10 hihetetlen tény a moziról, amire mostantól minden néző figyelni fog!

Megosztás

- Hirdetés -

Vannak filmek, amiket sokkal jobb moziban megnézi, mint otthon a Tv-ben. Más hangzás, más látvány, popcorn, üdítő, édesség…mi kellhet még. De mit szólnál hozzá, ha megtudnád, hogy a mozi alkalmazottjai minden lépésedet figyelik egy-egy vetítés alkalmával? Bizony…így van. Mi elhoztunk nektek egy listát azokról a dolgokról, amire jobb odafigyelni, ha moziba akarsz menni.

A nyereség legnagyobb részét nem a jegyértékesítés eredményezi.

A mozik több pénzt keresnek a pattogatott kukorica és az üdítő értékesítésével, mint a jegyek eladásával. Sokat kell fizetniük a filmstúdiónak a film megjelenését követő két hónapban. Viszont két hónap után minden nyereség a mozihoz tartozik. Ezért van, hogy egyes filmek még a premier után akár fél évig is vetíthetnek a mozikba.

01 10 hihetetlen tény a moziról, amire mostantól minden néző figyelni fog!

Sok a kalózkodás.

A mozi munkatársai megpróbálják megakadályozni, hogy felvegyék a filmeket. Az Amerikai Egyesült Államokban a „Motion Picture Association of America” 500 dollárral megjutalmazzák az alkalmazottat, ha fülön csíp egy kalózkodót. Szép kiegészítője egy fizetésnek.

- Hirdetés -
02 10 hihetetlen tény a moziról, amire mostantól minden néző figyelni fog!

A fiatalabb közönség megtekintheti a felnőttek által minősített filmeket.

Sok mozi próbálja megakadályozni ezeket a helyzeteket. A gyerekek megveszik a jegyet, átjutnak a jegykezelőn, de onnantól fogva már nem figyelnek arra, hova megy a gyerek.

03 10 hihetetlen tény a moziról, amire mostantól minden néző figyelni fog!

A nézők sírnak, sikítanak, és kifutnak a folyosóra.

- Hirdetés -

A mozikban sokan nem mindig tudják visszatartani az érzéseiket, ami normális. Például a „Nyers” című kannibálokról szóló film túlságosan erős volt a nézők számára a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál 2016-ban. Az emberek elájult, mások kiszaladtak a teremből. A mozi munkatársai sok történetet mesélhetnének, és mindig rendelkezésükre áll egy elsősegély készlet.

04 10 hihetetlen tény a moziról, amire mostantól minden néző figyelni fog!

Kreatív megoldás, hogy becsempészd a kaját a filmvetítésre.

Lehet, hogy nem szereted a popcornt vagy a mozikban adott ételeket, de szigorúan tilos saját ételeket bevinni a moziba. Sokan azonban megpróbálják megszegni ezt a szabályt. Néha a biztonsági kamerákkal el lehet csípni ezeket a pillanatokat.  A lenti képen lévő lány tésztát simítózáras tasakba tette, és bevitte a moziba.

- Hirdetés -
05 10 hihetetlen tény a moziról, amire mostantól minden néző figyelni fog!

Sokan elkerülik a 3D-s filmeket.

A 3D aranykora véget ér, de nem csak azért, mert a jegyek többe kerülnek. Sokan kényelmetlennek találják azokat a a szemüvegeket, amiket a 3D-s filmekhez adnak. Ezért mennek inkább 2D-s vetítésre, mert az sokkal kényelmesebb.

06 10 hihetetlen tény a moziról, amire mostantól minden néző figyelni fog!

Ha valami nincs rendben a képen, a kiabálás nem segít.

Annak ellenére, hogy a vetítő gép már időzítő segítségével működik, néha akadnak technikai problémák. Ilyenkor nem az a megoldás, hogy a vetítővászonnal és a vetítőfülkével kiabálsz, hanem ki kell menni és jelezni a személyzetnek a problémát.

07 10 hihetetlen tény a moziról, amire mostantól minden néző figyelni fog!

A moziterem tele van szeméttel a vetítések után.

A két film közötti szünet nem elegendő ahhoz, hogy a mozik személyzete alaposan megtisztítsa a termet. Ezért lehet, hogy a padlók ragacsosak maradnak, és rágógumikat találhat az ülés alatt. Ha szereted a tisztaságot, menj reggel moziba, ne pedig péntek és szombat esténként, amikor rengetegen járnak moziba.

08 10 hihetetlen tény a moziról, amire mostantól minden néző figyelni fog!

Az emberek gyakran veszekednek a filmeken.

A konfliktus mindenhol felüti a fejét, beleértve a mozit is. Vannak filmek, amin egy ember tuti, hogy beszél, vagy hívják telefonon, vagy szürcsöli az üdítőjét, ezzel is megzavarva a kellemes filmnézős órákat. Ilyenkor van egy másik, aki az egész csapat védelmére kel, hogy leállítsa a zavaró egyént.

09 10 hihetetlen tény a moziról, amire mostantól minden néző figyelni fog!

Figyelsz!

Minden moziteremben van kamera, ami az üléseket figyeli. Ez egyfajta biztonsági intézkedés, illetve segít lebuktatni azokat az embereket, akik titokban akarják levideózni a filmeket. Ezeknek köszönhetően a mozi munkatársai olyan párokat is rajtakaphatnak, akik túúúúl romantikusra vették a figurát.

10 10 hihetetlen tény a moziról, amire mostantól minden néző figyelni fog!
- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!