A férfiak és a nők különböző okok miatt féltékenyek – Íme a tudományos magyarázat

Megosztás

- Hirdetés -

A zöld szemű szörny, vagyis a féltékenység egy olyan rendkívül erős érzés, ami befolyásolja gondolkodásunkat és viselkedésünket is. Bár azt állítják róla, hogy egyetemes vonás, ami minden kultúrában jellemző az emberi kapcsolatokra, de a férfiak és a nők eltérő variációkat mutattak.

A szakemberek szerint a féltékenységre létezik tudományos magyarázat, ezt pedig cikkünkben meg is osztjuk veled.

Evolúció a gyakorlatban

- Hirdetés -

Az evolúció szempontjából döntő jelentőségű, hogy nemcsak a saját életünket éljük, hanem létrehozunk újakat. A kutatások szerint a férfiak és a nők bizonyos szempontból két fontos feladat elvégzésére teremtettek. Az egyik, hogy sok utódot hagyjanak maguk után, a másik, hogy gyermekeik jólétéről gondoskodjanak.

Az előbbi feladat a férfiaké, ugyanis igyekeznek örökíteni génjeiket. A második a nőké, akik gondosan választanak társat és gondozzák gyermekeiket. Ez a biológiai meghatározás megmagyarázza a különbségeket, ami féltékennyé tesz minket.

A férfiak biztosak akarnak lenni.

- Hirdetés -

Mivel biológiai szempontból a férfiak feladata a szaporodás, meg akarnak győződni arról, hogy az általuk nevelt utódok valóban saját maguk, vagyis az övék. Egy gyermek édesanyjának személye kétségtelen, a férfiaknál azonban, erre semmilyen garancia nincsen.

Ennek a ténynek az ismeretében a kutatók elmagyarázták, hogy a a férfiak sokkal rosszabbnak tekintik a fizikai megcsalást, mint az érzelmit. Kockázatot látnak abban, hogy forrásokat fektessenek a gyerekekbe, akik genetikailag nem állnak velük kapcsolatban.

A nők gyermekeik érdekében mindent meg akarnak tenni.

- Hirdetés -

A nők esetében a féltékenység oka ennek ellenkezője. Erőteljes köteléket szeretnének egy partnerrel, akivel együtt gondoskodhatnak a gyerekekről. A nőket az érzelmi megcsalás sokkal jobban zavarja, mint a fizikai. Egy érzelmi megcsalás növeli annak kockázatát, hogy a férfi elhagyja őket, ezáltal pedig, elveszítik a partner segítségét.

A féltékenység a kapcsolattól is függ.

Egy új tanulmány azt sugallja, hogy nemcsak a biológiai szerepek befolyásolják a féltékenységet, hanem a meglévő kapcsolat felfogása is. A kutatók két kapcsolattípusról számoltak be. Az egyik az elutasító, a másik a biztonságos.

Az első típusba tartozó emberek jobban értékelik függetlenségüket és távol tartják magukat a mély kapcsolatoktól. Az elutasító ember érzelmileg féltékeny és a fizika csalás zavarja jobban. Ezzel szemben a biztonságos típus jól érzi magát kapcsolatában és kölcsönös függőséget élvez. Ez a típus szenved az érzelmi hűtlenség miatt.

A kutatás legérdekesebb része, hogy a férfiak elutasítóbbak, a nők pedig biztonságosabbak. Tehát, az eredményen egyértelműen bebizonyította, hogy a nők és a férfiak különböző okokból és különféle módon lesznek féltékenyek.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!