A YouTube-sztár ikrek akár négy évre is börtönbe kerülhetnek bankrablós poénkodásuk miatt

- Hirdetés -

A Stokes ikrek poénnak szántak egy videót, amiben kirabolnak egy bankot. Vagyis, csak eljátszották, hogy kirabolják. A két YouTube-sztár akciójukkal lájk vadászatot terveztek, körülbelül százezer kedvelést céloztak meg, ám ehelyett akár négy év börtönre is számíthatnak.

Alan és Alex Stokes, két 23 éves fiatal, akik ikrek és Kaliforniában élnek. A két srácot vád alá helyezték, ugyanis tavaly készítettek egy videót, amiben bankot rabolnak. Amennyiben a bíróság elítéli őket, börtönbüntetéssel kell szembenézniük.

Az eset óta a videót törölték, de mások újra feltöltötték a YouTube-ra.

- Hirdetés -

Az ikrek fekete ruhát és símaszkot viselnek, kezükben pedig két, pénzzel teli táska van. Menekülés közben beülnek egy Uberbe, a sofőrnek pedig azt mondják, mivel nem jöttek értük, szeretnék, ha minél gyorsabban eltűnne velük a helyszínről. A sofőr azonban, kiparancsolja az autóból a két fiút, sőt, akkor sem viszi őket sehova, amikor elárulják neki, hogy csak egy vicc az egész.

Az Uber sofőrje nem tett bejelentést a rendőrségen, de egy járókelő igen. A srácokat tizenöt rendőr kereste, majd végül egy motoros járőr igazoltatta őket. A rendőrnek elmondták, hogy akciójuk nem komoly és ez csak egy vicc, ő pedig egy figyelmeztetéssel el is engedte őket. Valamint, felhívta a figyelmüket arra is, hogy azonnal fejezzék be ezt, mert nagyon veszélyes.

Az Uber sofőrje azonban, nem úszta meg ennyivel. A rendőrök kiszállították az autójából és letartóztatták. Órákkal később engedték el, amikor meggyőzte a rendőröket, hogy semmi köze a történtekhez. Az ikrek viszont magasról tettek a figyelmeztetésre és tovább forgatták filmjüket egy egyetemi kampuszon. Az eljátszott bankrablás tavaly októberben történt, az ikrek ellen csak 2020. augusztus 5-én emeltek vádat.

- Hirdetés -

„Ez nem tréfa volt. Ez bűncselekmény volt, ami valakinek sérülésével vagy halálával is végződhetett volna” – mondta Todd Spitzer, Orange megyei körzeti ügyész.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!