Íme 22 elképesztő tény Jackie Chanről, amit sosem gondoltál volna a színészről

- Hirdetés -

Jackie Chan egy olyan ikonikus színész, akinek nevét az egész világon ismerik. Rengeteg kung fu-s filmben szerepelt már és láthattuk, hogyan fejlődik harcművészete évről évre. Nem utolsó sorban egy rendkívül vicces színészről beszélünk, aki olyan tehetséggel van megáldva akrobatika terén, mellyel nem kell kaszkadőrt fogadnia, hogy egy-egy veszélyesebb jelenetet megcsináljon. Pontosan emiatt került be egyszer a Guinness Rekordok Könyvébe. Persze nem ez az egyedüli érdekesség a színész életében, ugyanis számtalan lebilincselő adatra bukkantunk, hála az internet világának. Mai cikkünkben ezeket foglaltuk össze nektek és szedtük egy kupacba, hogy ti is jobban megismerhessétek a színészt. Lássuk mik derülnek ki róla:

1, Jackie Chan születési neve valójában Chan Kong-száng. Ez azt jelenti, hogy „Hongkongban született”.

2, Chan hatalmas baba volt, ezért természetes úton nem is tudott világra jönni. Az orvosoknak császármetszés útján kellett a világra segíteniük, majd miután lemérték kiderült, hogy 5,5 kilót nyomott. Mivel a családja nagyon szegény körülmények közt élt, nem tudták kifizetni a műtétet, ezért kölcsön kellett kérniük a barátaiktól.

- Hirdetés -

3, Édesanyja háztartásbeli volt, aki nevelte a gyerekeket, apja viszont a francia nagykövetségen szakácsként tevékenykedett.

4, A családnak egyszer költöznie kellett, mert édesapját az ausztrál-amerikai nagykövetségre hívták dolgozni. Chan-t viszont nem vitték magukkal, mert a pekingi operaiskolában tanult. Kemény 10 évet húzott le ott.

5, A családja szerette volna, ha fejlődik, mivel nagyon tehetségesnek tartották, ezért hagyták Pekingben.

- Hirdetés -

6, Jackie Chan olyan rossz tanuló volt az általános iskola első osztályában, hogy meg is bukott.

7, Az operaiskola mellett harcművészetet is tanult, amire apja tanította meg. Minden reggel iskola és munka előtt felébresztette fiát, és a kung fu alapjaira tanította őt.

8, Az éneklés mellett színészkedést és akrobatikát is tanult, melyek sokat segítettek neki később a kaszkadőri mutatványok elvégzésében. Viszont amennyire jól ment neki ez a vonal, annyira rosszul teljesített az átlagos tantárgyakban. Sajnos az olvasás és az írás nem volt az erőssége és ez meg is látszott rajta.

- Hirdetés -

9, 8 éves volt mikor legelőször beválogatták egy filmbe. Tiniként olyan nagy sztár mellett dolgozhatott, mint maga Bruce Lee. Imádta őt és úgy gondolta, hogy soha nem nyerne vele szemben. Olyan filmekben szerepeltek együtt, persze csak extra jelenetként mint a „Tomboló ököl” és „A sárkány közbelép”.

10, Mivel iskola után kilátástalannak érezte helyzetét, mert sokáig nem kapott munkát úgy döntött, hogy Canberraba költözik. Egy építkezésen kezdett dogozni segédmunkásként. Munkatársainak nehézséget okozott nevének kiejtése, ezért szimplán Jack-nek szólították.

11, Mint említettük a pekingi operaiskolába járt, ezért nem volt kérdés, hogy tud-e énekelni. Olyan tehetséges volt, hogy felkérték énekeljen a pekingi olimpia záróünnepségén. Nemcsak rendezvényeken, hanem a filmekben is szívesen dalra fakadt, sőt többször kölcsönözte hangját mesék karaktereinek. Például ő volt Li Shang hangja a Mulan című Disney mesében.

12, Karrierje kezdetén sokszor játszott rossz fiút, ám amint sikerült befutnia visszautasította az ilyen szerepeket. Nem akart tipikus gazember lenni, mert habitusra sem állt közel hozzá az ilyen jellegű szerep.

13, Amikor egy nap a híres színész úgy döntött, hogy meglátogat egy cipőboltot, emberek tízezrei táboroztak le a bolt előtt, hogy találkozhassanak vele. Ki kellett hívni a rendőrséget, hogy Chan ki tudjon jönni a boltból.

14, Jackienek fogalma sem volt arról, hogy mit kezdjen első milliójával ezért úgy döntött, hogy a felével elmegy a legközelebbi óraboltba és megkérdezi, melyik a legdrágább óra, ami ott kapható. Mivel a kinézett órából 7 különböző darab is volt, ezért mind a hetet megvette és mindennap másikat tett fel. Annak érdekében, hogy az emberek figyelmét ne kerülhesse el feltűrte az inge ujját.

15, Sokan nem tudják, de a színésznek két kedvenc plüssállata is van. Mindkettő panda csak az egyiket Lei-nek a másikat Zee-nek hívják. Annyira szereti őket, hogy még a születésnapját is velük ünnepelte.

16, Jackie örökbefogadott kettő óriáspandát, akikről folyamatosan gondoskodik. Mindkettő a Csengdu állatközpontban van és rendszeresen látogatja őket.

17, A színész neve kétszer is bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, mint a legtöbb kaszkadőr mutatványt elvégző színész illetve, aki a legtöbb tevékenységet végezte egyetlen film elkészítése során. Például „Az istenek fegyverzete 3” című filmben, 15 munkakör feladatát végezte el egyedül.

18, Annak ellenére, hogy megkapta a Brit Birodalom Rendje aranylovagi címét nem ütötték lovaggá, mert azt csak és kizárólag brit származású emberek kaphatják meg.

19, Sokan nem is tudják, hogy a Los Angeles-i rendőrség tiszteletbeli tagja.

20, A filmművészetben való teljesítménye miatt 2016-ban Oscar-díjjal jutalmazták.

21, Jackienek nemcsak pandái, hanem kutyái is vannak. Két gyönyörű és okos golden retriever Jones és JJ.

22, Jackie Chan a fagylalthoz hasonlítja magát a szerelmet. Érdekes hasonlat.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!