12 furcsa jel, ami megmutatja, hogy intelligensebb vagy az átlagnál. Illenek rád a jelek?

- Hirdetés -

A tudósok körében folyamatos vita téma, hogy melyik mutató fontosabb, az intelligencia hányados vagy az érzelmi intelligencia. Mások pedig azt vizsgálják, hogy a megjelenés és a viselkedés miként hat az ember intellektuális képességeire. Rengeteg tényező megmutathatja az intelligenciaszintet. Ezek például a súly, a magasság, az ujjak hossza vagy a szemünk színe.

Összegyűjtöttük azokat a jeleket, amelyek a te számodra is láthatóvá teszik, ki intelligens és ki nem az. Ez alapján ellenőrizheted saját magadat is. Ha nem találsz hasonló jeleket, nem kell aggódnod, hisz a kivétel ugyebár erősíti a szabályt.

  1. Az időd nagy részét inkább töltöd egyedül, mint mondjuk a barátaiddal

Az okos emberek nem szorulnak rá nagy baráti társaságra, hisz ők egyedül is képesek jól érezni magukat. Egy vizsgálat kimutatta, hogy az intelligens emberek azért is szeretnek egyedül lenni, mert fárasztónak találják a társaságot. Az intelligens emberek gyakran beszélnek hangosan magukban. Ez azonban nem az őrültség, hanem az intelligencia jele.

- Hirdetés -

2. Ha korán megtanul olvasni

Az embert nem az teszi intelligenssé, ha korán megtanul olvasni, hanem az, hogy ezzel sokkal több információhoz jut, mint akik csak az iskolában kezdik megtanulni az olvasást. Az olvasással szélesedik a látókör, feltéve, ha az illető változatosan válogatja ki a könyveket.

3. Ha te vagy az idősebb testvér

- Hirdetés -

Tudósok bebizonyították, hogy az idősebb testvérnek nem sokkal ugyan, de magasabb az IQ-ja, mint fiatalabb testvérének. Ez a különbség körülbelül három pont. A különbség a szülők és a gyerekek közötti pszichológiai kölcsönhatásra vezethető vissza.

4. Ha átlag feletti a magasságod

A kutatási eredmények azt mutatják, hogy a magasabb emberek több pontot érnek el az IQ teszteken, mint alacsonyabb társaik. Ez igaz gyermekkorban és felnőttkorban is.

- Hirdetés -

5. Ha jártál zeneiskolába

Egy tanulmány szerint azok a gyerekek, akik zenei oktatást kapnak, magasabb IQ-val rendelkeznek, mint azok, akik egy színjátszó körbe járnak vagy éppen nem járnak semmilyen külön órára. Mások szerint eleve a magasabb IQ az oka annak, hogy a gyerekek a zeneiskola mellett döntenek.

6. Ha nem vagy elhízva

A testtömeg és a kognitív képességek között összefüggés állapítottak meg. A vizsgálat szerint, akiknek a BMI szintje átlag felett volt, annak alacsonyabb az IQ szintje. A derék körfogata összefüggésben van az IQ szinttel. A megfigyelések alapján, melyet öt éven keresztül folytak kiderült, hogy mivel a magasabb IQ-val rendelkezők többet keresnek, ezért több időt fordítanak a mozgásra, valamint több pénzt az egészséges életmódra.

7. Ha nem kedveled a mozgást

Amerikai tudósok rájöttek, hogy akik az intellektuális munkát részesítik előnyben, kevésbé aktívak a mozgás terén. Ez fordítva is igaz, tehát akiket nem vonz annyira a tudás, többet edzenek.

8. Ha kék szemű vagy

A kék szemű emberek intelligensebbek, mint sötétebb szemű társaik. Steven Hawking-nak is kék színű szeme volt. A világosabb szeműek jobban koncentrálnak, könnyebben oldanak meg problémákat, és megfontoltan hozzák meg döntéseiket.

9. Ha túl érzékeny vagy a hangokra

A magasabb intelligencia szinttel rendelkező emberek esetében akár egy hangos lélegzetvétel is zavaró lehet. A zajok hatással vannak a probléma megoldó készségre is. Ezt a jelenséget mizofóniának nevezik. Az okos embereket zavarja a csámcsogás, de ugyanolyan zavaró tényező lehet, ha valaki chipset ropogtat mellettük.

10. Ha a gyűrűsujjad hosszabb, mint a mutatóujjad

Megfigyelések szerint minél hosszabb a gyűrűsujj, az ember annál könnyebben old meg matematikai feladatokat. A cambridgei egyetem kutatói szerint az ujjak hosszúsága előre jelezheti az egyén pénzügyi jövőjét is, vagyis hogy mennyire lesz sikeres. Akiknek a gyűrűsujja hosszabb, mint a mutatóujja, azoknak magasabbak lesznek a bevételei.

11. Ha gyakran vagy feszült és hajlamos vagy a pánikra

Az okosabb emberek pesszimistábbak, hiszen több lehetőséget is felmérnek magukban mielőtt döntenek. Azzal, hogy számításba veszik a múltbéli eseményeket, nagyobb figyelmet fordítanak a jövő lehetséges történéseire. Emellett jobban fel vannak készülve az életben adódó nehézségekre.

12. Ha sokat káromkodsz

A csúnya szavak magasabb intelligenciára utalnak, még ha az ellenkezőjét is feltételezzük. Az okos emberek változatosabb szókinccsel rendelkeznek, így a különböző szituációkban is megtalálják a megfelelő szavakat, még ha azok nem is túl szépek.

Te gondoltad volna?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!