jobb nála. Ő pont olyan okos és kedves, erőteljes és erős, mint karakter, akit megformált. Most a kor nagy ikonjaként foglal helyet mellettük. A Marvel Studios családja mélyen gyászolja elvesztését.”

- Hirdetés -

„Mindannyiunkat szíven ütött Chadwick Boseman tragikus halála. Rendkívüli tehetség és az egyik legkíméletesebb és adakozóbb lélek, akivel valaha találkoztam. Óriási erőt, méltóságot és mélységet hozott úttörő szerepébe, a Fekete Párducba. Világszerte milliók szeme láttára vált hőssé és mindannyiunkat arra ösztönzött, hogy merjünk nagyot álmodni. Gyászoljunk mindazt, ami ő volt és ami lett volna. Nagyon hiányzik nekünk és örökké hiányozni is fog. Itt a Disney-nél mindannyian imádkozunk lelki üdvéért és szívből jövő részvétünket küldjük a családnak” – mondta Bob Iger, a Walt Disney Co. elnöke.

Három fiú közül ő volt a legfiatalabb a családban. Boseman már a középiskolában színdarabot írt Crossroads címmel, méghozzá egy kosárlabda csapattársáról, aki egy lövöldözésben vesztette életét. Ez fordította őt igazán a művészetek, a filmek irányába. A Howard Egyetemen rendezést is tanult. Miután New Yorkba költözött, színházban dolgozott és vendégszerepelt néhány népszerű sorozatban is, mint a New York-i helyszínelők, a Vészhelyzet vagy az Esküdt ellenségek.

Boseman karrierje elején még Brooklynban élt, de drámaoktatóként dolgozott Harlemben, ahol fekete színésznövendékeket segített. 2008-ban Los Angelesbe költözött, ugyanis őt is vonzani kezdte a színészet. A sorozatszerepek után következtek a fent már említett produkciók. A valódi áttörés 2013-ban következett be, amikor Harrison Ford oldalán játszott a 42-es című filmben, amelyben Jackie Robinsont, az első afro-amerikai baseballjátékost alakította. Robinson volt az első ilyen származású férfi, aki a profi ligában játszhatott. A sors fintora, hogy Boseman ugyanazon a napon halt meg, amikor Jackie Robinson is.

- Hirdetés -

A Fekete Párduc volt az első szuperhősről szóló film, amit a legjobb film kategóriában Oscar-díjra jelöltek. Ezen kívül az alkotás további hat jelölést kapott, amelyekből hármat meg is nyert a tavalyi Oscar-gálán. A Fekete Párduc folytatását 2022-re tervezték, ami egyébként az MCU ötödik fázisának nyitófilmje lett volna.

Chadwick Bosemannál négy évvel ezelőtt vastagbélrákot diagnosztizáltak az orvosok. A kórral hősiesen küzdött, de sajnos a rák győzedelmeskedett felette. Az amerikai színész 43 éves korában, augusztus 28-án végleg lehunyta szemeit.

Kollégái is fájó szívvel búcsúztak a színésztől. A Bosszúállók csapata ezzel a mondattal köszönt el: „Kisugárzása, átható tekintete és az egész vásznat uraló játéka mindig velünk marad. Hiányozni fog. Nyugodj békében Chadwick Boseman.”

- Hirdetés -

Nyugodjon békében! Őszinte részvétünk a családnak!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!