10 ember, akinél nincs szerencsésebb az egész világon

Megosztás

- Hirdetés -

A szerencse forgandó, szól a mondás. Sokunk már akkor szerencsésnek érzi magát, ha életünkben minden rendben van, visszanyerjük a feladott lottók árát vagy találunk az utcán egy kis aprópénzt. Véletlenek márpedig nincsenek, ezt sokszor hallottuk már. Ugyanakkor azt kell mondjuk, hogy igenis vannak.

Ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint cikkünk hősei, akik nagy valószínűséggel a világ legmázlistább emberei. Ezeket az embereket olyan szerencse érte, amihez hasonlóban legtöbbünknek talán soha nem lesz része. Pusztán a véletlennek köszönhetően hozzájutni egy sztár ruhájához vagy százezreket keresni, egyszerűen fantasztikus dolog.

Lena Påhlsson

- Hirdetés -
326505 1 650 1e915b5f41 1484637646 10 ember, akinél nincs szerencsésebb az egész világon

A nő és újdonsült férje a kertben dolgoztak, amikor Lena elvesztette jegygyűrűjét. 16 évvel később éppen a répákat szedte le kertjében, amikor az egyikre rászorulva újra látta a gyűrűt. Egyszerűen nem akart hinni a szemének. Azóta pedig, féltve őrzi, nem veszi le az ujjáról.

Steve Flaig

326905 2 650 0874c4811f 1484637646 10 ember, akinél nincs szerencsésebb az egész világon

Steve sajnálatos módon édesanyja nélkül kényszerült felnőni, de a férfi egész életében kereste őt, szerette volna látni, legalább egyetlen egyszer. Minden próbálkozása ellenére nem járt sikerrel, így feladta terveit és dolgozni kezdett a Lowe’s áruházláncnál.

- Hirdetés -

Az üzletlánc területi vezetőjének fülébe jutott Steve története és ráeszmélt, hogy egy másik boltjukban dolgozik egy nő, akinek vezetékneve megegyezik Steve vezetéknevével. Kiderült, hogy valóban ez a nő a férfi édesanyja, így sok év távlatából végül újra egymásra találtak.

Virginia Fike

326955 3 650 d14bf12383 1484637646 10 ember, akinél nincs szerencsésebb az egész világon

A nő mindig ugyanazokkal a számokkal játszott a lottón. 2012-ben véletlenül kétszer adta fel szokásos szelvényét. Viszont nem veszteséggel zárta azt a hetet, ugyanis mindkét szelvénnyel nyert egy-egy millió dollárt.

- Hirdetés -

Tsutomu Yamaguchi

326455 4 650 4273eaff96 1484637646 10 ember, akinél nincs szerencsésebb az egész világon

Tsutomu Yamaguchi 1945. augusztus 6-án Hiroshimában tartózkodott egy tárgyalás miatt. Mindannyian tudjuk, hogy az Amerikai Egyesült Államok ekkor dobta le az első, élesen bevetett atombombát. Yamaguchi súlyos égési sérüléseket szenvedett, de ezen kívül nem érte nagyobb baj, így már másnap hazatérhetett Nagasakiba. Aztán jött a második atomtámadás, amit a férfi szintén átvészelt, méghozzá komolyabb sérülések nélkül.

Joan Ginther

326755 8 650 933b6fd90e 1484637646 10 ember, akinél nincs szerencsésebb az egész világon

Joannál szerencsésebb nő nincs is világon, legalábbis akkor, ha szerencsejátékról van szó. Első nekifutásra 5,4 millió dollár boldog tulajdonosa lett, tíz évvel később pedig, két millió dollárral lett gazdagabb. Sikerszériája azonban még ekkor sem ért véget, három év múlva három millió dollár ütötte a markát. A jéghegy csúcsa viszont, csak ezután következett. 2008-ban egy jackpot játékban tíz millió dollárt zsebelt be. Ez pedig összesen 5,6 millió dollárt jelent, csak szerencsejátékból.

Mukbang

1 43 10 ember, akinél nincs szerencsésebb az egész világon

Dél-Koreában nem kevés pénzt lehet keresni egy kis falatozással. Mukbang éppen ezért elkezdte feltölteni evős videóit az internetre. A legnagyobb videomegosztó oldalon már több, mint négyszáz ezer követője van. Egy-egy ilyen videóval akár tízezer dollárt is kereshet, így attól függően, hogy mennyi videót készít, havonta 2,5 millió forint is ütheti a markát.

Egy amerikai házaspár, aki nem adta nevét a történethez.

2 32 10 ember, akinél nincs szerencsésebb az egész világon

A házaspár vásárolt egy régi pulóvert, amiről nem sokkal később kiderült, hogy az ’50-es években egy legendás amerikai futballistáé volt. Vince Lombardi Jr. pulóvere 43 ezer dollárért kelt el.

Zack

3 30 10 ember, akinél nincs szerencsésebb az egész világon

Egy amerikai fiú, Zack egy Kickstarter kampányt indított el, amelyben egy krumplisaláta előállítására gyűjtött. Mindössze tíz dollárt szeretett volna, de az internetezők több, mint 55 ezer dollárt gyűjtöttek össze neki.

Alex Tex

4 24 10 ember, akinél nincs szerencsésebb az egész világon

Alex még diák volt, amikor további tanulmányaira szeretett volna pénzt keresni. 2005-ben készített egy weboldalt, ami egy millió pixelből állt. Egy pixelnyi reklámhely egy dollárba került, így kevesebb, mint fél év alatt eladta az egész reklámfelületet. A fiú nemcsak pénzt keresett ezzel, hanem világhírű is lett.

Frane Selak

326405 5 650 3f1b467de8 1484637646 10 ember, akinél nincs szerencsésebb az egész világon

Frane egy horvát zenetanár, akit nem egyetlen szerencse ért, hanem azok sorozata tette ki életét. Először egy kisiklott és tóba borult vonat roncsaiból menekült meg, aztán egy rettenetes autóbalesetet úszott meg apró sérülésekkel. Ezt egy repülőbaleset követte, amiben tizenkilenc társa életét vesztette, de Frane néhány csonttöréssel túlélte a szerencsétlenséget.

Ezen kívül volt még néhány apróbb autóbalesete is. A sok megrázkódtatást követően viszont, az élet visszaadott neki egy kicsit. A horvát lottón háromszáz millió forintot nyert.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!