Pusztító hőség tör be Európába – A hőmérséklet meghaladhatja a 45 ° C-ot

Megosztás

- Hirdetés -

A meteorológusok figyelmeztetnek mindenkit, hogy hamarosan eszméletlen hőség tör be Európába. Állítások szerint a hőmérő higanyszála el fogja éri a 40-45 fokot. Ilyen meleget eddig Európán belül szinte nem is tapasztaltak.

3 60 Pusztító hőség tör be Európába - A hőmérséklet meghaladhatja a 45 ° C-ot

Ez viszont jó hír azoknak, akik most terveznek nyaralni menni Európán belül. A szakemberek azonban figyelmeztettek a fényvédelemre, valamint a rendszeres folyadékpótlásra. Ezen kívül arra is felhívták a figyelmet, hogy ez a fajta időjárás nagyon megviselheti a szervezetet, így, aki teheti ne töltsön túlságosan sok időt a szabadban.

4 61 Pusztító hőség tör be Európába - A hőmérséklet meghaladhatja a 45 ° C-ot

A Severe Weather Europe szerint július-augusztus fordulója a legmelegebb időszak lesz. A hőség különösen rossz lesz a Balkánon és a mediterrán országokban élők számára, ugyanis az ottani hőmérséklet elérheti a 45 fokot. Hasonló hőmérsékletre kell készülni például Görögországban, Bulgáriában, Kelet -Olaszországban, Észak -Macedóniában, Szerbiában, Albániában és Montenegróban.

- Hirdetés -
image processing20190905 4 19l6t1k Pusztító hőség tör be Európába - A hőmérséklet meghaladhatja a 45 ° C-ot

Sajnálatos módon ez az időjárás még súlyosabbá teszi az aszály sújtotta országokat, területeket. Fennáll annak a veszélye is, hogy hatalmas tüzek keletkeznek, mert a kiszáradt növényzet a meleg és a tűző nap hatására lángra kap.

6 45 Pusztító hőség tör be Európába - A hőmérséklet meghaladhatja a 45 ° C-ot

Nagy-Britanniában és Írországban is eddig sosem tapasztalt hőmérséklet alakul ki. A szakemberek szerint azon a vidéken a hőmérséklet 30 Celsius fok körül fog tetőzni. Az Atlanti-óceán szigetein illetve Írország egyes részein 2-4 fokkal melegebbet is mérhetnek.

7 34 Pusztító hőség tör be Európába - A hőmérséklet meghaladhatja a 45 ° C-ot

A Meteorológiai és Vízügyi Intézet arról számolt be, hogy az augusztusi hőmérséklet az elmúlt 30 év normáját jelentősen meghaladja. Az időjósok szerint Lengyelországban azon belül is Poznańban lesz a legmelegebb. Az ottani hőmérséklet 18,4 és 19,6 Celsius fok között alakul. A leghűvösebb Zakopanéban lesz 14,9 és 15,9 fokkal.

- Hirdetés -
poultry articles summer temperature Pusztító hőség tör be Európába - A hőmérséklet meghaladhatja a 45 ° C-ot

„Ne feledjük el, hogy az előrejelzett átlaghőmérséklet az egész hónap átlaghőmérsékletét takarja, ami a nappali és az éjszakai hőmérsékletet is magába foglalja.” – hangsúlyozták a meteorológusok

Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása szerint, napközben a belső hőmérsékletet 32 ° C alatt, éjjel pedig 24 ° C alatt kell tartani. Ha nincs légkondi, akkor a legjobb megoldás a redőny lehúzása vagy ablakok eltakarása. A redőnyt csak este célszerű felhúzni, mikor a nap már lement. A légkondicionált helyiségekben viszont zárva kell tartani az ajtókat és ablakokat.

8 32 Pusztító hőség tör be Európába - A hőmérséklet meghaladhatja a 45 ° C-ot

Emellett a nap folyamán rengeteg vizet kell inni, nagyjából 2-3 litert. Ez lehetőleg legyen szénsavmentes. A nagy melegben mindenképp kerülni kell a szeszes italokat, mivel az csökkentheti a vérnyomást és ájuláshoz vezethet.

- Hirdetés -
9 19 Pusztító hőség tör be Európába - A hőmérséklet meghaladhatja a 45 ° C-ot

Nem szabad megfeledkezni az idősekről sem, akik rosszul reagálnak az ennyire szélsőséges időjárásra. A háziállatokra is illik odafigyelni. Gondoskodni kell arról, hogy mindig legyen friss, hűs vizük. Nagy melegben érdemes őket hűvös helyekre beengedni.

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!