Paul McCartney teljesen összetört felesége halála után – „Linda halála után egy évig csak sírtam”

- Hirdetés -

John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr örökre megváltoztatta a zene világát. Együttesük, a Beatles a legnépszerűbb és minden bizonnyal a legmeghatározóbb együttes volt a történelem során. A nők annyira szerelmesek voltak ezekbe a srácokba, hogy elterjedt az úgynevezett „Beatlemánia”. Népszerűségük tömeghisztériát okozott, és a rajongók, különösen a lányok, megőrültek bálványaikért.

1 20 Paul McCartney teljesen összetört felesége halála után - "Linda halála után egy évig csak sírtam"

Mondhatni, ez a négy legenda annyi lányt kaphatott meg, amennyit csak akart. Paul McCartney első pillantásra beleszeretett feleségébe, Lindába és a végsőkig kitartott mellette. Azért írjuk ezt, mert Lindánál mellrákot diagnosztizáltak, és 1998. április 17-én, 56 éves korában elhunyt. Most, 23 évvel halála után Paul még mindig gyászolja elvesztését. Mindent megtesz azért, hogy élete szerelmének emlékét életben tartsa.

6 10 Paul McCartney teljesen összetört felesége halála után - "Linda halála után egy évig csak sírtam"

Paul és Linda, aki hivatásos fotós volt, először a legendás New York-i Shea Stadionban találkoztak, a Beatles egyik koncertje után. Linda azért volt ott, hogy fotókat készítsen a fiúkról illetve, hogy találkozzon bálványával, John Lennonnal.

- Hirdetés -
3 21 Paul McCartney teljesen összetört felesége halála után - "Linda halála után egy évig csak sírtam"

„Kezdetben John volt az, aki érdekelt. Ő volt az én Beatle-hősöm. De amikor találkoztam vele, a rajongás gyorsan elszállt, és rájöttem, hogy Paul volt az, akit szerettem” – állt a „The Paul McCartney Encyclopedia” című könyvben.

A második találkozójuk nagyjából egy évvel később történt egy bárban. Lindának aznap este egy másik sráccal volt randevúja, de Pault látva megváltoztatta a terveit.

2 Paul McCartney teljesen összetört felesége halála után - "Linda halála után egy évig csak sírtam"

„Azon az estén, amikor Lindával találkoztunk, kiszúrtam őt egy zsúfolt klubban, és bár normális esetben ideges lettem volna, ha szóba állok vele, rájöttem, hogy muszáj… A rámenősség működött nálam azon az estén!” – mondta Paul McCartney.

- Hirdetés -

„Tényleg eléggé szégyentelen voltam. Valaki mással voltam [aznap este] … megláttam Pault a terem másik felében. Olyan sármosan nézett ki, hogy elhatároztam, fel kell szednem őt” – mesélte Linda.

5 19 Paul McCartney teljesen összetört felesége halála után - "Linda halála után egy évig csak sírtam"

Három évvel a találkozás után a pár egy meghitt ceremónia keretében kötötte össze életét, miközben a rajongók a londoni Marylebone-i anyakönyvi hivatal előtt várták az ifjú párt.

A Beatles tagjai közül senki sem volt jelen az esküvőn. „Tényleg nem emlékszem, hogy meghívtam-e bárkit is a zenekarból az esküvőre. Miért nem? Azt hiszem, totális szemétláda vagyok – nem tudom, tényleg. Talán azért, mert az együttes feloszlott. Mindannyian ki voltunk akadva egymásra” – magyarázta Paul a Barry Miles által írt „Many Years From Now” című könyvben.

- Hirdetés -
7 12 Paul McCartney teljesen összetört felesége halála után - "Linda halála után egy évig csak sírtam"

Mielőtt hozzáment Paulhoz, Linda sikeres fotós volt. Egyik fotója, amit 1968-ban készített Eric Claptonról a Rolling Stone magazin címlapján jelent meg. Később azonban a környezetében élő emberek fotózására összpontosított.

A Beatles feloszlása után Paul és Linda együtt alapított egy zenekart, mely a „Wings” nevet kapta. 10 évig voltak aktívak, és bár voltak koncertjeik illetve slágereik, amelyek a slágerlisták élére kerültek, ám a rajongók szerint nem is voltak igazi zenekar, mivel Linda valójában nem is játszott.

8 9 Paul McCartney teljesen összetört felesége halála után - "Linda halála után egy évig csak sírtam"

„Megtanítottam Lindának a billentyűs hangszerek alapjait… Vett néhány órát, és megtanult néhány bluesos dolgot… nagyon jól csinálta, és könnyebbnek tűntette fel, mint amilyen volt… A kritikusok azt mondták: ‘Nem is igazán játszik’ vagy ‘Nézzétek – egy ujjal játszik’. De azt nem tudták, hogy néha egy Minimoog nevű valamin játszott, amin csak egy ujjal lehetett játszani. Az egyszólamú volt” – mondta Paul.

Ők ketten nagyon boldogok voltak együtt, és négy gyermeket neveltek fel, egyet Linda előző házasságából, de minden megváltozott, miután mellrákot diagnosztizáltak nála, ami gyorsan átterjedt a májára. Linda egészen a végsőkig aktív volt, és sok mindent csinált együtt igaz szerelmével, Paullal. Elmentek nyaralni valamint együtt lovagoltak, a végső nap előtt.

9 8 Paul McCartney teljesen összetört felesége halála után - "Linda halála után egy évig csak sírtam"

Miután Linda elment Paul összetört. Két fontos nőt veszített el az életében, az édesanyját és a feleségét ugyanabban a betegségben.
Az édesanyja mellrákban halt meg, amikor ő még csak 14 éves volt, és emlékszik, hogy az apja bujkált és sírt.

„Fogalmunk sem volt, hogy miben halt meg az anyukám, mert senki sem beszélt róla. Egyszerűen csak meghalt. Az volt a legrosszabb, hogy mindenki nagyon sztoikus volt, mindenki tartotta a száját, aztán egy este hallottam, hogy apám sír a szomszéd szobában” – mesélte Paul a BBC-nek 2019-ben.

4 20 Paul McCartney teljesen összetört felesége halála után - "Linda halála után egy évig csak sírtam"

Linda elhalálozása után Paul bevallotta, hogy egy éven át mindennap sírt, és még most sem tudja feldolgozni, hogy a nő már nincs mellette. „Várod, hogy bejöjjön az ajtón az a személy, akit szeretsz, mert annyira hozzászoktál. Sokat sírtam. Szinte kínos volt, csakhogy úgy tűnt, ez az egyetlen dolog, amit tehetek” – mondta.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!