A következő világjárvány sokkal szörnyűbb lehet, mint a COVID-19 – A víruskutatók komoly figyelmeztetést tettek közzé

- Hirdetés -

Komoly figyelmeztetést tettek közzé a víruskutatók. Az AstraZeneca egyik vezető megalkotója elmondta, több mint valószínű, hogy nem a COVID-19 az utolsó és legveszedelmesebb vírus.

coronavirus A következő világjárvány sokkal szörnyűbb lehet, mint a COVID-19 - A víruskutatók komoly figyelmeztetést tettek közzé

Sarah Gilbert elmondta az előadásban, hogy az embereknek óriási felelősségük van a helyzetben. Szerinte készen kell állnunk a következő járványra. De biztos benne, hogy óriási előnyt fog jelenteni a jelenlegi állapotok során szerzett tapasztalatok kamatoztatása.

„Nem ez az utolsó alkalom, hogy ezt át kell élnünk. Fenyegeti a megélhetésünket és az egészségünket is ez a vírus. Lehetséges, hogy a következő vírus sokkal halálosabb vagy fertőzőbb vagy mindkettő lesz. Meg kell próbálnunk enyhíteni a hatalmas gazdasági veszteségeket.” – Sarah Gilbert

image A következő világjárvány sokkal szörnyűbb lehet, mint a COVID-19 - A víruskutatók komoly figyelmeztetést tettek közzé

Hangsúlyozták, hogy a megszerzett tudást kamatoztatnunk kell. Ennek köszönhetően óriási előnyre tehetünk szert a következő járvánnyal szemben.

- Hirdetés -

Sarah Gilbert brit oltóorvos aki foglalkozik az influenzával is. Az influenza elleni oltások kifejlesztésében is óriási szerepe volt. Az újonnan megjelenő vírusok elleni vakcinák kifejlesztésére specializálódott. A COVID-19 elleni vakcina kifejlesztésével az első naptól kezdve foglalkozik.

jilp A következő világjárvány sokkal szörnyűbb lehet, mint a COVID-19 - A víruskutatók komoly figyelmeztetést tettek közzé

2020 újévén arról értesült, hogy a kínai Vuhanban négy ember rejtélyes tüdőgyulladásban szenved. Rövidesen elkezdték kifejleszteni a társaival a védőoltást, a még ismeretlen vírus ellen. Közel két évvel később több mint 2 milliárd adagot bocsátottak ki az Oxford-AstraZeneca vakcinából. Több mint 170 országba ért el, többnyire a szegényebb országok alkalmazzák.

Hétfőn sugározták a teljes előadást az Egyesült Királyságban. Később a BBC iPlayer streaming szolgáltatáson keresztöl lesz elérhető.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!