10 pofonegyszerű trükk, amik segítségével gyerekjáték a takarítás

- Hirdetés -

Szerintem nem túlzok, ha azt mondom mindenki utál takarítani. Az állandó pakolás, törölgetés, suvickolás kimerítő tud lenni. Főleg, ha azt egyedül kell csinálnod, mert  gyerekeid nem segítenek, a férjed, párod ül a Tv előtt és nézi a meccset. Ezek rosszul tudnak esni, de muszáj megcsinálni a házimunkát, hiszen senki sem szeret trehány, kupis lakásba, házba élni. A sok vegyszeres kezelés sem tesz jót, mert a gyerekek mindent összetapogatnak, megnyalnak és ezek veszélyesek tudnak lenni. Olyan helyen kell tárolni ezeket a szereket ahova a gyerek nem tud hozzáférni. De a legjobb az lenne, ha természetes alapanyagokat használnál egy-egy terület letisztításához.

Citrom
Dörzsölj egy fél citromot a vízköves területre hagyd egy kicsit állni, majd mosd le. Garantáltan biztos a siker, és a fürdő újra új színben pompázik majd.

- Hirdetés -

Nedves szivasz a mikróba
A mikrohullámúsütő tisztításához használj nedves szivacsot. Ennek a konyhai eszköznek a kitakarítása kemény feladat. Nedves habos szivaccsal dörzsöld meg a belsejét, majd kapcsold be 30 másodpercre a legkisebb energiára állítva. Ily módon tisztíthatja ki az összes mikrobát és egyéb rossz dolgot belülről.

Piszkos matrac tisztítása
A matracok tisztításához szórj néhány órára szódabikarbónát a felületre, majd várj egy keveset és porszívózd ki.

- Hirdetés -

Citrom és só kombó a vágódeszkákhoz
Gyakran a vágódeszka is nagyon szennyezett, még akkor is, ha sokszor mostuk el vízzel. Nos, az ideális trükk, hogy tiszta legyen, ha öntünk egy kis sót a deszkára és egy fél citromot dörzsölünk bele, majd öblítsük le forró vízzel.

- Hirdetés -

Morzsák kitisztítása a piritóból
Használjunk fogkefét, hogy a kenyérpirító apró sarkából eltávolítsuk a piszkot és a morzsákat a higiénia fenntartása érdekében.

Viaszos papír
Hogy csíkmentes és fényes legyen a csap, használj viaszt a tisztításhoz.

Kréta használata az evőeszközökhöz
Ha szeretnéd, hogy evőeszközeid fényesnek és mindig újnak tűnjenek, akkor próbáljd ki ezt az érdekes trükköt. Krétás gézzel töröld át őket.

Kréta a ruhákra
Megszabadulni a zsíros foltoktól elég nezéz feladat. Egyzserűen csak krétával dörzsöld be az érintett területet és pár perc múlva öblitsd ki a ruhát.

Serpenyők tisztántartása sóval
Ha nem tudod, hogy tűntesd el a zsíros felületet a serpenyőből, akkor itt az ideje, elővedd a sószóródat és megszórd az edényt, ugyanis a só felszívja az összes olajat és zsírt.

Mosogató tisztítása
A szódabikarbonát öntsd a mosogatóba és egy régi fokefe segítségével kezd el sikálni, hogy a mosogató új és szemet vonzó legyen tegyél citromot a lefolyóhoz és engedj rá forró vizet.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!