Egy hajléktalan férfi, akinek döntenie kellett, hogy az ételt vagy a pénzt választja – Válasza mindenkit megdöbbentett

- Hirdetés -

Sajnálatos módon a legtöbb ember külső alapján ítélkezik, ami egyáltalán nem szép és jó dolog. Az, hogy valaki nem szép, nem helyes, nem hord szép ruhákat, nincs sok pénz a zsebében, nem tud magának drága kiegészítőket megvenni még nem jelenti azt, hogy rossz ember. Sőt épp ellenkezőleg. Az igazán bölcs, okos gazdag emberek egyáltalán nem hajtják a luxust, nem vágynak méregdrága holmikra, kocsikra…stb. Ők egészen más dolgokba fektetik pénzüket, olyanba, ami az emberiséget szolgálja.

Az élet viszont olykor óriási pofont tud adni, amiből egyesek vagy fel tudnak állni vagy nem. Nem egy és nem két olyan ember történetét hallottuk már, aki rengeteg pénzt birtokolt, ám mégis úgy adódott, hogy az utcára került, mert esetleg rossz üzletbe fektetett, túl sokat adott a szeretteinek…stb. Azok, akik elveszítették minden vagyonukat, az utcára kényszerültek, pedig fejben elképesztően értelmesek.

Ha valaki nagyon sok időt tölt az utcán, akkor előbb-utóbb ápolatlanná válik, megnő a haja, a körme, az arcszőrzete legalábbis ha férfiról van szó, koszosak lesznek a ruhái és nagyon lefogy. Az emberek messziről kerülik az ilyen külsejű személyeket, mert azt hiszik, ők rosszak vagy a káros szenvedélyek miatt került az utcára.

- Hirdetés -

Pedig ez közel sem biztos, hogy így van. Ahhoz, hogy valaki megértse az adott személy miért került az utcára beszélgetésbe kell elegyednie vele. Olykor olyan történeteket lehet hallani, melyek nagyon is elgondolkodtatják az embereket arról, hogy mi is a szeretet, mi az a jólét…stb. Cikkünk főszereplője, egy olyan srác, aki két lehetőséget kínált annak a hajléktalan embernek, akit majdnem mindennap ugyanazon a helyen lát. Fogta magát és egy borítékot, valamint egy szatyor ételt tett le elé és arra kérte, hogy válasszon. A férfi döntése teljesen meglepte a fiatalembert!! Elmesélte, hogy ő a pénz miatt került az utcára majd elkezdett lefelé gurulni azon a bizonyos lejtőn. Hozzátette, hogy egy nap találkozott valakivel, aki feltette neki a kérdést: „Élet vagy halál?” Ez a kérdés hozzásegítette ahhoz, hogy kijöjjön annyira a gödörből, hogy ne éljen mérgező életet.

A beszélgetésről videofelvétel is készült, amit Horvát Zsolt meg is osztott az interneten. Videóját már több ezren látták, és több száz reakció érkezett rá. Pontosan ő az élő bizonyítéka annak, hogy mennyire nem szabad a megjelenése alapján megítélni az embereket, mivel a hajléktalan férfi nagyon bölcs dolgokat mondott el.

A teljes felvételt itt tekinthetitek meg:

Élet vagy halál

Gepostet von Zsolt Horvát am Sonntag, 26. April 2020
- Hirdetés -

Ti odamentetek már valaha egy hajléktalanhoz beszélgetni, meghallgatni az élettörténetét?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!