14 óriási tévhit, amiben az emberek a mai napig vakon hisznek

- Hirdetés -

Minden ember szomjazik az újabbnál-újabb tényekre és érdekességekre, melyet csak az internet tud csillapítani. Ez azért van, mert ott néhány percen belül megtaláljuk azokat az oldalakat, cikkeket melyek elegendő információval tudnak ellátni a témával kapcsolatban. Vannak azonban olyan tévhitek, melyek annak idején szájhagyomány útján terjedtek és az emberek vakon hittek bennük, ezért nem jártak utána, hogy valóban úgy vannak-e a dolgok, ahogy. Mostani cikkünkben 14 mítoszt szedtünk össze, melyeket bizony egytől-egyig megcáfolunk.

1, tévhit: A bal agyfélteke a logikáért felelős a jobb pedig az érzelmekért.

Dr. Michael Gazzaniga kísérletei alapján maradt meg mindenkiben ez a tévhit. Az igazság az, hogy agyunk jobb és bal féltekéi egyáltalán nem rendelkeznek jól elkülöníthető képességekkel. Mindez azért, van mert mind a gondolat, mind az érzelem kölcsönös együttműködéssel jön létre.

- Hirdetés -

2, tévhit: Az alkohol pusztítja az agysejteket.

Csak a mihez tartás véget, az agysejtek nem tudnak elpusztulni. Sőt továbbmegyek abban az esetben sem tud megsemmisülni, ha az ember minden egyes nap megissza az adagját. Voltaképpen az agysejtek ilyenkor csak sérülnek, DE nem pusztulnak el!

3, tévhit: Ádám és Éva beleharaptak a tiltott almába.

- Hirdetés -

Minden ember abban a hitben van, hogy Ádám és Éva a paradicsomban a tiltott almából ettek. Viszont a Biblia nem mondja ki konkrétan, hogy az a valami ténylegesen alma volt-e.

4, tévhit: Nem szabad kétszer forralni a vizet, mert a kihűlt folyadék rákot okozó anyagokat tartalmaznak.

Tény, hogy a másodjára forralt vízben a nitrátok úgynevezett nitrózaminokká alakulnak át, ám ezek nem idéznek elő komoly problémákat. Igazából, ha egy felforralt vizet még egyszer forralsz azzal csak a benne található kalciumsó mennyisége fog csökkenni.

- Hirdetés -

5, tévhit: Ha valakit álmában kérdezgetsz, akkor minden kérdésre igazat mond.

Nem minden alvási fázisban válaszol az ember a feltett kérdésekre. Ha sikerül mégis megtalálni azt a fázist, valószínű a válasz az álmához fog legjobban kapcsolódni.

6, tévhit: Tüsszentésnél a belső szervek egy pillanatra leállnak.

Igazából nem kell ettől félni, mivel tüsszentéskor az intrathoracalis nyomás az, ami megugrik, amitől a szívfrekvencia megváltozik, de ez hamar visszatér normál állapotába.

7, tévhit: A vörös nők nagyobb eséllyel lesznek hűtlenek párjukhoz.

Az ókorban azt hitték, hogy a vörös nők démoni erővel rendelkeznek, ezért gonosznak tartották őket. Mivel nem tudták, hogy mely gének keveredéséből lesz valakinek vörös színű a haja, ezért ez a mítosz elkísért bennünket a jelenkorba is. Még mindig a gonoszságot, és démoni viselkedést tulajdonítják ezen hajszínnel rendelkezőkhöz, akik bármire képesek.

8, tévhit: 2 év börtönnel büntetik Dél-Koreában a hűtlenséget.

Nos, ennek van valóságalapja, ugyanis Dél-Koreában 1953-ban tényleg törvény írta elő, hogy hűtlenség esetén két év börtön jár, de ezt 2015-ben eltörölték. Ez azért történt, mert sok ember magánéletét és annak jogait sértette a törvény.

9, tévhit: Az Antarktiszt nem szabad helikopterrel megközelíteni, mert a pingvinek elesnek, ha felnéznek rá.

Igazából semmilyen törvény nem mondja ki, hogy nem szabad megközelíteni helikopterrel az Antarktiszt. Igazából csak azért veszélyes helikopterrel odamenni, mert az időjárási viszonyok elég szélsőségesek.

10, tévhit: A Vénusz az óramutató járásával ellentétesen forog.

Ez butaság, ugyanis a Vénusz pont, hogy az óramutató járásával megegyező irányba forog. Ez különbözteti meg őt a Naprendszer legtöbb bolygójától.

11, tévhit: A szem rendszeres edzésével meg lehet gyógyítani a rövidlátást.

Igazából nem meggyógyítja, hanem inkább megelőzi a rövidlátás kialakulását. Ha már kialakult ez a típusú látás, akkor már nem hatásos rá ez a „gyógymód”.

12, tévhit: 7 évig emésztődik a rágó, ha lenyeled.

Ezt csak a szülők találták ki azért, hogy a gyerekek ne nyeljék le a rágót. Igazából a rágóval is ugyanaz történik, mint az összes többi élelmiszerrel. A gyomor elkezdi megemészteni és legkésőbb három napon belül ki is ürül a szervezetből.

13, tévhit: A borotválkozás megerősíti és felgyorsítja a szőrnövekedést.

Ez a mítosz csak azért jött létre, mert az elvékonyodott szőrszálakat vágják le az emberek és amikor újranő, akkor a bőr alatti megvastagodott bújik először elő. A szőr erősségét és annak gyorsabb növekedését a gének szabályozzák.

14, tévhit: A haj gyorsabban növekszik, ha levágják a végét.

A hajvég levágása semmilyen formában nem befolyásolja a hajnövekedést. A haj ugyanolyan ütemben növekszik függetlenül a hosszától. A növekedés gyorsaságát a gének szabályozzák. A rendszeres vágás csak azért fontos, mert így sokkal ápoltabbnak és egészségesebbnek tűnik a haj.

Te melyikben hittél?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!