Feltöltette az ajkait ez a 21 éves lány – Kishíján elveszítette a látását és a szája egy részét…

- Hirdetés -

A 21 éves Amy Wiseman 30 ezer forintnak megfelelő fontot költött ajakfelöltésre ám hamar rájött, hogy ez lehet mégsem volt olyan jó ötlet. Orvoshoz kellett fordulnia, hogy kiderítse elhalnak-e arca egyes részei egy elfuserált ajakfeltöltés után vagy sem.

2 25 Feltöltette az ajkait ez a 21 éves lány - Kishíján elveszítette a látását és a szája egy részét...

A durhami fogászati asszisztensként dolgozó nő tudta, hogy valami rosszul sült el, amikor hatalmas fájdalmak közepette észrevette, hogy ajkain zúzódásnyomok láthatók. A kozmetikus, akinél már korábban is járt, azt mondta, hogy nincs miért aggódnia.

1 29 Feltöltette az ajkait ez a 21 éves lány - Kishíján elveszítette a látását és a szája egy részét...

Őt azonban közel sem nyugtatták meg szavai ezért képeket küldött az egyik kollégájának, aki elküldte a képeket egy háziorvosnak és egy plasztikai sebésznek. A szakemberek azt mondták, hogy valószínűleg megsértették az arca vérellátását. Vélhetően a töltőanyag zárt el bizonyos részeket. Amynek azt mondták, hogy elveszítheti a látását és arca szövetei is nagy mértékben sérülhetnek, ha a töltőanyag nem oldódik fel 24 órán belül.

- Hirdetés -
3 30 Feltöltette az ajkait ez a 21 éves lány - Kishíján elveszítette a látását és a szája egy részét...

Azt állítja, hogy a töltőanyagot egy artériába fecskendezték, ami érelzáródást okozott – így a vér nem tud átjutni az éren.

„Teljesen sokkolt, amikor azt mondták, hogy elveszíthetem a látásomat. Nem tudtam, hogy mi történik. Nem tudtam, hogy az ajkaim megmenthetők-e, vagy maradandóan károsodnak. A töltőanyag elzárt egy artériát, így véraláfutásos lett a szám, de a vér nem tudott hova menni. A fogorvos azt mondta, ha nem oldják fel 24 órán belül, akkor megvakulok. Mi lett volna, ha végül elveszítem a látásomat és az arcom jelentős mértékben károsodik?” – mondta.

4 27 Feltöltette az ajkait ez a 21 éves lány - Kishíján elveszítette a látását és a szája egy részét...

Amy azt állítja, hogy az ajka nem kapott oxigént, és 24 órája volt arra, hogy megmentse az arcát, mielőtt a szövetek teljesen elhalnak. Ha ez bekövetkezett volna akkor bőrátültetésre lett volna szüksége, hogy megmentse haldokló arcát.

- Hirdetés -

A töltőanyagot másnap feloldotta egy orvos, aki azt mondta neki, hogy fennállt a veszélye, hogy elveszíti a látását – míg egy háziorvos szerint szerencsés, hogy egyáltalán még van ajka.

5 23 Feltöltette az ajkait ez a 21 éves lány - Kishíján elveszítette a látását és a szája egy részét...

Amy 0,5 ml-t fecskendeztetett be, de azonnal észrevette, hogy valami nincs rendben, mivel 17 éves kora óta jár ilyen kezelésre. Amy köszönetet mondott fogorvos főnökének, amiért megmentette a látását.

Megosztja megpróbáltatásait, hogy felhívja mindenki figyelmét, hogy csak orvosilag képzett szakembereknél végeztessenek ajakfeltöltő kezelést.

- Hirdetés -
6 13 Feltöltette az ajkait ez a 21 éves lány - Kishíján elveszítette a látását és a szája egy részét...

„Ez elrettentett, és nem végeztetném el újra. Ha mégis úgy döntenék, hogy töltetek, akkor olyanhoz mennék, aki orvosilag képzett. Az emberek azt gondolják, hogy egy nap alatt elvégeznek egy ajakfeltöltő tanfolyamot, és máris képzettek. Egy orvos diagnosztizálhatta volna a problémát, és azonnal megoldhatta volna. Az emberek figyelmét fel kell hívni arra, hogy ez milyen veszélyes lehet.”

Az ajakfeltöltéssel vagy botoxszal komoly kockázatokkal jár. Az ügyfeleket gyakran nem tájékoztatják megfelelően a kezelést végző, képzetlen emberek.

7 15 Feltöltette az ajkait ez a 21 éves lány - Kishíján elveszítette a látását és a szája egy részét...

Az embereket a szövetek elhalása, fertőzése – sőt, akár vakság veszélye is fenyegeti: becslések szerint 200 ember veszítette el a látását, miután valamilyen töltést csináltatott az arcán.

Ha túl sokat vagy rossz helyre fecskendeznek, az nyomást gyakorolhat az artériákra és elzárhatja a vérellátást, ami végső soron az érintett szövet vagy szerv elhalását okozhatja.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!