II. János Pál pápának volt egy szerelme? Titkos levelek kerültek elő

Megosztás

- Hirdetés -

II. János Pál pápa (Karol Wojtyła) volt a katolikus egyház feje 1978-tól haláláig. Nagyon népszerű volt és a közvélemény jó véleménnyel volt róla. Halála rengeteg embert rázott meg szerte a világon, nemzetiségtől és vallástól függetlenül. Halála után számtalan érdekes dologra derült fény vele kapcsolatban.

kep 2021 10 19 101338 II. János Pál pápának volt egy szerelme? Titkos levelek kerültek elő

Egyesek szerint volt egy nő az életében, akivel szorosabb kapcsolatban állt, mint azt akkor gondoltuk volna.

Anna Teresa Tymieniecka egy lengyel-francia arisztokrata lánya volt. Már kislányként is lenyűgözte a filozófia. Platónt olvasott gyerekként. Felnőtt korában a Jagelló Egyetemen kezdett tanulni, majd Svájcban és a Sorbonne-on. 1956-ban ment feleségül egy Houthakker nevű amerikai közgazdászhoz. Ő lett Nixon elnök későbbi tanácsadója. Három gyermekük született és boldogok voltak egymással. A nő azonban időközben remek barátra lelt II. János Pál pápa személyében. Egyesek szerint több is volt köztük, mint barátság.

- Hirdetés -
kep 2021 10 19 101415 II. János Pál pápának volt egy szerelme? Titkos levelek kerültek elő

1973 egy kivételes év volt Tymieniecka számára. Ekkor volt lehetősége találkozni magával Karol Wojtyłával, aki teljesen elbűvölte a személyiségével.

Wojtyła többször is meglátogatta Annát és a férjét az Egyesült Államokban. Telefonálgattak és leveleztek is, melyek tartalma kifejezetten érdekelte a BBC csapatát.

kep 2021 10 19 101429 II. János Pál pápának volt egy szerelme? Titkos levelek kerültek elő

A BBC csatorna évekkel ezelőtt sugárzott egy epizódot, mely a pápa és Anna Teresa barátságáról szólt. Az anyag részleteket is bemutat a levelekből, melyeket a pap küldött a barátjának. Az elsők teljesen formálisak voltak.

- Hirdetés -

„Kedves professzor, nagyon köszönöm a fenomenológia három dimenziójáról szóló cikket.” – kezdődött Wojtyła egyik levele.

kep 2021 10 19 101311 II. János Pál pápának volt egy szerelme? Titkos levelek kerültek elő

Idővel azonban kapcsolatuk jól láthatóan megváltozott és sokkal bensőségesebb lett. A BBC Panoráma című műsora szerint a lengyel érsek és Anna köteléke nem csupán barátság volt. Ezt később a nő határozottan tagadta.

„Nem, soha nem lettem szerelmes egy bíborosba. Hogyan is lehettem volna? Ezen kívül még házas is vagyok.” – jelentette ki egy interjúban.

- Hirdetés -
kep 2021 10 19 101302 II. János Pál pápának volt egy szerelme? Titkos levelek kerültek elő

Az egyik levél, melyet Teresa 1975-ben küldött a pápának, teljesen másról árulkodik. Ott arról ír, hogy a karjaiban akar lenni, mert ott érzi boldognak magát. És még bocsánatot is kért a nő, hogy nem tanult meg uralkodni az érzésein.

Arról is írt a nő, hogy szereti a leveleket meg a telefonhívásokat, de a személyes találkozókat semmi sem helyettesíti. Egy képeslapot is küldött a férfinak, melyen a „Hozzád tartozom” szavak álltak.

kep 2021 10 19 101255 II. János Pál pápának volt egy szerelme? Titkos levelek kerültek elő

Kapcsolatuk később megromlott. Anna fordította a pápa egyik művét angolra, azonban jelentősen torzított a felhangon, így nem fogadták el. II. János Pál azonban nem védte meg a barátját, aminek következtében eltávolodtak egymástól.

1981-ben, a pápa elleni merényleg után vették fel újra a kapcsolatot. Anna a pápa haláláig vele volt és tartották a kapcsolatot.

kep 2021 10 19 101247 II. János Pál pápának volt egy szerelme? Titkos levelek kerültek elő

II. János Pál páoa 2005. április 8-án halt meg, Anna pedig 2014. június 7-én.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!