16 pórul járt ember, akik viccesen égtek le a napon

- Hirdetés -

Amikor kijön a tavasz, nyár az emberek alig várják, hogy kimehessenek a természetbe és egy kis színt szedjenek össze. Nincs is jobb, mint mikor az iroda fehér bőröd gyönyörű karibi barna lesz, mert sokat tartózkodsz a szabadban. Valamilyen oknál fogva Magyarországon nem igazán lehet úgy barnulni, mint külföldön, ám erre még nem sikerült megtalálni a magyarázatot. Nem egy és nem két történetet hallottunk már arról, hogy az illető elment külföldre nyaralni és csodás barna színnel tért haza a következő évben viszont nem jutott ki így hazánkban próbálta megszerezni az álomszínt. Sajnos csak leégés lett belőle. De ha mára leégéseknél járunk, az emberek nagy része nagyon rosszul napozik, mert képesek elaludni úgy, hogy a kezük, vagy valamilyen másik tárgy a testükön van. Ezeknek a nyoma pedig ott marad és egy jó ideig nem is „kopik” le. Mai posztunkban vicces leégéseket mutatunk be nektek.

1, Úgy tűnik ez a fiatalember annyira szereti Batmant, hogy még a jelét is magára égette. Nem tudjuk eldönteni, hogy ez menő vagy gáz.

2, Szegény leányzó kicsit sokat ebédelt a napon.

- Hirdetés -

3, Pontosan az ilyen dolgok miatt rossz ötlet telefonnal a testeden elaludni. Arról nem beszélve, hogy a nap nemcsak a bőrben hanem a telefonban is kárt tehet.

4, Vajon ezzel a módszerrel akar mosolyt csalni az emberek arcára?

5, Így jár az, aki nem keni le magát naptejjel és hosszú ideig tartózkodik a napon.

- Hirdetés -

6, Veszélyes dolog a napon elaludni Nem lehet tudni milyen nyomokkal a testeden ébredsz.

7, Ezt vajon mégis, hogy csinálta ez az illető?

8, Egy ideig biztos állandó jelleggel rajta lesz ez a „fehér trikó”.

- Hirdetés -

9, Mintha három ízből állnak a lába – csoki, eper vanília. Pedig ő mindent megtett annak érdekében, hogy egységesen lebarnuljon. Nem sikerült.

10, Ezért nem szabad nyáron lyukacsos nadrágban lenni, mert sosem tudhatod mikor leszel ilyen foltos.

11, Nem csak, hogy érezni fogja a fájdalmat, de még el is kell viselnie, hogy ilyen mintájúra égett le.

12, Újabb illető, aki tuti biztos, hogy elaludt a napon úgy, hogy a kezét a testén pihentette.

13, Nekünk az a sanda gyanúnk, hogy ez az illető ezt szándékosan csinálta.

14, Az a fránya rövid nadrág és nyári munka.

15, Ezért nem szabad nyáron lyukacsos lábbelit felhúzni.

16, Azt sem állítanánk, hogy a spártai, görög…stb. stílusú lábbelik jobb választásnak bizonyulnak egy napsütéses napon.

A napozás, leégés káros hatásai:

Most pedig fordítsuk komolyra a szót. Annak ellenére, hogy viccelődünk az emberek furcsa leégésein, ez egyáltalán nem egy veszélytelen dolog. A napfényt három részre lehet osztani. Vannak az UV-A, UV-B és UV-C sugarak. Utóbbit az ózonréteg nem engedi át, csak az UV-A és UV-B sugarak érik el a Földet. Ezek a sugarak felelősek azért, hogy a bőr leég, kipirosodik, majd lehámlik a regenerálódás során. Ezek a felelősek azért is mert sokkal hamarabb elkezd ráncosodni a bőr, illetve egyre több anyajegy jelenik meg a testen. Sajnos bizonyos esetekben akár visszafordíthatatlan bőrdaganatot is előidézhetnek.

A legnagyobb probléma az, hogy a legtöbb ember felelőtlenül ül vagy fekszik ki a napra, csak azért, hogy egy „kis” színt szedjen össze. A nap által okozott színelváltozások 1-3 óra elteltével jelennek meg, és annak erőssége, mértéke attól függ, hogy ki meddig volt a tűző napon. Nem véletlen, hogy a szakemberek azt szajkózzák, hogy délben nem szabad a napon tartózkodni, mert akkor a legerősebb a napsugárzás. Általában 3-4 de van, hogy 5 óra után szabad csak napozni, mert akkor nem megy végbe olyan szintű fénykárosodás.

Ha valaki minden egyes évben rendszeresen leég, akkor károsul a sejtek örökítőanyaga vagyis a DNS. A regenerálódást csak egy bizonyos mértékig tudja a szervezet megvalósítani. Ha ezen képesség megszűnik akkor kezdenek el megjelenni a pigmentfoltok, anyajegyek, keratozisok végül a daganatok (melanóma). Ha valaki időben észreveszi, hogy egy anyajegye elkezdett megváltozni, azonnal el kell menni egy bőrgyógyászhoz. Amennyiben a melanómát sikerül még idejében diagnosztizálni és kezelni, akkor fel lehet belőle gyógyulni.

Ti mennyit szoktatok napozni?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!