11 izgalmas tény a pasikról, amit valószínűleg még ők maguk sem tudnak

- Hirdetés -

Senkit nem lep meg, ha azt mondjuk, hogy a nők és a férfiak nem egy bolygóról származnak. Annak ellenére, hogy az állítás természetesen nem igaz, a nemek közötti különbségek teljesen nyilvánvalóak. Különbözünk kinézetünkben, szokásainkban, sőt, még a leghétköznapibb cselekvésekben is. Ugyanakkor számos olyan dolog van, amit a férfiak tesznek és még csak észre sem veszik vagy nem tudják magukról.

Ilyen például, hogy miről álmodnak, mennyi időt töltenek a gyengébbik nem nézegetésével vagy éppen mennyit esznek a nők társaságában. Cikkünkben olyan érdekes tényeket hoztunk el nektek a pasikról, amikről valószínűleg nem tudnak, ugyanis ösztönösen cselekednek, egyszerűen csak beléjük van kódolva.

A nők rémálmai általában megcsalásról vagy valamilyen családi problémáról szólnak, míg a férfiak inkább katasztrófákról, földönkívüliekről és konfliktusokról álmodnak.

- Hirdetés -

Egy montreali egyetem tudóscsapata nagyjából tízezer álmot tanulmányozott, amelyből kiderült, hogy az erősebbik nem álmaiban általában valamilyen természeti katasztrófa szerepel. A nőknél viszont ez a típusú álom nem volt jellemző.

Ha valami leesik a földre, azért a nők leguggolnak, míg a férfiak lehajolnak.

A nők általában guggolva veszik fel a leesett tárgyakat a földről, míg a férfiak inkább lehajolnak érte. Nyilván ez attól is függ, hogy az adott hölgy milyen ruhában van. Ha szoknyában, akkor guggolva fogja felvenni a tárgyakat, hogy elkerülje a kellemetlen helyzeteket. A férfiaknál ilyen probléma nem áll fenn.

- Hirdetés -

A pasik nem a csont sovány nőket, hanem a sportos, egészséges testalkatot részesítik előnyben.

Bizonyos kutatások alátámasztották, hogy a férfiak inkább az egészségesebb kinézetű vékony lányokhoz vonzódnak jobban. Nyilván ennek is a családalapításhoz van köze, mert a pasik tudat alatt a potenciális anya jeleit is figyelik egy adott nőben. Tehát nem fognak olyan hölgyet választani, aki csont és bőr.

Amikor egy férfi fel szeretné hívni magára egy nő figyelmét, az övére teszi ujjait. Ezzel az ösztönös pózzal azt jelzik, hogy büszkék, bátrak és erősek.

- Hirdetés -

A férfiak akaratlanul is olyan gesztust tehetnek, mellyel azt akarják sugallni, hogy tetszik nekik egy nő. Ennek a jele általában az övbe akasztott ujjak. Tehát, ha egy férfi így áll veled szembe, akkor biztosra veheted, hogy bejössz neki.

A férfiaknak jobban esik, ha saját nemüktől kapnak bókokat, mivel azt sokkal őszintébbnek tartják, mint a gyengébbik nem dicsérő szavait.

Természetesen jól esik a férfiaknak, ha a nők megdicsérik őket, ám sokkal elégedettebbek, ha az elismerő szavakat férfitársaiktól is hallják. Nem, ennek a dolognak semmi köze a nemi irányultsághoz, ez inkább amolyan férfi dolog.

A férfi barátságok általában a közös érdeklődésen alapulnak.

Ronald E Riggio pszichológus tanulmányokat végzett a női és a férfi barátságokkal kapcsolatban. Arra a következtetésre jutott, hogy a férfiak közti barátság elsősorban a közös érdeklődésen alapul, mint például a sport, a barátokkal való közös programok, vagy a meccsnézés. A női barátságok ezzel szemben az érzelmeken és a támogatáson alapulnak.

A férfiak hajlamosak kétszer annyit enni, ha nők társaságában vannak.

A férfiak 93 százalékkal több pizzát és 86 százalékkal több salátát esznek, ha nők társaságában vannak. Kevin Kniffin, a Cornell Egyetem egyik tudósa szerint a férfiak azért fogyasztanak több ételt, hogy lenyűgözzék a hölgyeket. Ez egy olyan bizonyítási vágy, ami természetüknél fogva bennük van.

Az erősebbik nem képviselői a lazább ruhákat részesítik előnyben.

A ruhák képesek tükrözni az érzéseinket, sőt ezek is hozzájárulnak az első benyomás kialakulásához. Például egy üzleti találkozó keretein belül a férfiak sokkal komfortosabban érzik magukat öltönyben, illetve a környezetükben lévő emberek is magabiztosnak tartják őket. Az öltözködési stílus a kor előrehaladtával megváltozik, ugyanis minél idősebb egy férfi annál lazább viseletet szeret hordani.

Az intelligenciahányados nagyban befolyásolja a férfiak életmódját.

Egy stockholmi kutatócsoport tanulmányai szerint, az IQ nagyban befolyásolja az életmódunkat. Ehhez a megállapításhoz 50.000 svéd férfi adatait vizsgálták meg, akik 1949 és 1951 között születtek. Kiderült, hogy az alacsonyabb intelligenciával rendelkező férfiak sokkal többet isznak, mint a magasabb IQ-val bírók. Azonban hozzátették, hogy nemcsak az IQ, hanem az érzelmi problémák is befolyásolják ezt.

Az erősebbik nem képviselői kétszer annyit hazudnak, mint a nők.

A nők naponta háromszor hazudnak a kollégájuknak, főnöküknek vagy partnerüknek, míg a férfiak hatszor. Erre a tényre akkor jöttek rá, mikor 2009-ben bemutatták a „Hazudj, ha tudsz!” című TV sorozatot.

A pasik életükből nagyjából egy évet töltenek nők nézegetésével.

Egy férfi 43 perc alatt 10 nőt néz meg, ez évente 259 órának felel meg. Egy kutatás szerint a 18 és 50 év közötti férfiak összesen 11 hónap 11 napot töltenek el azzal, hogy a nőket nézik. Ezzel szemben a nők összesen 20 percet fordítanak a különböző férfiak megtekintésére. A 18 és 50 év közötti nők csupán 6 hónapot töltenek el az erősebbik nem nézegetésével.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!