10 randi szokás, ami miatt bajba kerülhetsz a külföldi országokban

- Hirdetés -

Számos olyan ország van a világon, ahol a randevú-etikett szabályok egyáltalán nem azonosak. Az aranyosnak, romantikusnak és ártatlannak gondolt tevékenységek egyes országokban bizony sértőnek számíthatnak, ilyen például a nyilvános helyen való csókolózás, vagy a számla elfelezése. Annak érdekében, hogy ne kerülj bajba a külföldi országokban, jó ha ezeket a szabályokat megjegyzed.

1, Nyilvánosan kimutatni a szeretetet.

Japánban vagy Koreában egyáltalán nem helyénvaló, ha a párok nyilvános helyeken fejezik ki szerelmüket egymás iránt. Szaúd-Arábiában vagy más arab országban például egyetlen csókért le is tartóztathatnak.

- Hirdetés -

2, Országok, ahol kötelező a nyilvános szeretetnyilvánítás.

Rengeteg olyan kultúra létezik, ahol az embereknek kötelező a nyilvánosság előtt kimutatni a szeretetüket egymás felé, még abban az esetben is, ha épp a barátaik társaságában vannak. Számos közép- és dél-amerikai országban puszikkal köszöntik az idegeneket is. Ha ezt nem a nyilvánosság előtt teszik, akkor hidegnek és érzéketlennek fogják őket tartani.

3, Számla felezése.

- Hirdetés -

Vannak olyan országok, ahol szándékosan osztoznak az éttermi költségeken, hogy a nők ne érezzék úgy, nem tudnak magukról gondoskodni és, hogy mindig a férfiakra kell hagyatkozniuk. De… Dél-Koreában a számla elfelezése sértőnek számít.

4, Randi, esküvő vagy parti alkalmával.

Amerikában semmi gond nincs azzal, ha a randit egy kedves ismerősöd esküvőjének napjára vagy egy partijára beszéled meg. Viszont az Egyesült Királyságban nem jó ötlet ekkorra időzíteni a randit. Vannak olyan esküvői rendezvények mikor a meghívott nem vihet magával senki, ergo egyedül kell megjelennie.

- Hirdetés -

5, Csók.

Egyes kultúrákban a nyilvános szeretet kinyilvánítás sajátos etikettszabályokat foglal magába. Néhány európai országban, például Németországban vagy Lengyelországban a randik alkalmával csak ölelkezni szoktak egymással az emberek, a csókolózást pedig megtartják akkorra, ha a kapcsolat komolyabbra fordul.

6, Elegáns étteremben randizni.

Az amerikai emberek szeretnek randizni. A McDonald’s-ban csak akkor randevúznak, ha a két fél kora megegyezik. Svédországban az emberek inkább cukrászdákba, kávézókba mennek randevúzni. Ha a kapcsolat eljut egy bizonyos szintre, akkor mennek el egy elegánsabb étterembe.

7, Késés.

Az amerikaiak mindig késnek a randikról. De ez ott nem jelent problémát, hiszen ez teljesen normálisnak számít náluk. Amikor előbb érkeznek meg a helyszínre olyan tehetetlennek érzik magukat, ezért inkább a késé mellett döntenek. Németországban viszont nagyon sértőnek tartják, ha valaki késik a megbeszélt randiról.

8, Ajándék kinyitása az előtt, akitől kaptad.

Amerikában fontos, hogy a kapott ajándékot az előtt nyisd ki, akitől kaptad, így egyből meg is köszönheted neki a kedves gesztust. Ha nem nyitják ki azonnal, azt sértésnek veszik. Az ázsiai országokban például Kínában vagy Indiában ez teljesen máshogy működik. Tisztelettudóbbnak tartják, ha az ajándékot csak akkor nyitják ki, mikor az emberek távoztak a partiról. Ha egy ajándékot túl hamar bontanak ki, azt kapzsiságnak tekintik.

9, Táplálkozási szokások.

Ha a randipartnerek ételt akarnak megosztani egymással, akkor előbb ismerniük kell az adott hely, vagy ország szabályait. Sok országban nem szabad csak úgy átadni a kaját a másik félnek. Nyugaton inkább evőeszközzel adják át a finom falatokat, nem pedig kézzel nyúlnak a tányérba. Japánban viszont pálcikával nem szabad megosztani az ételeket.

10, Virágok adása.

Sok országban adnak a férfiak virágot a nőknek egy randi alkalmával, ám Oroszországban ez nem divat. Ott csak két alkalommal adnak virágot, az pedig a temetés és a nőnap.

A történelem is bizonyítja, hogy a virágadás mennyire bonyolult dolog volt. A viktoriánus korban sértésnek számított, ha valaki sárga rózsát adott a másiknak, mivel úgy gondolták, hogy féltékenység és a hűtlenség jele. Manapság viszont a sárga rózsa a barátzónát jelképező virág, ami azt jelenti, hogy csak barátként tekint rád az, aki adta.

Gondoltad volna?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!