Egy férfi évekig folyamatosan részeg volt, pedig egy kortyot sem ivott

- Hirdetés -

Az orvosok véleménye szerint a férfiből az antibiotikumok hatására lett „alkoholista”.

A férfi története 2011 januárjában kezdődött, amikor egy 46 éves korában ujjsérülése miatt antibiotikum-kúrát folytatott. A kezelés alatt furcsa dolgokat tapasztalt magán. Az agya ködössé kezdett válni, memóriája leromlott, depressziós és agresszív lett. Az orvosoknak fogalma sem volt, hogy mit kezdjenek a tünetekkel, aztán egy véletlen folytán kiderült, mi folyik a páciens szervezetében.

2014-ben a férfit jobb híján elküldték pszichiáterhez, aki antidepresszánsokat írt fel neki. Nem sokkal később a rendőrök igazoltatták őt, mert gyanús volt nekik az, hogy ittasan vezeti autóját. Hiába esküdözött, hogy egy kortyot sem ivott, az alkoholszonda ennek ellenkezőjét mutatta. Körülbelül 11-14 ital elfogyasztását feltételezték a férfiről, ezért le is tartóztatták őt.

- Hirdetés -

Ezt követően a 46 éves férfi az összes létező egészségügyi tesztet elvégeztette magán.

Az egyik vizsgálat megdöbbentő eredményt hozott. Saccharomyces cerevisiae gomba jelenlétét mutatta ki a férfi székletében. Ezt a fajta gombát a sörfőzők élesztőjeként ismerik, ez alakítja az erjesztett gabonában lévő szénhidrátot alkohollá.

Mindenki számára világossá vált, hogy a férfinak autoerjesztő szindrómája (auto-brewery syndrome, ABS) van, ami azt jelenti, hogy a szervezete alkohollá alakítja az összes szénhidrátot, amit elfogyaszt.

- Hirdetés -

A férfi tünetei attól függtek, hogy aznap éppen mennyi szénhidrátot evett meg, vagyis kisebb mértékben ugyan, de három éven keresztül folyamatosan ittas volt. A pácienst kezelték gombaölő gyógyszerekkel, de a tünetek néhány héttel később ismét visszatértek. Betegsége alatt történt egy olyan eset is, amikor a férfi véralkohol szintje annyira megemelkedett, hogy elesett, beverte a fejét, ettől pedig belső vérzés keletkezett a koponyájában, amit tíz napig kórházban kezeltek.

Gyógyulása után egy másik gombaölő gyógyszerrel próbálkoztak az orvosok, valamint szénhidrátmentes diétát alkalmaztak, ezáltal sikerült kigyógyítani a beteget az ABS-ből is.

A férfi nagy valószínűséggel azért lett autoerjesztő szindrómás, mert az antibiotikumok, amiket korábban szedett, átalakították a bélflóráját, teret engedve a gombák elszaporodásának.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!