Egész nap a szobájában ül a számítógép előtt. Milyen sors vár az ilyen fiatalokra?

Megosztás

- Hirdetés -

Milyen élet ez? Sok fiatal mindennapjai szólnak erről. A mai 30 évesek egy olyan generáció, amely belefáradt az életbe?

Egy generáció, amely belefáradt az életbe?

Amikor mémeket keresünk a közösségi médiában, gyakran felmerül egy téma – a fáradtság. Gyakorlatilag, egész nap a tévé előtt ülnének és sorozatoznának, vagy videójátékoznának. Ebből áll az élet?

gamer Egész nap a szobájában ül a számítógép előtt. Milyen sors vár az ilyen fiatalokra?

Fiatalok, akik fáradtak, frusztráltak és csalódottak az életben. Nekik tele kéne lenniük álmokkal, ambícióval és hittel, hogy teljesíthetik őket. De az álmok egyre távolibbá válnak. A fő cél, hogy hónapról hónapra éljenek. Albérlet, csekkek és ennivaló. Más nem is kell.

- Hirdetés -

Lakása van, de a szüleivel él

A millenárisok közül rengetegen vannak, akiknek a tehetősebb szülei vásároltak lakást, de nem ott él, hanem a szülei „nyakán” ugyanis magányosnak érzi magát.

„A fiam kifizeti a csekkeket, de alapvetően csak hétvégére költözik a saját lakásába. Mint egy bumeráng visszajár, mert azt mondja, hogy egyedül magányos…”

Pokolenie zmeczone zyciem 1 Egész nap a szobájában ül a számítógép előtt. Milyen sors vár az ilyen fiatalokra?

Érdekes módon a szüleinél sem él társasági életet. Munka után hazamegy, bezárkózik a szobába és sorozatokat néz a Netflixen. Azt mondja, hogy fáradt és pihenésre vágyik…

- Hirdetés -

Mondtuk neki: iratkozzon fel egy nyelvtanfolyamra, menjen edzőterembe, biciklizzen, vásároljon külföldi kirándulást, keressen egy hobbit… De folyton azt mondja, hogy mindenből elege van, és pihenni akar. Úgy gondolom, hogy az állapota szörnyű. Még a legközelebbi üzletbe is kocsival jár. Nem mondom, mi is használjuk az autóját, mert vagy elvisz minket vásárolni, de az Isten szerelmére, nem ücsöröghet egész életében…

134263016 blurred background professi Egész nap a szobájában ül a számítógép előtt. Milyen sors vár az ilyen fiatalokra?

Reménytelen fiatalok?

A fiataloknak túl kényelmes. Az anyjuk főz, mos rájuk. Főz annyit, hogy a munkahelyére is vihessen magával. A mamahotel kényelméhez semmi sem mérhető a számukra. Ez persze nem mindig tetszik a szülőknek.

„Egy barátnője volt. Egy Maja nevű lány. Egy évig jártak. Érezte, hogy választania kell. Vagy külön költöznek, vagy megbukik a dolog. Inkább szakított a lánnyal, minthogy elköltözzön. Azt mondta, hogy nem áll készen egy komoly kapcsolatra. Én szégyelltem magam miatta…”

- Hirdetés -
best movies on netflix Egész nap a szobájában ül a számítógép előtt. Milyen sors vár az ilyen fiatalokra?

Munka, otthon, munka, otthon

A 30 éves Evelin édesanyja azt is elmondja neki, hogy ebben a korban nem lehet csak dolgozni és aludni. A nő rámutat, hogy lánya minden nap ugyanazt az útvonalat járja be: hálószoba – konyha – fürdőszoba – metró – munka – metró – konyha – fürdőszoba – hálószoba. Néha még mindig kimegy a kutyával. Társkereső? Erre nincs sem idő, sem hajlandóság. Úgy véli, hogy a szerelem végül magától jön.

depositphotos 19311839 stock photo bored overweight man sits on Egész nap a szobájában ül a számítógép előtt. Milyen sors vár az ilyen fiatalokra?

Az ő korában sokkal több energiám volt. Most vásárolt magának könyveket, de egyiket sem tudta elolvasni, mert belekezd és belealszik. Vajon depressziós. Állandóan itthon ücsörög és a tévét nézi, miközben a telefonját nyomkodja.

Az édesapa is panaszkodik

A feleségemmel az ő korában már dolgoztunk, családunk volt két gyerekkel. Nem sajnáltattuk magunkat. Nem mondom, hogy sokkal jobb idők voltak akkoriban, de tettük, amit tennünk kellett és jól éreztük magunkat. A mai 30 évesek? Mindent megkapnak, amit akarnak még sincs semmi motivációjuk

lazy man Egész nap a szobájában ül a számítógép előtt. Milyen sors vár az ilyen fiatalokra?

A fiatalok úgy gondolják, hogy van idejük élni még. Ez az érzés évről évre kíséri őket, amíg végül kifutnak belőle. Nem fogják fel, hogy a legértékesebb dolog, amink van az az idő. Otthon, a szobában kuksolva elszalad felettünk.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!