Íme 3 meseszép tengerparti város, ahova a Magyar Államvasutak közvetlen járatokat biztosítanak

Megosztás

- Hirdetés -

A mai világban már nem kell dúsgazdagnak lenni ahhoz, hogy csodálatos helyekre jussunk el. Nem kell messze menni ahhoz, hogy csodálatos, meseszép és varázslatos tengerparti városokba jussunk el, ahol nem csak a sós tengert és a csodálatos napsütést lehet élvezni, hanem a városok adta remek lehetőségeket is. Persze akadnak akik azért nem indulnak neki egy ilyen útnak, mert nincs személygépjárművük. Szerencsére ma már több alternatíva is van, mely lehetővé teszi, hogy autó hiányában is eljussunk néhány különleges helyre. A MÁV, vagy a Magyar Államvasutak bizony közvetlen járatokat indítanak egy-két horvát és szlovén városba, ahol garantált a kikapcsolódás. A mai cikkünkben elhoztuk nektek ezeket a helyeket, illetve, hogy mely járattal lehet őket megközelíteni anélkül, hogy bárhol át kellene szállni.

1, Koper, Szlovénia

Olaszország és Horvátország között az Isztriai-félszigeten vagy egy aprócska szlovén tengerpart, ahol egyébként minden megtalálható mi szem-szájnak ingere. Azok, akik Horvátországhoz és az Adriához hasonló látványban szeretnének részesülni, de mégsem oda szeretnének menni, azoknak ez a hely lesz maga a paradicsom. Ezen a helyen egy nagyon kellemes hangulatú, barátságos, elegáns nyaralóövezet található, ahol nem utolsó sorban egy olyan középkori kisváros is található, mely világörökségi ranggal rendelkezik. Kecsegtető, nem igaz?! Mit szólnál hozzá ha azt mondanánk, hogy ez a csodálatos hely autó nélkül is lazán megközelíthető? Vagy ha azt, hogyha Budapesten felszállsz a vonatra, akkor egészen Koperig le sem kell szállni?! Bizony a MÁV lehetőséget biztosít arra, hogy egy darab vonattal eljuss oda. A jegy ára csak oda kb. 13-14 ezer forintnak felel meg, oda vissza pedig nagyjából 17 ezer forint. Ennek tudatában nem kérdés, hogy melyik jegyet fogod megvenni, ha kedved támad autó nélkül leruccanni.

- Hirdetés -
1 54 Íme 3 meseszép tengerparti város, ahova a Magyar Államvasutak közvetlen járatokat biztosítanak
2 43 Íme 3 meseszép tengerparti város, ahova a Magyar Államvasutak közvetlen járatokat biztosítanak

2, Split, Horvátország

Bizony nemcsak Szlovéniába lehet eljutni a MÁV-val, hanem Horvátország egyik leglátogatottabb illetve második legnagyobb városába, Splitbe is. Azért is ennyire látogatott a város, mert egy nagyon fontos közlekedési csomópont, ahol hajók, kompok, repülők, és vasútvonalak is áthaladnak. Split egy rendkívül gyönyörű város, amit legalább egyszer be kell járni, ugyanis rengeteg nevezetesség, palota, templom, és számos látnivaló található ott. Kocsival is rendkívül egyszerű megközelíteni, ám ha valaki nem akar vezetni, vagy nincs autója, de mindenképp szeretne leutazni, annak javasoljuk a MÁV Adria Expressz közvetlen járatát, aminek végállomása maga Split. Konkrétan átszállni sem kell, csak élvezni az utazás örömeit. A járványügyi helyzetre való tekintettel sajnos idén nyáron nem lehet igénybe venni ezt a vonatot, de biztosak vagyunk benne, hogy jövőre újult erővel lehet majd őket használni. Ha szereted a sportot, akkor szintén ez a te városod, ugyanis a helyiek szerint Split a legsportosabb város Horvátországban.

3 39 Íme 3 meseszép tengerparti város, ahova a Magyar Államvasutak közvetlen járatokat biztosítanak
4 27 Íme 3 meseszép tengerparti város, ahova a Magyar Államvasutak közvetlen járatokat biztosítanak

3, Opatija, Horvátország

- Hirdetés -

Ugyanúgy, ahogy a fent említett Koper, Opatija is az Isztriai-félszigeten található, csak annak a másik oldalán. A legjobb, hogy ide is közvetlen járat indul Budapestről, ami igencsak megkönnyíti az autó nélküli, de nyaralni vágyó emberek életét. A SEA←YOU névre keresztelt vonat napi szinten indul Horvátországba, így nem kell napokat, heteket várni, hogy újra útnak induljanak. Mivel a vonat éjszaka is közlekedik ezért hálókocsikat biztosítanak az utasok számára, hogy kipihenten érkezzenek meg reggel Opatijaba. A vonatok június 22-től augusztus 25-ig közlekednek, amit egy idő után szétkapcsolnak. Az egyik fele Koperbe a másik Opatijaba megy. Ugyanúgy, ahogy a koperi járaton, kb. 17 ezer forintba kerül az oda-vissza szóló felnőtt jegy. De, hogy miért is érdemes eljutni ide?! Nos egy időben itt élt az Osztrák Magyar Monarchia vezérkara, sőt mi több, Ferenc József itt töltötte a nyarakat. Ennek tükrében az egész városban szecessziós stílusú, osztrák paloták ütik fel fejüket, amiket kívülről és belülről is meg lehet tekinteni. Végül de nem utolsósorban pedig gyönyörű tengerpartja an, ami képes magával ragadni az embereket.

5 28 Íme 3 meseszép tengerparti város, ahova a Magyar Államvasutak közvetlen járatokat biztosítanak
6 24 Íme 3 meseszép tengerparti város, ahova a Magyar Államvasutak közvetlen járatokat biztosítanak

Na mit szóltok? Jó kis programok mi?!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!