Ez a 15 dolog jellemző az alfa típusú férfiakra – Te közéjük tartozol?

- Hirdetés -

Rengeteg ember teljesen félreismeri az alfahím kategóriába tartozó férfiakat, mert azt hiszik, nagyképűek, egoisták, önimádók, nagyszájúak és minden negatív dolog, ami csak elűzi a gyengébbik nem képviselőit. Pedig ez nagy hiba, ugyanis bennük sokkal-sokkal több van, mint amit elsőre hisznek. A sztereotípiákkal ellentétben, nem az egy éjszakás kalandokat keresik, hanem a komoly, érzelmekkel teli kapcsolatokat, és nem anyuci, apuci pici fiaiként cseperedtek fel, hanem igen is küzdöttek az álmaikért. A mostani cikkünket azzal a céllal hoztuk létre, hogy bemutassuk nektek milyenek is a valódi alfák, mi jellemzi őket. A kérdés már csak az, hogy te közéjük tartozol-e?!

1, Képes értékelni az egészségét

Az alfa férfiak kimondottan figyelnek arra, hogy mind testileg, mind lelkileg egészségesek legyenek. Ők úgy érik el a „tökéletes” állapotot, ha ez a kettő egyensúlyban van egymással. Úgy gondolják, hogy jó példát mutatnak embertársaiknak, ha látják, hogy a folyamatos sport és egészséges táplálkozás mellett, elméjüket is fejlesztik és egészségesen tartják.

- Hirdetés -

2, Kimondja amit gondol

Az alfa férfiakat nem kell félteni, ők nem azok a meghunyászkodós, hallgatag emberek, akik magukban tartják, amit gondolnak. Nem, nem, pont ellenkezőleg. Bármi is legyen a fejükben kimondják, még akkor is, ha ezzel esetleg megbántanak valakit. Ezt pusztán azért teszik, mert szeretik az őszinteséget és az esetleges negatív következmények sem érdekli őket.

3, Kisujjból képes NEM-et mondani

- Hirdetés -

Rengeteg ember akkor is igennel felel egy kérésre, mikor minden porcikája azt sugallja, hogy nem. Ez azért van, mert nem szeretnének másokat megbántani, viszont így sokszor plusz terhet kaphatnak a nyakukba, ami egyáltalán nem hiányzik senkinek. Az alfa kategóriába tartozó emberek viszont kisujjból rávágják a nemet egy olyan kérésre, amit egyáltalán nem szeretnének megcsinálni. Sőt, magyarázkodásba sem kezdenek, hogy miért döntöttek így.

4, Széles az érdeklődési körük

Fontos megjegyeznünk, hogy mindig vannak kivételek, tehát senki se higgye, hogy az összes létező alfa okos, művelt és a többi. Ők azok a kategóriájú emberek, akik szeretnek új ismeretekre szert tenni még a világ alakulásával kapcsolatban is és próbálják megérteni annak működését. Sokat olvasnak, tájékozódnak ezért inkább szellemileg állnak mások felett, mint fizikailag.

- Hirdetés -

5, Képesek irányítani az érzelmeiket

Az alfák rendkívül jól tudják irányítani és uralni az érzelmeiket, sőt képesek kitartani a végsőkig álmaik mellett. Nagyon jól tudják magukat motiválni, tudatosan építik fel a terveiket és mindemellett empatikusak is, ami egy rendkívül jó tulajdonság. A legtöbb alfa rendelkezik ezen képességekkel, de persze itt is vannak kivételek.

6, Odafigyel a testtartására

Az egyik legmeghatározóbb az alfáknál, hogy nem görnyedt, púpos háttal járkálnak, hanem egyenes háttal és vállakkal. A másik, amire odafigyelnek, hogy mindig tartsanak a beszélgetőpartnerre szemkontaktust. Persze ügyelnek arra, hogy mindig a megfelelő pillanatban nézzenek máshova, nehogy a másiknak fenyegető legyen a hosszan tartó szemkontaktus.

7, Tele vannak önbizalommal

Ők azok az emberek, akik tökéletesen tudják, hogy mit akarnak az élettől. Bármit megtesznek, hogy céljaikat, álmaikat megvalósítsák, ha ez évekbe telik akkor évekig küzdnek érte. Tele vannak ambíciókkal és önbizalommal. Általában az ilyen emberekből lesznek a vezetők.

8, Igazi gavallérok

Annak ellenére, hogy kifejezetten kedves személyiségek, nem tartoznak azok közé az úgynevezett „kedves srácok” közé. Ez azért van, mert tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy nem helyezhetik mások érdekeit a sajátjuk elé, így lazán rávágják a kérésekre a nemet.

9, Nem veszik túl komolyan a dolgokat

Az alfa kategóriába tartozó férfiak tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy mi a különbség az egoizmus és az önbecsülés között. Nem fognak kétségbeesni, ha egy apró hibácskát vétenek, és nem csinálnak belőle nagy ügyet. Egyik jó tulajdonságuk közé tartozik, hogy képesek maguk elé képzelni a célt anélkül, hogy elragadtatnák magukat.

10, Igazi kapcsolatra vágynak

Sokan abban a hitben vannak, hogy ezek a férfiak csak az egy éjszakás kalandokat keresik, holott ez egyáltalán nem igaz. Igenis vágynak a szeretetre, a törődésre, szeretik kimutatni az érzelmeket az adott fél felé. Azért tapadnak rájuk a nők, mert optimisták és ezt a gondolkodásmódot a gyengébbik nem képviselői egyből kiszagolják. Olyan társra vágynak, aki habitusra hasonlít rájuk.

11, Bíznak önmagukban

Az alfák a sztereotípiákkal ellentétben nem félnek segítséget kérni másoktól, viszont a döntéseket egyedül hozzák meg.

12, Megküzdenek a démonjaikkal

Az alfákhoz tartozó férfiak képesek felvenni a harcot a félelmeikkel. Nem félne bevallani ha problémájuk van, és nem félnek segítséget kérni a szükség órájában sem. Ha falakba ütköznek ledöntik azt, ha problémájuk van akkor pedig megoldják.

13, Bevallják gyengeségüket

Az alfák egyáltalán nem fitogtatják tudásukat, erejüket, sőt épp ellenkezőleg. Tökéletesen tudják, hogy nem értenek mindenhez, de nem is akarják ezt a látszatot kelteni. Simán kérnek segítséget, ha valamilyen területen elakadtak. Ez is a jó tulajdonságaik közé tartozik.

14, Tisztában vannak erősségeikkel és gyengeségeikkel is

Az alfák, tökéletesen tudják, hogy milyen erősségeik és gyengeségeik vannak. Pontosan ezért meg sem próbálják bizonygatni fölényüket vagy erősségüket.

15, Tisztelettudók

Akárkivel is folytassanak eszmecserét mindig tisztelettel beszélnek vele. Ha elutasítják őket sem törnek össze, hanem emelt fővel folytatják tovább életüket. Ha valaki nem ért velük egyet nem kezdik el meggyőzni a másik felet, hanem elfogadják, hogy neki ez a véleménye.

Na, ezek alapján közéjük sorolnád magad?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!