Ez a legrosszabb alvási pozíció. Mutatjuk mi a legegészségesebb!

- Hirdetés -

Mindig azt halljuk, hogy a kiegyensúlyozott és pihentető alvás mennyire fontos. Egyébként valóban így van. Kell, hogy jól induljon a napunk, hogy elegendő energiánk legyen. Ez persze nem megy mindenkinek.

kep 2023 11 25 103518869 Ez a legrosszabb alvási pozíció. Mutatjuk mi a legegészségesebb!

Fontos, hogy kellemes, nyugodt legyen a környezet és az sem mindegy, hogy milyen pózban alszunk. Van olyan alvópóz, amit kifejezetten érdemes elkerülni.

Mindenkinek megvan a kedvenc alvási pozíciója

A legrosszabb a magzatpóz. Amikor alvás közben behajlítod a térdedet, álladat a mellkasod felé hajtod és közben összehúzod magad. Nagyon erősen terheled a hátadat és a nyakadat is.

- Hirdetés -
kep 2023 11 25 102910739 Ez a legrosszabb alvási pozíció. Mutatjuk mi a legegészségesebb!

A Harvard Egyetem tudósai szerint ez az alvási póz egy védekezési mechanizmusként van az agyunkban. Ezáltal akár stresszt is okozhat. Így alapvetően a kisgyermekek alszanak abból a célból, hogy védjék magukat. Ez a szokás később is megmaradhat az agyunkban, így amikor alszunk a testünk azt az információt küldi az agyba, hogy veszélyben vagyunk.

kep 2023 11 25 103356411 Ez a legrosszabb alvási pozíció. Mutatjuk mi a legegészségesebb!

Melyik a legjobb póz?

A háton alvás nem terheli a gerincet és a nyakat. Hátránya, hogy így nagyobb az esélye, hogy horkolni fogsz, ami súlyosabb légzési nehézséget is okozhat. Bármilyen légúti megbetegedés esetén kerülendő a háton alvás.

kep 2023 11 25 103413250 Ez a legrosszabb alvási pozíció. Mutatjuk mi a legegészségesebb!

A hason alvás pihentető és még az emésztést is támogatja. Arra kell figyelni, hogy ne minden este ugyanarra az oldalra fordítsd a fejed, mert hosszú távon hátfájást okozhat.

- Hirdetés -
kep 2023 11 25 103429725 Ez a legrosszabb alvási pozíció. Mutatjuk mi a legegészségesebb!

Ha eddig a magzatpóz volt a kedvenced, akkor legpraktikusabb, ha ezentúl oldalt fekve alszol. Fontos, hogy ezt is váltogasd, hol jobb, hol bal oldaladra fordulj.

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!