Íme a világ 8 legokosabb embere, akiről nem gondoltad volna, hogy ekkora IQ-val rendelkeznek

Megosztás

- Hirdetés -

A történelem során nem egy és nem két ember neve került a köztudatba, akik hozzájárultak a világ fejlődéséhez, és akik olyan elmével, gondolkodással rendelkeztek, amivel elképesztő eredményekre tettek szert. Ilyen volt Stephen Hawking, Albert Einstein, Nikola Tesla, Galileo Galilei, Isaac Newton és még sorolhatnánk azokat a neveket, akikre az egész világ büszke lehet, és akiknek hálásak lehetünk. Ám nem csak külföldön, hanem hazánkban is van pár olyan elme, akik kiemelkednek a többiek közül, ilyen például Polgár Judit a magyar sakk nagymester, aki már 15 évesen kiérdemelte ezt a címet. A mai cikkünkben olyan személyeket szedtünk össze, akik a világ 8 legokosabb emberei közé tartoznak és nem is gondoltad volna róluk, hogy ekkora IQ-val rendelkeznek.

8, Arthur T. Benjamin

Ő egy amerikai származású matematikus, aki azon belül is a kombinatorikára szakosodott. 1989 óta a Harvey Mudd Főiskola matematika professzora. Leginkább mentális matematikai tudásáról és képességéről híres ugyanis gyorsabban tud fejben számolni mint bármilyen számológép. A leghíresebb show-i közé tartozik a 2005-ös és 2013-as TED show, ahol a legösszetettebb matematikai egyenleteket volt képes gyorsabban elvégezni, mint ahogy egy ember beírta azt a számológépbe.

- Hirdetés -

Itt egy előadása, ahol lenyűgöző módon darálja le az eredményeket.

7, William Shakespeare

Nincs olyan ember, aki ne ismerné a világhírű William Shakespeare nevét, aki egy 1564-ben született angol drámaíró, költő, színész volt. A világirodalom egyik legkiemelkedőbb alakja, aki 210-es IQ-val rendelkezett. A Hamletben, Machbetben valamint a Rómeó és Júliában 29 ezer és 35 ezer darab szót használt, amit később Arany János és Petőfi Sándor is megpróbált lefordítani.

- Hirdetés -
1 38 Íme a világ 8 legokosabb embere, akiről nem gondoltad volna, hogy ekkora IQ-val rendelkeznek

6, Kleopátra

Kr. e. 63-ban volt egyiptomi uralkodónő, aki közel 30 éven át vezette és irányította az országot. Nagyon okos nő volt, ugyanis 5 különböző nyelven beszélt folyékonyan például görögül, egyiptomiul, héber, arab, amhara. Szakemberek szerint közel 180-as IQ-val rendelkezett.

93274 567263564 big Íme a világ 8 legokosabb embere, akiről nem gondoltad volna, hogy ekkora IQ-val rendelkeznek

5, Platón

- Hirdetés -

Bizonyára te is ismered Platón nevét, aki egy ókori görög filozófus volt. Gondolkodás, tudása nagy szerepet játszott az ókori és a középkori filozófia kialakulásában. Szakemberek szerint Platón IQ szintje nagyjából 109 volt, amit abból következtettek ki, ahogy a szavakat használta, ahogy gondolkodott, és ahogy a körülötte való dolgokkal tisztában volt. Iskolát is alapított és egy újabb generációt nevelt ki, akik között olyan elmék voltak, mint Arisztotelész.

3 25 Íme a világ 8 legokosabb embere, akiről nem gondoltad volna, hogy ekkora IQ-val rendelkeznek

4, Polgár Judit

Magyarországon is él egy nő, aki elképesztően magas IQ-val rendelkezik, ő pedig nem más, mint Polgár Judit. Szakemberek szerint közel 170-180 lehet az intelligenciaszintje, ami meghaladja a híres fizikusét Albert Einsteinét, ugyanis neki 160 volt. Szülei tanították őt mikor kicsi volt, és bizony a sakk is előkerült, ennek hála pedig 15 évesen elnyerte a nagymester címet, amivel rekordot döntött. Ezután egyre több és több címet és győzelmet zsebelt be, amitől még jobban tisztelték őt.

„Semmi ellenvetésem sincs a női sakk ellen, de számomra a játék minősége a férfiaknál nagyobb kihívás. Azonkívül azt hiszem, hogy a nemek szerinti elválasztás a különbségeket csak fokozza. Ha ez megszűnne, akkor rövid távon a sakkozó nők száma visszafelé menne, mert számukra a harc túl kemény lenne. De hosszú távon a viszony javulna, és ez jót tenne a játékuknak.” – Polgár Judit

4dc16d9953b98d912aab640304d921db Íme a világ 8 legokosabb embere, akiről nem gondoltad volna, hogy ekkora IQ-val rendelkeznek

3, Nikola Tesla

Tesla egy szerb-amerikai származású fizikus, feltaláló, villamosmérnök, gépészmérnök, filozófus volt. Összesen 146 szabadalom köthető a nevéhez például a termomágneses motor, távirányítás, robbanómotorok gyújtási rendszere, nagyfeszültségű nagyfrekvenciás Tesla-transzformátor, kis fogyasztású világításra szolgáló vákuum és gáztöltésű kisülési csövek és még sorolhatnánk. IQ szintje nagyjából 195-öt volt. De mint minden nagy elmének, neki is voltak stikkjei például irtózott az emberi haj megérintésétől illetve minden étkezés előtt megmérte az ételek térfogatát.

N.Tesla Íme a világ 8 legokosabb embere, akiről nem gondoltad volna, hogy ekkora IQ-val rendelkeznek

2, Leonardo da Vinci

Leonardo egy olasz származású festő, tudós, matematikus, hadmérnök, feltaláló, anatómus, szobrász, építész, zeneszerző, költő és író, aki 1452-ben látta meg a napvilágot. Neve leginkább a reneszánsz korszakhoz és annak művészetéhez köthető. Ő volt az, aki a világ leghíresebb festményét a Mona Lisát megalkotta, de az Utolsó vacsorát is ő készítette. Mivel ennyi mindenhez értett, ennyi területen megállta a helyét nem csoda, ha rendkívül okos embernek tartották. Állítások szerint közel 200 volt az IQ szintje.

1920 Íme a világ 8 legokosabb embere, akiről nem gondoltad volna, hogy ekkora IQ-val rendelkeznek

1, William Siddis

Bizony nem te vagy az első, aki nem hallotta William Siddis nevét, holott ő volt a világ legokosabb embere, ugyanis IQ-ját közel 250-re saccolták. Annyira jó volt matematikából, hogy 11 évesen elérte azt a szintet, hogy felvételt nyerjen a világhírű Harward Egyetemre. Ami még érdekesebbé teszi őt, hogy közel 40 nyelven beszélt 18 éves korára, ami elképesztő dolognak számít, hiszen senki más nem volt erre képes a világon. 8 évesen saját nyelvet talált ki magának, amit csak és kizárólag ő értett. Annak ellenére, hogy iszonyú tehetséges volt, tudásával nem tett semmit hozzá a világ alakulásához, ugyanis egy rendőrségi ügy után visszavonultan élt és 46 évesen agyvérzésben meghalt.

William James Sidis 1914 Íme a világ 8 legokosabb embere, akiről nem gondoltad volna, hogy ekkora IQ-val rendelkeznek

Na mit szólsz?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!