10 filmes jelenet, amit az emberek a mai napig képesek elhinni!

- Hirdetés -

A mozifilmekben rengeteg olyan dolgot látunk, ami hihetetlennek tűnik, mégis elhisszük. De, ha alaposabb kutatásba fogunk és utánajárunk ezeknek a dolgoknak, rájövünk, hogy ezekből a filmekből semmit sem szabad elhinni, mert minden csak szemfényvesztés, hogy élvezetesebb látványt biztosítsanak a nézőknek. És, hogy mindezt miért? Csináltunk egy összeállítást, amiben a legabszurdabb filmek jelenetit mazsolázzuk ki, és elmagyarázzuk, hogy a valóságban ezek, hogyan működnek.

Gyors hackerek.

Ha hiszed, ha nem a két ujjal író ember is lehet hacker. A gyorsan gépelő emberek a hollywoodi filmek által belénk táplált elferdített valóság. Elég unalmas lenne végignézni, ahogy valaki feltör egy oldalt, vagy egy rendszert, ezért ezt a részt felpörgetik.

- Hirdetés -

Vonalba kell tartani, hogy be lehessen mérni.

A valóságban egy hívást egy szempillantás alatt be lehet mérni, és nem kell azzal játszani, hogy vonalban tartsuk őt.

- Hirdetés -

Mi is az a miranda jog?

Minden egyes letartóztatásnál elhangzik a filmekben, hogy: „Joga van hallgatni, joga van ügyvédet fogadni, minden, amit mond felhasználható ön ellen a bíróságon”, és így tovább… A filmekből úgy tanultuk meg, hogy ezt a rend őreinek az elfogás pillanatában el kell mondania a tettesnek, de ez nem igaz, ugyanis a kihallgatás előttig kell ezt elmondani a vádlottnak, de még az is előfordul, hogy ez a monológ kimarad és a bíróság így is elfogadja a tényeket.

- Hirdetés -

Világító sugárveszélyes anyagok.

Mindenki úgy gondolja, hogy a radioaktív sugárzás zölden világít, mivel minden filmben így mutatják be. Ez nem igaz mert csak a foszfor tud világítani, ám a filmnézők így egyből tudják, hogy mikor veszélyes egy anyag.

Defibrillátor.

Valaki fekszik a kórházba és a monitoron csak egy egyenes csík látható, ilyenkor az orvosok előkapják a defibrillátort és újra élesztik. Ez megint csak nem így működik az életben, ugyanis ebben az esetben szívmasszást kell alkalmazni, a defibrillátort pont ellenkező esetben kell használni, mikor a szív gyors összehúzódásokat csinál és vissza akarjuk állítani a normális ütemre, vagy leállítani, hogy utána ismét szívmasszást lehessen végezni.

Látható és hallható lézerek.

A néma és láthatatlan lézerek és lövöldözések elég unalmasak lennének a nézőknek, ezért ezeket is jól felturbózzák a film készítők, amit mi halandók el is hiszünk, hogy úgy van.

Kloroform.

Valaki hirtelen mögéd lopakodik és egy kloroformos rongyot tesz az arcodra és máris elsötétedik a világ. Ez a valóságban egy nagyon jól átitatott ronggyal is 3-4 percbe tellene, mire valaki elájul, nem beszélve arról, hogy levegővel érintkezve elveszti az erejét.

Elmebeteg.

A filmbéli tárgyalásokon, az elmebetegnek tettető emberek ügye nagyon gyorsan megoldódik, mert állítólag egy ilyen mentális betegségben szenvedő embernek nem lehet kiszabni büntetést. Ez a valóságban nem így megy, mivel éveken keresztül is vizsgálhatnak egy adott személyt, hogy elmebeteg-e vagy sem.

Dinoszaurusz DNS.

Sajnos nekünk kell elmondani az igazat, hogy nem fogunk dinoszauruszokat klónozni, mert az, hogy egy borostyánkőbe zárt szúnyogon dinoszaurusz vért találtak és abból elő tudnának állítani egy kifejlett példány, nem igaz, ez csak a filmekben működik, mivel ennyi idő alatt a DNS minta teljesen elpusztul.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!