Íme minden adat, amit II. Erzsébet összes unokájáról tudni akartál.

Megosztás

- Hirdetés -

II. Erzsébet brit királynőnek, és Fülöp edinburgh-i hercegnek összesen négy gyermeke született Károly herceg, Anna brit királyi hercegnő, András yorki herceg és Eduárd wessexi gróf. Mindegyiknek van már gyermeke, akiket a britek nagyon is jól ismernek. Összesen 8 unokája van a királynőnek, de a médiában mindig csak két nevet hallunk Vilmost és Henriket. A többi unokáról valamiért nincs olyan sok információnk és őket nem is kapták fel annyira. Mai cikkünkben bemutatjuk őket, és azt, hogy mit is csinálnak ő voltaképpen.

1, Peter Phillips.

Ő II. Erzsébet királynő legelső unokája, akinek szülei Anna brit királyi hercegnő (II. Erzsébet lánya) és Mark Phillips brit katonatiszt. A királynő a születése miatt 10 percet késett egy rendezvényről, majd elmondta a tisztelt egybegyűlteknek, hogy unokája született. Amikor Peter született akkor a trónöröklési sorrendben az ötödik volt, ma azonban a 15. helyen áll. Nem kapott nemesi címet, mert apja nem nemesi származású. Miután elvégezte az egyetemet a WilliamsF1 Forma-1-es versenycsapatnál dolgozott menedzserként. 2008-ban feleségül vette Autumn Kelly-t és két csodás gyermekük született Isla és Savannah.

- Hirdetés -
01 15 Íme minden adat, amit II. Erzsébet összes unokájáról tudni akartál.

2, Zara Phillips.

Zara Anne Elizabeth Tindall, Anna brit királyi hercegné másodszülött gyermeke, és II. Erzsébet királynő második unokája. Amikor megszületett ő volt a hatodik helyen a trónöröklési listán, ma viszont a 17. helyen áll. Úgy, ahogy bátyja, ő sem visel nemesi címet. Édesanyját követve ő is a lovassportokban talált rá önmagára, ma olimpiai ezüstérmes brit lovastusázó. 2003-ban ismerkedett meg jelenlegi férjével Mike Tindall angol rögbijátékossal. 2011-ben összeházasodtak és 2014-ben világra jött első gyermekük Mia Grace Tindall, 2018-ban pedig a második, Lena Elizabeth.

02 17 Íme minden adat, amit II. Erzsébet összes unokájáról tudni akartál.

3, Vilmos cambridge-i herceg.

- Hirdetés -

Anyja halála megviselte, ezért pszichoanalízisen vett részt. Ebben az időszakban nagyon nem tetszett neki, hogy paparazzik járnak a nyomában, sőt őket hibáztatta anyja halála miatt is. Önkénteskedett egy ideig a Vöröskeresztnél, részt vett a Centrepoint egyik jótékonysági programjában. Volt olyan, hogy éjszakát töltött London utcáin és egy híd alatt aludt. A St. Andrews Egyetemen diplomázott földrajzból. 2009-ben került át a légierőkhöz, majd helikoptervezetői képzésen vett részt. 2010-ben eljegyezte Kate Middletont, majd 2011-ben össze is házasodtak. 3 gyönyörű gyermekük született György, Sarolta és Lajos.

03 18 Íme minden adat, amit II. Erzsébet összes unokájáról tudni akartál.

4, Henrik sussexi herceg.

Hivatalos neve: Henry Charles Albert David. II. Erzsébet negyedik unokája, aki vörös hajjal jött világra. Bátyjához hasonlóan ő is Spice Girls rajongó volt. Egy rendezvényen még képet is készíthetett a lányokkal, ami élete egyik legfontosabb emlékévé vált. Rendszeresen járt szüleivel rendezvényekre és hamar a nyilvánosság középpontjává került. Sokkal több ideig tartózkodott a katonai pályán, mint bátyja. A brit haderő parancsnoka volt és 2008 óta főhadnagyi rendfokozatban volt. 2011-ben letette a helikoptervezetői vizsgát. Ő volt az első a királyi család közül, aki járt az Északi-sarkon. 2017-ben eljegyezte akkori színésznő barátnőjét, Meghan Markle-t, akivel 2018-ban össze is házasodtak. Nemrég született meg első gyermekük Archie Harrison.

- Hirdetés -
04 16 Íme minden adat, amit II. Erzsébet összes unokájáról tudni akartál.

5, Beatrix yorki hercegnő.

Beatrix, András yorki herceg és Sára yorki hercegné lánya. 1988 és 2015 között ő volt az első helyen a női trónöröklési sorrendben, legalábbis addig, míg unokatestvére, Vilmos herceg lánya meg nem született. Tiniként beismerte, hogy diszlexiában szenved, ám ez nem akadályozta meg őt abban, hogy lediplomázzon. Nem kell hivatalos eseményeken részt vennie, mert szülei megengedték neki, hogy minden idejét tanulásra fordítsa. 19 évesen a híres londoni Selfridges áruházban dolgozott, ez amolyan gyakornoki munka volt. Egy aukción kalapját majdnem 28 millió forintért tudta eladni. A bevételt jótékony célokra fordította. Ő az utolsó a családban, aki még nem ment férjhez.

05 16 Íme minden adat, amit II. Erzsébet összes unokájáról tudni akartál.

6, Eugénia yorki hercegnő.

Ő András yorki herceg és Sára yorki hercegné második lánya, Beatrix húga. Ő volt az első királyi gyermek, akit nyilvánosság előtt kereszteltek meg. Neki sem kötelező minden hivatalos eseményen részt venni. Olyan munkát választhat magának, amilyet csak akar. 12 évesen gerincferdüléssel műtötték. 2015 óta a londoni Hauser and Wirth galéria igazgatóhelyettese. Nem szereti, ha hercegnőnek hívják. Férjét, és kutyáját ugyanúgy hívják: Jack. Saját Instagram oldala van, mivel rá nem vonatkoznak olyan szigorúan a királyi család szabályai. Az Egyesült Királyság trónöröklési rendjében a 10. helyet foglalja el.

06 12 Íme minden adat, amit II. Erzsébet összes unokájáról tudni akartál.

7, Louise Windsor.

Teljes neve: Louise Alice Elizabeth Mary Mountbatten-Windsor. Eduárd wessexi gróf és Zsófia wessexi grófné első gyermeke. A Brit trónöröklési sorrendben ő a 12. A lány koraszülött volt, és exotrópiát (kifelé kancsalítást) diagnosztizáltak nála, amit többször operáltak. A kislány sokáig nem tudta, hogy nagymamája a királynő. Koszorúslány volt Vilmos és Katalin esküvőjén, mikor 7 éves volt.

07 11 Íme minden adat, amit II. Erzsébet összes unokájáról tudni akartál.

8, James Windsor.

Teljes neve: James Alexander Philip Theo Mountbatten-Windsor, Viscount Severn. Ő Louise Windsor testvére, így Eduárd wessexi gróf és Zsófia wessexi grófné második gyermeke. A Viscount Severn címet korábban kapta meg, mint nevét. James és Louise tiszteletére 2 tavat neveztek el a kanadai Manitoba tartomány északi részén. Apjuk 2008-ban hivatalos látogatást tett Kanadába.

08 14 Íme minden adat, amit II. Erzsébet összes unokájáról tudni akartál.

Gondolod, hogy a királynő rokonai nehéz helyzetben vannak a sajtó folyamatos figyelme miatt?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!