5 ok, amiért a csendes szerelem a legmaradandóbb

- Hirdetés -

Kutatások szerint a pároknak mindössze 12%-a marad együtt húsz éven át, de azok, akiknek sikerül fenntartaniuk a hosszú távú kapcsolatot, azoknak az agyi aktivitásuk szintje szinte teljesen azonos azokéval, akik egy új szerelmet élnek át. Ez azt jelenti, hogy a nyugodt és csendes szerelem a válasz egy örökké tartó boldog kapcsolatra.

sze1 5 ok, amiért a csendes szerelem a legmaradandóbb

Egy boldog párkapcsolat hatalmas erőfeszítést igényel mindkét fél részéről. A csendes szerelem valójában a legmegfelelőbb típus. Mutatjuk, hogy miért.

A csendes szerelem nem egyenlő az unalmas és álló kapcsolattal

- Hirdetés -

Természetesen minden párkapcsolatban vannak viták vagy durvább veszekedések, féltékenység és szorongás. Ez nem azt jelenti, hogy ezekkel az intimitás is megszűnik vagy, hogy nincsenek már érzelmek, sőt még stagnálásnak se lehet nevezni az ilyen időszakot. Ugyanis a csendes szerelem elsősorban azt jelenti, hogy az ember egy új életszakaszba lép, új dolgokat tapasztal meg, személyesen és párként is fejlődik és kölcsönösen támogatják egymást a másik féllel.

A csendes szerelem biztonságos környezetet jelent

Art Aron kutató bebizonyította, hogy azok a párok, akik hosszú távú kapcsolatot ápolnak egymással és nyugodt, romantikus közelségről számolnak be, az agyi aktivitásuk hasonló az új szerelmet átélő emberekéhez. Ebben a szerelemben a partnerek megtanulják, hogy ne sértsék meg egymás határait, ne legyenek túl indulatosak a másikkal, tartózkodjanak a súlyos kritizálástól. Inkább toleránsak legyenek, emellett pedig létrehozzanak egy szerető és biztonságos környezetet.

- Hirdetés -

A csendes szerelem nem létezik bizalom nélkül

A nyugodt és csendes szerelem a biztonság mellett a bizalmon alapul. A két fél tulajdonképpen megegyezik abban, hogy soha nem bántják egymást, mindig támaszkodhatnak egymásra és érzelmi támogatást nyújtanak a másiknak. Megértés és tisztelet hiányában soha nem lehetünk nyugodtak, nem érezhetjük magunkat biztonságban sem.

A csendes szerelem mindvégig romantikus marad

- Hirdetés -

Aaron Ben-Zeév a Pszichológia Ma című cikkében pontosan leírja, hogy meg kell értenünk a különbséget a romantikus intenzitás és a kapcsolat mélysége között. Első dolog a szenvedély és a vágy. Ez viszonylag rövid időtartalmú és ez nem is fejlődik tovább. A romantikus mélység azonban egy folyamatos tapasztalatszerzés, amely mind a kapcsolat intenzitását, mind tartós fejlődését jelenti egész idő alatt.

A nyugalom az új izgalom

A mély és csendes szerelem nagyon értékes dolog, nem úgy, mint a manapság társkeresőkön és a közösségi médiában bemutatott felületes kapcsolatok. Idővel a csendes kapcsolatokban is előfordulnak bonyodalmak, tanulunk a másiktól és a másikról új dolgokat, közös élményeket szerzünk. Ezek hoznak új dolgokat a csendes szerelembe, amely pontosan ezért tart örökké. Tehát nyugodtan kijelenthetjük, hogy a csendes szerelem a megmaradandóbb.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!