Miért akar egyre több nő szingli maradni? – Íme a válasz

- Hirdetés -

Nagyon sokan azt gondolják, hogy az egyedülálló emberek egyáltalán nem boldogok, és ha még nő is az illető akkor még rosszabb helyzetben van. Ez nem igaz. Akadnak nők, akik sokkal-sokkal jobban szeretnek szingliként élni, mint párban, mivel még több lehetőség tárul eléjük. Például jó üzleteket tudnak kötni, személyiségileg képesek fejlődni, több kalandban, szórakozásban van részük és még sorolhatnánk. Az egyedülálló nők úgy érzik egy kapcsolat csak korlátok közé szorítja őket és nem élhetik meg azokat az örömöket az életben, amik rájuk várnak. Persze emellett más is közrejátszik abban, hogy miért nem akarnak kapcsolatban élni és miért választják inkább az egyedülálló létet.

1, Élvezik, hogy más emberekkel tölthetnek időt

A mostani nők nem igen szeretik a kötöttségeket. Szeretnének más emberekkel időt tölteni, szeretnének a karrierjükre koncentrálni és társadalmi kapcsolatokat felépíteni. Nem akarják teljes mértékben az életüket csak a párjuknak szentelni, mert úgy érzik lényeges dolgokról maradnak le. A szingliség viszont lehetőséget biztosít számukra, hogy nyitottabbak maradjanak a világgal szemben. Új kalandokat éljenek meg, szórakoztató dolgokban vegyenek részt…stb. Az egyedülálló nők élvezik életük minden egyes percét, ez pedig jóval több, mint amit az idősebb generáció tagjai elmondhatnak.

- Hirdetés -

2, A nők szeretik a függetlenség érzését

A nők imádják a függetlenséget, azt, hogy szabadok, szabadon gondolkozhatnak, cselekedhetnek…stb. 100%-ban karrierjükre, jövőjükre, életükre összpontosíthatnak és úgy alakíthatják, ahogy nekik tetszik. Ha kapcsolatba lépnének valakivel, attól tartanánk, hogy ezt a szabadságot elveszítik és korlátok közé lennének szorítva. Miután stabil karriert hoztak létre, csak azután vállalják be a házasságot és a család alapítást.

3, Az egyedülálló élet jobb megoldásnak tűnik

- Hirdetés -

Tanulmányok során kiderült, hogy a 40 és 85 éves kor közötti emberek sokkal jobban érzik magukat szingliként, mint párkapcsolatban. Életük sokkal könnyebb, jobb, egyszerűbb. Ahogy egyre jobban idősödtek elégedettségük még jobban nőtt. Később a párkapcsolatban élő hasonló korú embereket kérdezték meg, akik már nem adtak ennyire pozitív választ. Ez arra enged következtetni, hogy a nők valóban jobban érzik magukat szingliként. Egy 100 évesnél idősebb hölgy szerint a hosszú élet titka, ha a nők távol tartják magukat a férfiaktól, mert akkor ne éri őket annyi idegesség.

4, Ma már egyre kevesebben akarnak elköteleződni

Azok az emberek, akik hosszútávú kapcsolatra vágynak, de sajnos nem úgy alakul az életük, ahogy szeretnék végül szinglik maradnak, mert nem találnak egy olyan embert, aki értékeli őket és el akarná magát mellettük kötelezni. Ez egy olyan félelmet szül a mi világban, ami távol tartja az embereket egymástól.

- Hirdetés -

Ha kapcsolatban élsz és folyamatosan arra emlékezteted a partnered, hogy elköteleződnél már azzal azt éred el, hogy inába száll a bátorsága és kilép a kapcsolatból, holott lehet alapjáraton semmi gondja nem volt vele.

5, Nehezen bíznak meg másokban

Egy másik emberben megbízni a lehető legnehezebb dolog. Nem egy szerelmi történetet hallottunk már életünk során, aminek rossz vége lett. Ha egyszer valaki elveszíti a bizalmát az adott emberben, akkor már soha többet nem tér vissza és csak szenvedés lesz az egész kapcsolat így pedig nem éri meg. Arról nem beszélve, hogy nagyon sok időt vesz igénybe valakinek a személyiségét megismerni főleg teljesen a nulláról. Ezért inkább nem kockáztatnak és inkább egyedül maradnak.

6, Az alacsony önértékelés miatt is egyedülállók maradnak

Biztos te is voltál már úgy, hogy ábrándoztál és lustálkodtál az ágyadban és az jutott eszedbe, hogy nem vagy elég jó ahhoz, hogy párkapcsolatod legyen. Az alacsony önértékelés sok embert távol tart a kapcsolatoktól, de állításuk szerint így sokkal boldogabbak, mert nem kell azon aggódniuk, hogy mikor hagyja el őket a párjuk, ahogy azzal sem kell foglalkozniuk, mit gondol róluk a másik.

7, Fejleszteni akarják magukat

Tény, hogy egy párkapcsolatban is van hova fejlődni, de egyedülállóként is lehetőség van a személyiség fejlesztésére. Amikor valaki saját magával van elfoglalva, sokkal egyszerűbben tud egy jobb karaktert felépíteni. Dolgozik a gyengeségein és megpróbálja azokat erősíteni. Amikor nem kell másokkal foglalkozni, akkor sokkal több idejük marad például a kikapcsolódásra, új ötletek, üzleti lehetőségek megvalósítására. A szabadidő megléte miatt sokan döntenek a szingliség mellett.

8, Nem akarna féltékeny partnert maguknak

A másik probléma, ami fel szokta ütni a fejét egy kapcsolatban, az a bizonyos zöld szemű szörny. Persze minden kapcsolatban van egy természetes féltékenység, de amikor ez átesik a ló túloldalára, akkor az annyira nem vicces. Sőt, kifejezetten zavaró tud lenni, mikor a partner naphosszat a párja fenekében van és nézi mit csinál. Arról nem beszélve, hogy egyesek igazi hiszti rohamot tudnak kapni, ha partnerük mással tölti szabadidejét. Nem véletlen, hogy sokan emiatt sem akarnak férfit maguk mellé.

Egyetértetek?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!