Egy pszichológus kielemzett 8 népszerű sorozat szereplőt. Az eredmény: Nem ismertük őket.

- Hirdetés -

A legtöbb ember azért szeret sorozatot nézni, mert bizonyos szereplők játszanak benne, akiknek jellemfejlődését folyamatosan nyomon lehet követni. Vannak olyan karakterek, akiknek személyisége egyből a kanapéra ragasztja a nézőket. A forgatókönyvírók igyekeznek mély érzelmeket társítani a karakterekhez, ám valódi mivoltuk első látásra sokaknak nem esik le. Egy pszichológus, górcső alá vette a legnépszerűbb szereplőket, akiknek óriási rajongótábora van. Kifejtette, hogy valójában nem is olyanok, ahogy mi nézők elképzeljük őket. Például Daenerys Targaryen volt Havas Jon mellett a legkedveltebb Trónok Harca szereplő, de mégsem volt olyan ártatlan, ahogy az elején láttuk. Mai cikkünkben ezt fogjuk jobban kifejteni nektek.

1, Daenerys Targaryen – Trónok Harca

A sorozat mind a nyolc évada alatt Daenerys különféle formában jelenik meg a szemünk előtt. A Targaryen ház utolsó tagja nagyon egészségtelen családban nőtt fel, ahol rendszeresen bántalmazták őt. Egy pszichológus szerint a gyermekkori traumái és félelmei révén három cikluson ment keresztül. Az első az áldozat, a második a megváltó a harmadik pedig az agresszor.

- Hirdetés -

Azért mentette meg az embereket, mert őt soha senki sem mentette meg, azért vágyott a hatalomra, mert sokáig nem volt képes irányítani saját életét. Megmutatta és bebizonyította, hogy egy ember múltja sokkal keményebbé és erősebbé teheti. Ez viszont azért sem jó, mert a harag, a düh, elpusztítja emberi oldalát.

9190dae95b1d3eecc6019a6bd197e092 Egy pszichológus kielemzett 8 népszerű sorozat szereplőt. Az eredmény: Nem ismertük őket.

2, Carrie Bradshaw – Szex és New York

A pszichológus szerint ez a karakter nagyon infantilis. Annak ellenére, hogy már elmúlt 30 éves még mindig várja a szőke herceget fehér lovon, és emellett nem tudja saját anyagi helyzetét normálisan kezelni. Minden gondolata akörül forog, hogy megtalálja a szerelmet, viszont egyáltalán nem érdekli őt a házasság, sőt irtózik ennek gondolatától.

- Hirdetés -

Úgy tűnik, hogy öntudatlanul is igyekszik elkerülni az olyan kapcsolatokat, melyek házasságba torkollhatnak. Ám mielőtt találkozik az igazival szerencsétlen választása is volt. Viszont sosem volt szomorú amiatt, ha egyedül volt inkább élvezte az életet és elmerült a munkájában.

5 51 Egy pszichológus kielemzett 8 népszerű sorozat szereplőt. Az eredmény: Nem ismertük őket.

3, dr. Gregory House – Doktor House

Ő egy nagyon magabiztos, nagyon intellektuális személy, aki nem fél megsérteni a szabályokat. Az emberekkel folytatott kapcsolata kritikán aluli, ennek ellenére, vonzó, de szociopatikus is. Egy pszichológus szerint viszont ez nem teljesen valós ábrázolás, ugyanis a szociopaták egyáltalán nem ismerik az empátiát. Nekik nincs olyan szavuk a szótárukban, mint szeretet vagy barátság.

- Hirdetés -

Gregory House esetében láthatók ezek, csak ő nagyon ügyesen palástolja. Mindig észreveszi, ha barátai, kollégái, vagy ha betegei rosszul érzik magukat és megpróbál a maga módját segíteni nekik.

4 54 Egy pszichológus kielemzett 8 népszerű sorozat szereplőt. Az eredmény: Nem ismertük őket.

4, Cersei Lannister – Trónok Harca

Cersei képes mindent feláldozni azért, hogy mindent megkapjon, például másokat manipulál, és olykor könyörtelen viselkedést tanúsít. Fontos számára, hogy magasabb rendűnek érezze magát a többi embertől, amit a pszichológus egy egyszerű szóval foglalt össze, ami nem más, mint a nárcizmus.

Az ilyen emberek valójában nem szeretnek senkit. Ennek ellenére két dolog is van, mellyel nem bánik közömbösen, az egyik a szerelme a másik pedig a gyermekei. Valószínű ennek az az oka, mert saját maga egy darabját látja bennük.

3 2 Egy pszichológus kielemzett 8 népszerű sorozat szereplőt. Az eredmény: Nem ismertük őket.

5, Monica Geller – Jóbarátok

Most valószínű mindenki meg fog lepődni, de van egy másik nárcisztikus karakter a listában. Valószínű te sem gondoltad volna, hogy a kis Monica is a nárcisztikus jellemvonások mindegyikét birtokolja. Gyerekként bátyja, Ross árnyékában volt kénytelen élni, mely bizonyos traumatikus nyomokat hagyott lelkében. Ezt felnőttként próbálja legyőzni, melynek következtében maximalista lett és irányításmániás. Állandó vágyat érez a győzelemre, és rosszul érinti, ha mégsem ő nyer. A pszichológus szerint ez a típusú nárcizmus egy egészséges megnyilvánulás, mely pozitív energiával és önbizalommal látja el az illetőt.

2 2 Egy pszichológus kielemzett 8 népszerű sorozat szereplőt. Az eredmény: Nem ismertük őket.

6, Samantha Jones – Szex és New York

Samantha egy olyan független nő, aki nem törődik mások véleményével. Számos társadalmi normának hátat fordított így nem akar se családot, se gyerekeket. Ő az a karakter, aki sosem függött senkitől, és jobban szereti saját magát, mint bárki mást. Pszichológusok szerint felmerül a kérdés, hogy képes-e egyáltalán szeretni, ugyanis mindig távolságot tart, illetve érzelmileg sem merül bele egyetlen kapcsolatba sem. Sokak szerint ő Mr. Big női verziója.

1 100 Egy pszichológus kielemzett 8 népszerű sorozat szereplőt. Az eredmény: Nem ismertük őket.

7, Susan Delfino – Született feleségek

A pszichológusok szerint ő a másik karakter, aki az áldozatot játssza. Ő az az ember, akinek gondjait mindig mások oldják meg. A sorozat egész ideje alatt ő szorul a legtöbb gondozásra, amit általában lánya és partnerei intéznek.

A nézők számára úgy tűnhet, mintha nem lenne más lehetősége az életben csak szenvedni. A kisujját nem mozdítja, hogy jobbá tegye az életét, aminek köze lehet az anyjával folytatott instabil kapcsolathoz. Susannak soha nem volt esélye bizalmi viszont kiépíteni és mindig mindenben a legrosszabbat feltételezi. Olyan áldozat szerepében tetszeleg, aki megpróbál elmenekülni a helyzetek elől, ezért próbál megbízható férfiakat keresni maga mellé.

Teri Hatcher Susan Desperate Housewives Egy pszichológus kielemzett 8 népszerű sorozat szereplőt. Az eredmény: Nem ismertük őket.

8, Miranda Priestley – Az ördög Pradat visel

Főnök, aki mellesleg még perfekcionista is. Ő az, aki soha nem fogadja el mások véleményét, hisz ő a híres szakember. Mindenki fél tőle, viszont valamilyen oknál fogva csodálják is ezért sosem hagyják magára. A pszichológusok szerint ez egy tökéletes stockholm szindróma eset, mikor az alkalmazottak szeretetet kezdenek érezni szigorú és zsarnok főnökük iránt.

A karakter viszont egészen más. Annak ellenére, hogy nagyon sikeres és tisztelt üzletasszony mégsem úszik a boldogságtól. Ennek tükrében ő pont, hogy nem ideális példaképnek. Sajnos túl sok mindent áldozott fel a karrierje érdekében és most már nem is tud anélkül élni.

6 46 Egy pszichológus kielemzett 8 népszerű sorozat szereplőt. Az eredmény: Nem ismertük őket.

Na mit szóltok?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!