9 híres világsztár, akikről kevesen gondolnák, hogy magyar származásúak

Megosztás

- Hirdetés -

Van egy régi magyar vicc, mely úgy hangzik, hogy „A világon mindenki magyar, csak utána kell nézni…” Hogy ez mennyire igaz, azt bízzuk az ezzel foglalkozó tudósokra. Azt viszont mindenképp meg kell jegyeznünk, hogy rengeteg híresség van szerte a világon, akiknek vannak bizonyos magyar vonatkozásaik. Olyanok is, akikről sosem gondoltuk volna.

Ezekről a sztárokról hoztunk most nektek egy listát.

Lugosi Béla

- Hirdetés -

Blaskó Béla Ferenc Dezső néven született 1882-ben. Híres színművész. A Drakula gróf megformálása miatt lett világhírű. A klasszikus horrorfilmek igazi sztárja. Egyike azon magyaroknak, akik csillagot kaptak a Hollywoodi hírességek sétányán. Temesváron kezdett színészkedni majd az első magyar sikere Debrecenben volt Tell Vilmos megformálásáért. Ezután Bécsben majd később Berlinben színészkedett. Onnan szökött az Egyesült Államokba. Első amerikai szerepének idején még nem beszélt angolul. Tanár segítségével fonetikusan tanulta be a szöveget. Azt se tudta, mi hagyja el a száját. 1931-ben kapta meg az amerikai állampolgárságot, ugyanebben az évben kapta meg a Drakula című film főszerepét is. Innentől fogva szinte csak horrorfilmekben szerepelt. Az ötvenes évek végén próbált meg kitörni ebből, de mindkét vígjátéka csúnyán megbukott. 1956-ban hunyt el szívinfarktusban. Kaliforniában temették el a legendás Drakula-jelmezében.

Gábor Zsazsa

Gábor Sári néven született 1917-ben Budapesten. Ő is kapott csillagot a hollywoodi sétányon, továbbá Golden Globe díjat is. Sokak szerint ő volt a világ első és máig legnagyobb „celebe”. 1936-ban elnyerte a Miss Hungary címet. 1941-ben költözött Hollywoodba, ahol rendkívül gyorsan szerzett magának hírnevet. Egyrészt színészi teljesítményével és szépségével, ugyanakkor botrányokból sem volt hiány. Mindenki a kegyeit kereste. Csodálatos színésznő és szexszimbólum is volt egyben. Híres milliomosokhoz ment férjhez. Összesen kilenc alkalommal, ami valljuk be nem kevés. Ebből csupán hétszer vált csak el. Volt egy házassága, amelyik csak egy hónapig tartott. Utolsó házassága 1986-tól haláláig tartott. Hosszú betegeskedés után hunyt el 99 évesen 2016-ban Los Angelesben.

- Hirdetés -

Cicciolina

Staller Ilona Anna néven született Budapesten. Fotómodell, énekesnő, színésznő. Emellett politikai aktivista is. Az olasz belpolitikai élet komoly résztvevője. Kőbányán született. Anyja második férje a magyar Belügyminisztérium egyik tisztviselője volt. 13 éves korában kezdett dolgozni, mint fotó- és divatmodell. 1970-es években költözött Olaszországba egy névházasság révén. Itt kezdett felnőttfilmes karrierjébe. Rövid időn belül rendkívüli népszerűségre tett szert. 1987-ben választották meg az olasz parlament képviselőjévé. 1992-ben forgatta utolsó kemény felnőttfilmjét. 2011-ben betöltötte a 60. életévét. Négy évnyi olasz képviselőházban eltöltött ideje után évi közel 14 millió forintos nyugdíjra jogosult. Ez nagyon kemény felháborodást váltott ki az olasz közvéleményben. Szerinte megdolgozott érte.

Kesha

- Hirdetés -

Népszerű énekes, dalszerző Amerikában. Azt kevesen tudják róla, hogy dédszülei magyarok voltak, akik Szentesről származtak. Dédapját Kecse Nagy Sándornak hívták, dédanyját pedig Kecse Nagy Lídiának. 1913-ban vándoroltak ki két lányukkal az Egyesült Államokba. Állítása szerint a „Kesha” név az a magyar „kacsa” szóból ered. Nyelvünket sajnos nem beszéli, ellenben nagyon szereti a csirkepaprikást és a rétest. A Tik-Tok című számával lett világhírű.

Goldie Hawn és Kate Hudson

Goldie Hawn szülei a második világháború során menekültek el Magyarországról, mivel zsidó származásúak voltak. Édesanyja neve Steinhoff Laura volt. 2012-ben hazajött Magyarországra, hogy kicsit nyomozhasson a gyökerei után. Állítása szerint a „Goldie” becenév is magyar vonatkozású. Az „Aranka” névből ered. Lányai közül Kate Hudson a leghíresebb, akinek ugyanúgy magyar vér csörgedezik az ereiben. Szerinte szépsége abból fakad, hogy magyar szülők leszármazottja. Úgy gondolja, hogy a magyar nők a legszebbek. És milyen igaza is van… 🙂

Calvin Klein

Zsidó-magyar bevándorlók gyermekeként látta meg a napvilágot. 1968-ban indította el azt a vállalkozást, amit ma senkinek sem kell bemutatnunk. Hatalmas divatmogullá nőtte ki magát. Először kabátokat árultak, manapság pedig még a parfümökkel foglalkozó ágazata is gigászi bevételeket produkál.

Bill Skarsgård

Az „Az” című filmek rémbohóca ként vált ismertté, azt viszont kevesen tudják róla, hogy van egy harmadik neve is. Ez pedig az István. Édesanyja Magyarországon esett vele teherbe, ezért választották neki ezt a nevet.

Peter Falk

Mindenki által ismert nyomozó-zseni Columbo, megformálója kelet-európai zsidó származású volt. Vérében lengyel, cseh, orosz és magyar vér is csörgedezik. Anyai ágon volt magyar származású, bár ez igazán sosem volt megerősítve. Budapesten állítottak egy szobrot a róla megformált színészről. Mi elismerjük. 🙂

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!