Éheznek Kínában! Olyan szigorú a Covid-zárlat, hogy még boltba sem mehetnek az emberek

- Hirdetés -

Kína egyik legnagyobb városában olyan szigorú Covid-zárlat lett elrendelve, hogy a lakosokat már lassan az éhhalál fenyegeti, ugyanis megtiltották nekik, hogy elhagyják otthonukat. Azaz, nem tudnak élelmiszert sem venni a boltban.

kep 2021 12 29 113004 Éheznek Kínában! Olyan szigorú a Covid-zárlat, hogy még boltba sem mehetnek az emberek

Hszian városát vezető tisztviselők hétfőn azt mondták 13 millió lakosnak, hogy csak akkor mehetnek ki otthonról, ha tömeges covid-teszten vesznek részt, vagy vészhelyzet esetén.

Hszian kedden 175 új fertőzést regisztrált. A város szigorú karantén-szabályai szerint senki nem mehet ki a szabadba, kivéve tömeges tesztelés vagy egészségügyi okokból.

kep 2021 12 29 113020 Éheznek Kínában! Olyan szigorú a Covid-zárlat, hogy még boltba sem mehetnek az emberek

Ha valakit a szabályok megszegésén kapnak, 10 napos rendőri őrizetbe kerül, és 500 jüan (25.000 Forint) pénzbírságot szabhatnak ki..

- Hirdetés -

A szigorú intézkedések bevezetése előtt minden háztartásból kétnaponta egy ember mehetett ki élelmiszert venni.

kep 2021 12 29 113031 Éheznek Kínában! Olyan szigorú a Covid-zárlat, hogy még boltba sem mehetnek az emberek

Hszian vezetősége azt mondta, hogy a kevésbé fertőzött területeken élők megvásárolhatják az alapvető termékeket, ha fel tudnak mutatni egy friss, negatív tesztet.

Az ottani lakosok már a közösségi médiában kérnek segítséget.

- Hirdetés -

„Hamarosan éhen halok” – írta egy személy a Weibo-n, a Facebook kínai megfelelőjeként. „Nincs kaja, a lakótelepem nem enged ki, és mindjárt kifogy az instant tészta… kérem, segítsen!”

kep 2021 12 29 113041 Éheznek Kínában! Olyan szigorú a Covid-zárlat, hogy még boltba sem mehetnek az emberek

Kína februárig tervezi megtartani a szigorú karantént.

A tanulmányok szerint az Omicron enyhébb, mint a többi törzs. Az első hivatalos brit jelentés szerint a kórházi kezelés kockázata 50-70 százalékkal alacsonyabb, mint a Delta esetében.

- Hirdetés -
kep 2021 12 29 113110 Éheznek Kínában! Olyan szigorú a Covid-zárlat, hogy még boltba sem mehetnek az emberek

Az egészségügyi tisztviselők többször hangoztatták, hogy a Covid-oltások védenek az Omicron ellen, és ezáltal van a legjobb esélyünk a járvány túlélésére.

A kórházi felvételek több mint 50 százalékkal csökkentek a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. – derült ki egyes statisztikákból.

kep 2021 12 29 113123 Éheznek Kínában! Olyan szigorú a Covid-zárlat, hogy még boltba sem mehetnek az emberek

A briteknél sem lesz bezárás szilveszterkor. Ők is úgy vélik, hogy az Omicron kevésbé tűnik súlyos változatnak. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem kell komolyan venni.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!