5 pozitív dolog, ami veled történik, ha most abbahagyod a borotválkozást

Megosztás

- Hirdetés -

Teljesen természetes, hogy a férfiak és a nők is borotválják testük bizonyos részeit. Mindenkinek saját döntése, hogy hol és mit borotvál le, hiszen nem mindenki követ minden trendet, amit a világ úgymond megkövetel tőlünk. Ugyanakkor nem feltétlenül az a lényeg, hogy mit borotválunk le és mit nem, hanem az, hogy ezt milyen gyakran tesszük.

Egy tanulmány szerint ugyanis, jó messzire el kellene dobnunk a borotvát, mert használata nem egészséges. A tanulmány leginkább a gyengébbik nem képviselőinek figyelmét szeretné felhívni. Persze a borotválkozásnak vannak előnyei is, hiszen valljuk be, egy rövidnadrághoz vagy szoknyához nem igazán illik a szőrös láb.

31793717 2439687 04246876582c34cc96cdcb79207de6b2 wm 1 5 pozitív dolog, ami veled történik, ha most abbahagyod a borotválkozást

A tanulmány megvizsgálta a borotválkozás abbahagyásának pozitív hatásait, vagyis amit a testszőr növekedése gyakorol egészségünkre. A fenti képen egy húsz év körüli lány látható, aki már évek óta nem borotválkozik. Természetesen ő is kapott hideget-meleget, hiszen ez a téma nagyon megosztja az emberek véleményét. Cikkünkben eláruljuk a szőrös test egészségre gyakorolt pozitív hatásait, amiken még te is meg fogsz lepődni.

- Hirdetés -

Megállítja a fájdalmas kopást.

01 9 5 pozitív dolog, ami veled történik, ha most abbahagyod a borotválkozást

A borotválkozás irritálhatja a bőrt, főleg egy olyan kényes területen, mint a hónalj. A súrlódás következtében könnyen felsérthetjük bőrünket, ami nagy fájdalmat okozhat, különösen akkor, ha közvetlenül a folyamat után dezodorálunk is. A hónaljszőr egyfajta védőréteget képez a bőrünk és a környezeti hatások között, amit a borotválkozással megsemmisítünk.

Megvéd a kórokozók ellen.

- Hirdetés -
15994893 883397 818a48c1a08a2e4fb993310f202a393c wm 5 pozitív dolog, ami veled történik, ha most abbahagyod a borotválkozást

A testszőr megakadályozza a kórokozók testünkbe jutását, különösen a szemérem környékén. Egyfajta akadályként szolgál, ami védi a legérzékenyebb területeket a káros baktériumokkal szemben. A szőr megakadályozza a véraláfutást és az irritációt.

Segít megszabadulni a benőtt szőrszálaktól.

b6b84f51688295bfe02fa89a07 5 pozitív dolog, ami veled történik, ha most abbahagyod a borotválkozást

A benőtt szőrszálak nemcsak kényelmetlenek, hanem fájdalmasak és potenciális egészségügyi kockázatot jelentenek. Nagy a fertőzés kockázata, ami, ha bekövetkezik, akkor orvosi segítséget kell kérnünk.

- Hirdetés -

Testhőmérsékletünk szabályhatóbb lesz.

libabor 5 pozitív dolog, ami veled történik, ha most abbahagyod a borotválkozást

Amikor leborotváljuk testünket, elveszítjük a természetes hőmérséklet-szabályzónkat. Jó példa erre a hajunk is, ami nagy meleget tud adni, különösen nyáron. Nos, ez a tény azokra a területekre igaz a leginkább, ahol vastagabb a szőrzet. A szakemberek kiemelik a hónalj és a szemérem környékét.

Sok időt és pénzt takaríthatsz meg, ha nem borotválkozol.

2 25 5 pozitív dolog, ami veled történik, ha most abbahagyod a borotválkozást

A borotválkozás nemcsak sok időt vesz igénybe, de a bankszámládat sem kíméli. A női borotvákat magasabb adókulccsal árusítják, mint a férfiak számára kifejlesztett borotvákat. A férfiak közel fele akkora összegért vehetnek maguknak borotvát, mint a hölgyek. A szőrtelenítés idejére visszatérve, azt is el kell mondanunk, sőt, valószínűleg te is tudod, hogyha alapos akarsz lenni, akkor az sok időbe kerül. Ha pedig kapkodva akarsz megszabadulni a felesleges szőrszálaktól, nagy és fájdalmas sérüléseket okozhatsz magadnak.

Te mit gondolsz erről?

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!