Egy fotós, aki bemutatja milyen kemény sorsa is van a dél-koreai embereknek

- Hirdetés -

Korea széles körben ismert változatos kultúrájáról, csodálatos felhőkarcolóiról, finom ételeiről és fejlett technológiájáról… legalábbis a turisták ennyit látnak belőle. Azonban mint mindennek úgy ennek is van egy kevésbé fényes oldala, amit Sim Kyu-Dong dél-koreai fotós meg is mutat nekünk. Dong beszél nekünk egy úgynevezett „Goshiwonról”, mely egy ottani viszonylatban olcsó kategóriába sorolható lakhatási helynek minősül. Ezek nagyon pici, zsúfolt lakóegységek, más néven szobák, melyekbe nagyon szegény emberek élnek. Ezt ők nem úgy fogják fel, mint mi európaiak, hanem egy mentőövként.

Mai cikkünkben elhoztunk néhány képet, hogy lásd milyen körülmények közt élnek az emberek illetve Sim elárul néhány infót ezekről a szobákról.

1, A Goshiwon jó azok számára, akik vizsgára készülnek

- Hirdetés -

Sim szerint a szobák olyan kicsik, hogy csak aludni és tanulni jó bennük. A Goshiwon egy olyan hely, ahol nem kell vagyonokat elköltened csak azért, hogy élj. Elég olcsó és szerény, és tökéletesen alkalmas azok számára is, akik nem akarnak az utcán élni. Sajnálatos módon a szöuli lakások nagyon drágák, amiket nem mindenki engedhet meg magának. Pontosan ebből kifolyólag élnek itt olyan személyek, akiknek nincs sok pénze.

2, Vannak a helynek előnyei és hátrányai is

Ezekben a szobákban egy nagyon kicsi ágy, íróasztal és szekrény található, melyek bőven elegendőek ahhoz, hogy valaki békességben éljen. A többi helyiséget, gondolunk itt konyhára, fürdőszobára, WC-re mind közösen használják az itt élők. A kicsi ágy a magasabb emberek számára jelent kihívást, hisz nagyon kényelmetlen két fal közé beszuszakolódni. Viszont még akkor sem érzik magukat egyedül, ha behúzzák lakrészük ajtaját, ugyanis a falak annyira vékonyak, hogy mindent lehet hallani.

- Hirdetés -

Sim elmondta, hogy kezdetben ő is élt ilyen Goshiwonban és jobb volt, mint amire számított. Egyszerű életet élt néhány ruhadarabbal és egy kis poggyásszal az ugyanúgy mini méretű szobácskájában.

3, A Goshiwon jó kezdet

Sim elmondása és tapasztalata szerint a Goshiwon „lakások” a Szöulban tapasztalt magas albérleti árak miatt jelentek meg. Ez a lakhatás egyik olcsó alternatívája, mely tökéletesen alkalmas azon fiatalok számára, akik most bontogatják szárnyaikat és megkezdenék életüket a való világban. Ez a hely szuper lehetőséget biztosít, hogy több pénzt tudjanak megtakarítani.

- Hirdetés -

4, A költségek szobánként változnak

A szobák költségei bizony változhatnak. A legolcsóbb szobák körülbelül 58-60 ezer forintnak megfelelő összegbe kerülnek, ebbe a legalapabb szobák tartoznak. A valamivel jobban felszereltek 146-150 ezer forintnál kezdődnek. Egy kis fürdővel rendelkező szoba ára további 1500-2000 forinttal emelkedik. Egy ablakkal rendelkező szoba ettől is drágább. Ennek ára attól függ, hogy az ablak a folyosóra vagy az utcára néz.

Elhoztunk még néhány képet melyek bemutatják milyen körülmények uralkodnak ott.

Vannak akiknek nincsenek nagy igényei.

Íme egy ablak nélküli szoba.

Te mit gondolsz ezekről a szobákról? El tudod képzelni, hogy ilyenben élj?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!