Elhunyt Oszter Sándor Jászai Mari- és Kossuth-díjas színművészünk

Megosztás

- Hirdetés -

Hetvenhárom évesen, október 29-én este elhunyt Oszter Sándor színművész. A hírt felesége, Failoni Donatella tette közzé Facebookon.

Jól látható a posztból, hogy Donatellát nagyon megviselték a történtek, melyet teljesen meg tudunk érteni.

A lánya, Alexandra, aki szintén színész, is kitett egy posztot, melyben édesapjától búcsúzik.

- Hirdetés -

„Elment! Kiváló mesterem volt.”Tanulj meg fiacskám komédiázni,tanulj meg kacagni,sírni ha kell!Tanulj a rosszhoz is jó képet vágni….mert minden-minden csak komédia…!Hálás vagyok Neki mindenért.Igazán tudott élni!Az Élet színskáláján mindent megmutatott.Tudom,ezután is mindig velem lesz…

kep 2021 10 30 113833 Elhunyt Oszter Sándor Jászai Mari- és Kossuth-díjas színművészünk

A gyász egy hosszú folyamat.Ezért kérek szépen minden sajtóst,tartsa tiszteletben és egyelőre ne keressenek minket.Előre is köszönöm(egyébként sem hiszem,hogy szavaknak itt bármilyen helye van)”

kep 2021 10 30 113853 Elhunyt Oszter Sándor Jászai Mari- és Kossuth-díjas színművészünk

Oszter Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész. A Rózsa Sándor című filmben nyújtott alakítása tette országszerte ismertté. 1971-ben szerződött a Vígszínházba, majd 1978-ban a Nemzeti színházba. 2008-ban a Békéscsabai Jókai Színház színésze lett.

- Hirdetés -
kep 2021 10 30 113908 Elhunyt Oszter Sándor Jászai Mari- és Kossuth-díjas színművészünk

Nagyon sokoldalú művész volt. A fiatalabb generáció az Argó (2004) című filmből ismerheti. 1983-ban Jászai Mari-díjjal jutalmazták, 1988-ban lett érdemes művész. 1972-ben a San Remó-i filmfesztiválon a legjobb férfi alakítás díját kapta a Kitörésben nyújtott alakításáért. 2013-ban kapta meg a Kossuth-díjat sokoldalú, stílus- és műfajgazdag művészi munkásságért.

kep 2021 10 30 113936 Elhunyt Oszter Sándor Jászai Mari- és Kossuth-díjas színművészünk

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!