10 áldozat, amit a szüleink hoztak anélkül, hogy észrevettük volna

- Hirdetés -

Fiatalon azt gondoljuk magától értendő, hogy a szüleink szeretnek és gondoskodnak rólunk, ezért nem értékeljük annyira őket, mint amennyire valóban megérdemelnék. Felnőttként viszont rájövünk, hogy a szüleink támogattak minket a legjobban, ők akkor is kitartottak mellettünk, mikor más már rég elhúzott, akkor is szerettek, mikor rossz fát tettünk a tűzre, mikor rossz jegyet vittünk haza és még sorolhatnánk. Rengeteg dolgot feladtak a jövőnkért, és, hogy a lehető legjobb körülmények között neveljenek bennünket.

Az, hogy jelenleg te is és mi is ilyen csodálatos emberek vagyunk, akik tele vannak jósággal, az mind a szüleinknek köszönhető. Ha további okokra lenne szükséged, hogy még jobban szeresd a szüleidet, akkor olvasd el ezt a cikket.

1, Gondoskodtak arról, hogy mindig a legjobbat kapd

- Hirdetés -

A szülők számára a gyermekeik jelentik a mindenséget az egész univerzumban, így nem csoda, ha mindent meg akarnak tenni a boldogságukért. Ahelyett, hogy a szülő magának vásárolna új és trendi holmikat, inkább a gyermeket helyezi előtérbe és ha kell az utolsó forintjait is rákölti, csakhogy a legjobbat kapja. A szülők a saját kényelmüket mindig háttérbe fogják szorítani a gyermekeikért!

2, Feláldozzák az alvást, hogy neked nagyszerű álmaid legyenek

Ha a kisbaba megszületik onnantól fogva vége a pihentető és egybefüggő alvásnak, viszont egy édesanyának ezek a pillanatok is sokat érnek és nem cserélnék el semmi pénzért. Amikor egy új családtag érkezik fenekestül felfordul az élet és sok változás jön főleg pénzügyi fronton. A leendő szülők sokkal keményebben dolgoznak és több pénzt raknak félre a jövőbeli kiadások miatt. Valójában a szülők annyira szorgalmasak és eltökéltek, hogy a gyermekeik jövőjét biztosítsák, hogy termelékenyebben dolgoznak.

- Hirdetés -

3, Feladták a hobbijaikat

Szülőnek lenni olyan, mintha teljes munkaidőben dolgoznál, amikor egy baba megszületik, a hobbijaik fenntartása egyenesen lehetetlenné válik. Annak érdekében, hogy gyermekiket megfelelően gondozhassák, nevelhessék, taníthassák fel kell adniuk a hobbijaikat. Később viszont, ha már a gyerekek nagyobbak és úgy hozza az élet vissza lehet térni hozzájuk.

4, Mindent háttérbe szorítottak és vigyáztak rád, mikor beteg voltál

- Hirdetés -

Ennek az az oka, hogy mikor beteg vagy, automatikusan a szüleidre gondolsz. Amióta csak a világra hozott az édesanyád mindig is óvott a betegségektől és fokozottan figyelt az egészségedre. Nappalokat és éjszakákat gubbasztott melletted, hogy vigyázzon rád, hogy beadja az orvosságot, és finom ételeket tegyen eléd.

5, Több időt töltöttek veled, és felfüggesztették társadalmi életüket

Fontos, hogy a gyermek és a szülők elegendő időt töltsenek el együtt, hogy boldog és szoros kapcsolatot alakíthassanak ki. Viszont ezért áldozatot kell hozniuk és egy időre szakítaniuk kell a társadalmi életükkel és háttérbe kell szorítaniuk a barátaikat is.

6, Az utolsó falatokat is neked adták, hogy jól lakhass

A szülők a legutolsó falatokat is neked adták még akkor is, mikor nagyon éhesek voltak, mert a te egészséged és jól tápláltságodat helyezték előtérbe. Ha kellett úgy mentek aludni, hogy korgott a gyomruk, de nem zavarta őket, mert tudták, hogy te neked tele a hasad.

7, Az adatvédelem olyan luxussá vált, ami nem engedhettek meg maguknak

Egy bizonyos idő után a gyerekek számára kinyílik a világ és számtalan alkalommal olyanokat kérdeznek, melyekre a szüleik nem minden esetben tudnak választ adni. A gyerekek nagyon őszinte lelkek, ezért fiatalon még nem tudják, ha kérdésükkel, mondatukkal megbántanak valakit. A gyerekek nagyon szeretnek a szüleikkel aludni, ezért sűrűn feltehetik a kérdést, hogy alhatnak-e velük és ilyenkor a szülők persze összemosolyognak és megengedik nekik.

8, Saját magukon spóroltak, hogy legyen pénz a jövődre

Amikor a gyerekek felnőnek, akkor jönnek rá igazán milyen nehéz is munkával pénzt keresni. Akkor gondolják végig, hogy a szüleiknek mennyit kellett dolgoznia azért, hogy ne csak a megélhetésre valót biztosítsák, hanem a különböző szórakozásra és oktatásra is előteremtsék a pénzt. Ahelyett, hogy magukra költötték volna, inkább beletették a jövőjükbe.

9, Nyugodtak maradtak, amikor tönkretetted a kedvenc dolgaikat

A szülőknek iszonyú sok türelemre van szüksége a gyerekeihez. Nyugodtnak és higgadtnak kell maradniuk még akkor is, mikor a kedvenc tárgyaikat, ruháikat tették tönkre, mikor a kedvenc filmjükről átkapcsolnak egy idétlen mesére… és még sorolhatnánk. Amikor összetörtél vagy elszakítottál valamit a szülők úgy tettek, mintha nem fájna nekik, pedig belül nagyon szomorúak voltak.

10,Teljes szívüket odaadták neked

Amikor felnősz világossá válik számodra, hogy senki sem fog úgy szeretni, ahogy a szüleid. Ők önzetlenül, feltétel nélkül, tiszta szívből szeretnek, bármit is tegyél. A szülők életük nagy részét a gyermekeiknek szentelik és ezért egyszer sem panaszkodnak, mert nekik így jó.

Most már tudod, hogy mennyi mindent tettek érted. Menj, öleld meg őket és mond el nekik, hogy mennyire hálás vagy nekik a tetteikért és a törődésükért. Bármit is tettek legyen az jó vagy rossz, mind érted tették!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!