Zseniális trükkök, amiket még az iskolában tanítottak nekünk, hogy könnyebben boldoguljunk a való életben

- Hirdetés -

Vannak olyan tananyagok, amik iszonyú száraznak tűnnek és valójában azok is, ezért nem kötik le a gyerekek figyelmét. Viszont vannak olyanok, melyeket a való életben való boldogulás miatt tanítanak meg, ilyen például, hogy iránytű nélkül meg tudjuk állapítani merre van Észak, vagy, hogy óra, illetve elektronikai eszközök hiányában képesek legyünk megmondani, hogy mennyi időnk van még napnyugtáig. Persze ez csak néhány a sok közül, amiket kedves tanítóinknak köszönhetünk. Mai cikkünk lényege az lett volna, hogy összeszedjük azon zseniális trükköket, melyeket még ma is tökéletesen lehet alkalmazni a való életben, ha esetleg nem várt helyzetbe kerülnénk.

1, Idő meghatározása naplemente által

Úgy tudod a legkönnyebben meghatározni, hogy hány órád, perced van naplementéig, ha magad elé nyújtod a kezed és a tenyeredet a nap és a horizont közé teszed. Egy ujj 15 percet, vagyis négy ujj egy órát jelent. Ha a nap és a horizont közé két kezed (8 ujjad) befér,akkor még van két órád naplementéig.

- Hirdetés -

2, Egy hónap hány napból áll

Bizonyára te is ismered a bütykös módszert, amivel könnyedén meg lehet állapítani, hogy egy hónap hány napból áll. Minden kidudorodó bütyök 31 napot jelöl, és minden homorú rész pedig 30-at vagy annál kevesebbet. Nem kell mást tenned, mint mindkét kezed ökölbe szorítani, és elkezdeni számolni. A kisujjtól kezdve haladj befelé.

3, Hold kinézetéből megtudhatod, hogy csökken vagy dagad

- Hirdetés -

Néha napján nehéz eldönteni, hogy épp csökkenő vagy dagadó holdat vélünk felfedezni az égbolton, viszont egy szuper egyszer kis trükkel te magad is könnyedén rájöhetsz, hogy milyet is nézel. Amennyiben a Holdnak inkább „C” alakja van az azt jelenti, hogy csökken, ha pedig inkább „D” betűre hajaz, az annak a jele, hogy dagadó Holddal állsz szembe.

4, Elem ellenőrzés

Olykor nehéz megmondani, hogy egy elemben még van annyi energia, hogy betedd a távirányítóba, órába…stb vagy nincs. Az iskolában egy szuperegyszerű trükkre tanítottak meg, amivel könnyedén le tudjuk ellenőrizni, hogy használható-e vagy sem. Nem kell mást tenni csak egy-két centi magasra emelni a levegőbe az elemet, majd leejteni. Amennyiben eldől, akkor sajnos nincs elég szufla benne, ha pedig állva marad, akkor még használható.

- Hirdetés -

5, Égtájak meghatározása

Biztos te is megtanultad azt a mondókát, hogy „Előttem van Észak, hátam mögött Dél, balra a nap Nyugszik, jobbra pedig Kél.” Nos csak abban az esetben igaz ez a kis versike, ha az árnyékodat délben magad előtt látod.

6, Hossz mérése kézzel

Ha csak hozzávetőlegesen kell megsaccolnod valaminek a hosszát, akkor a kezed segítségével ezt könnyedén kivitelezheted. Egy arasz (már akinél) kb. 20 centinek felel meg, míg a hüvelykujj és a mutatóujj közti távolság nagyjából 18 centi. Nincs kőbe vésve, hogy ez mindenkinél ennyi, hiszen kézfej és ujjak hossza mérettő függ mennyit tudsz lemérni.

7, Szögek meghatározása kézzel

Ha nincs nálad szögmérő de jó lenne megállapítani valaminek a szögét, egyszerűen használd az ujjaidat szögmérőként. Úgy kell számolni, hogy a kisujj lesz a 0°, a gyűrűsujj a 30°, a középső ujj a 45°, a mutatóujj a 60°, a hüvelykujj pedig a 90°. Ez elég pontos mérést végez ahhoz, hogy SOS-ben meghatározd, hány fokos is egy szög.

Ti milyen trükkökről tudtok még? Ha van olyan, ami beleillene a gyűjteménybe, ne tartsátok magatokban.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!