Íme Charlie Chaplin utolsó Oscar-díjáról készült felvétel, amit csak kevés embernek volt szerencséje látni

- Hirdetés -

Charlie Chaplin neve még annak is ismerős, aki bőven a 2000-es évek után látta meg a napvilágot. Chaplin egy olyan kiemelkedő, ikonikus alak volt a történelemben, akit nem igen lehet pótolni, sem egy kalap alatt említeni másokkal. Elképesztően tehetséges volt, de nemcsak színészként, hanem filmrendezőként, forgatókönyvíróként, zeneszerzőként, vágóként és filmproducerként is. Egyesek a világ legkreatívabb, legtehetségesebb embereként tartották számon.

Gyerekkora nem volt felhőtlen, születésének helyéről több pletyka is szárnyra kapott, de hivatalos adat nem igen derült ki, csak az, amit ő állított magáról. A legendának volt egy féltestvére, akivel többnyire árvaházban nevelkedett, ám korán kiszakadt, hogy dolgozzon. 5 éves korában a Music Hallban lépett fel, 12 évesen pedig azt hazudta, hogy 14 éves, hogy színházi szerephez jusson. 1912-ben egy mutatványos társulat főszereplőjeként láthatta a nagyérdemű, ahol a későbbi Stan Laurellel játszott együtt.

1914 volt számára a változás éve, ugyanis ekkor lépett ki a Keystone stúdió ruhatárából ikonikus jelmezében. Neve futótűzként terjedt el az emberek között, és mindenki tudta, ki is az a Charlie Chaplin. Ebben az évben már saját filmet is rendezett, ami nagy sikereket ért el. 1917-ben mivel szerződése lejárt, így független producerként folytatta tovább karrierjét. Ekkor tejesen kiélhette kreativitását. Egy évre rá megalapította a Charles Chaplin Film Corporation produkciós céget majd további 33 éven át itt dolgozott.

- Hirdetés -

Élete során több nővel is összesodorta az élet, de a legtöbb kapcsolata rövid életű volt. Leginkább a fiatalabb korú hölgyeket részesítette előnyben így 28 évesen feleségül vette a 16 éves Mildred Harrist. Közös gyermekük sajnos csecsemőként elhunyt, később pedig el is váltak. 35 évesen szintén egy 16 éves lánnyal került kapcsolatba, akitől két fia is született, Charles Chaplin Jr. és Sydney Earle Chaplin. A házasság drága válással ért véget. Később Paulette Goddarddal került kapcsolatba, de gyorsan elváltak útjaik, majd Joan Barryvel került romantikus viszonyba. Az igaz szerelem csak 54 éves korában talált rá a 18 éves Oona O’Neill képében, akitől 8 gyermeke született Christopher, Eugene, Michael, Geraldine, Josephine, Jane, Victoria és Annette-Emilie. Egészen halála napjáig éltek boldog kapcsolatban.

Több díjat is kapott élete során, a legutolsó pedig egy Oscar-díj volt. Mikor felkonferálták 12 percig tartó ovációban részesítették, ami nagyon meghatotta a már megőszült némafilm színészt. A díjátadóról felvétel is készült, amit eddig nem sok embernek volt lehetősége látni, de mi megosztjuk veletek az ominózus és szívmelengető pillanatot. A felvételen szinte fel sem lehet már ismerni a művészt. Íme:

Last Oscar award of King of comedy, Charlie chaplain, 1972 from r/OldSchoolCool

Na mit szóltok?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!