Az anya nem fogadta meg az orvos tanácsát és ezzel megmentette kisbabája életét

- Hirdetés -

Az alig három hetes kislánynál az orvosok agyhártyagyulladást diagnosztizáltak, de édesanyja még időben kórházba tudta vinni a kicsit.

Az orvosok azt mondták, a kislány nagyon közel áll a halálhoz, ám az angol anyuka megérzésének köszönhetően az újszülött baba életben maradt.

A 35 éves hartlepooli Victoria Autonnak volt egy megérzése, miszerint valami nincs rendben kislányával, Lexie-vel. A háziorvos ugyan azt mondta, nincs miért aggódni, csak egy vírusos fertőzésről van szó. Az édesanya azonban nem hitt neki. Az orvos azt mondta az anyának, adjon neki láz-és fájdalomcsillapítót, a kislány attól jobban lesz. A csecsemő belázasodott és nagyon sápadt volt. Victoria egész éjjel a lánya mellett volt és fél háromkor észrevette, hogy a baba még rosszabbul van. Azonnal kórházba vitte gyermekét, aki oxigént kapott, később pedig B csoportú Streptococcus meningitist-tel (GBS), vagyis agyhártyagyulladással diagnosztizálták.

- Hirdetés -

A kis Lexie februárban jött a világra egy mesterséges megtermékenyítésnek hála. A babánál kialakult agyhártyagyulladást baktérium okozta, amely a terhesség idején fertőzte meg a magzatot. Lexie-nek rohamai voltak a fertőzéstől és félő volt, hogy nem éli túl.

„Egy világ omlott össze bennem” – mondta az édesanya, amikor látta, hogy kislánya keze remeg és az orvosok tehetetlenek.

Összesen öt hét telt el, amíg Lexie jobban lett. Operációra szerencsére nem volt szükség, de sajnos az oxigénhiány károsította a kislány agyát. Az orvosok azt mondták, lehet, hogy soha nem tud majd normálisan mosolyogni, beszélni és a karjait mozgatni.

- Hirdetés -

A szülők képtelenek voltak elfogadni ezt, így speciális kezelésekre vitték a kislányt, ahol agyát igyekeztek helyreállítani. A baba már hét hónapos és mászik, képes felülni, könyveket lapozgat, sőt, a lábra állással is próbálkozik. Victoria elmondta az, hogy kislánya ma velük lehet csak megérzésén múlt, mivel, ha az orvosra hallgat, akkor Lexie már nem lehetne velük.

„A kórházban a doktorok azt mondták, hogy egy órára volt a haláltól. Ha visszafekszünk aludni akkor éjjel, másnap reggelre halott lett volna” – emlékezett vissza a kétgyermekes anyuka.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!