Hátborzongató fotó Freddie Mercury-ról – Így nézett ki a Queen frontembere közvetlenül halála előtt

- Hirdetés -

Freddie Mercury, született Farrokh Bulsara (Stone Town, Zanzibár 1946.szeptember 5.) a legendás Queen rockegyüttes énekese és dalszerzője volt. Az együttes sikeres dalainak nagy részét ő maga írta.

A Queen frontembere mindvégig hatalmas titokban tartotta, hogy az AIDS-szel küzd. Minderről csak halála előtt 24 órával számolt be. Mercury 45 évesen hunyt el, betegségének súlyosságáról pedig a róla készült utolsó fotó árulkodik.

Az énekes utolsó napjait nagy rejtély övezi még napjainkban is, halála után harminc évvel. Mercuryt 1991. november 24-én győzte le a halálos kór. Az orvosok által felállított diagnózist, miszerint az énekes HIV-pozitív, mindössze halála előtt 24 órával hozták nyilvánosságra. Már néhány évvel halála előtt szárnyra keltek a pletykák, hogy az énekes HIV-pozitív lehet, de megerősíteni senki nem tudta ezt. A Queen 1987-es turnéját is meg kellett szakítani nem sokkal a vége előtt, mert a frontember állapota rohamosan romlani kezdett.

- Hirdetés -

Freddie Mercury élete utolsó két esztendejét Londonban töltötte, ahol egyedül élt fényűző, Garden Lodge-i otthonában. Az énekes mindig is igyekezett titokban tartani betegségét. Élete utolsó időszakában még a nyilvánosság előtt sem mutatkozott, hisz utolsó ismert képei alapján nagyon lefogyott, rendkívül rossz állapotban volt. Egy 1991-ben készült kerti fotón szinte úgy néz ki, mint egy csontváz.

A Queen frontemberének legjobb barátja és egyben egykori barátnője, Mary Austin is a közelben tartózkodott a tragédia idején. Most elárulta, hogy mi történt az utolsó percekben.

Az énekes és Mary szakításuk után is jóban maradtak, miután Mercury elismerte, hogy meleg.

- Hirdetés -

„Minden szeretőm megkérdezte, hogy miért nem léphet Mary helyébe, de ez egyszerűen lehetetlen. Az egyetlen barátom Mary és nem is akarok mást. Számomra ő volt a feleség. Számomra ez házasság volt. Hiszünk egymásban, nekem ez elég” – nyilatkozta annak idején Mercury.

Freddie Mercury halálának napján, Dave Clark a Five énekese volt a legenda mellett, de Austin is hamar a helyszínre érkezett. Clark 2008-ban azt mondta, hogy amikor az orvosok elmentek, már tudta, hogy mindjárt vége. „Egyedül maradtunk és amikor meghalt, lementem a földszintre, hogy elmondjam a személyi asszisztensének, Phoebe-nek, és a szakácsának Joe-nak. A volt barátnője, Mary Austin is átjött, én pedig felhívtam Freddie szüleit a hírrel. Békésnek tűnt. De hatalmas veszteség volt” – mondta Clark.

Így nézett ki a legendás énekes a halálát megelőzően:

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!