12 hetes terhesen egy fekete foltot látott az ultrahang felvételen. Az orvos nem merte elmondani a diagnózist…

- Hirdetés -

A terhességi ultrahangos vizsgálat minden édesanya számára nagy élmény. Rengeteg félelmet oszlathat el. Ez a nő, azonban nem is sejtette, hogy valami gond van születendő gyermekével. Az ultrahangos vizsgálat azonban rávilágított arra, hogy súlyos gond van a terhességével.

Az ultrahangos felvételen egy fekete foltot látott

fkftgeolt 12 hetes terhesen egy fekete foltot látott az ultrahang felvételen. Az orvos nem merte elmondani a diagnózist...

Minden anya várja, hogy láthassa a babáját. A mai modern ultrahangos készülékek lehetővé teszik a magzat állapotának felmérését, de lehetőséget adnak a szülőknek a baba arcának megtekintésére is. Érdekes módon néha még azt is láthatjuk, hogy egy gyerek a szájához teszi az ujját, vagy ásít. A 12 hetes vizsgálat fő célja a magzat specifikus genetikai betegségeinek, kockázatának felmérése.

- Hirdetés -

Egy anyuka megosztotta történetét Instagramján. Leírta a drámai helyzetet, amellyel szembesült. 2021. június 23. – ez a nap örökre megváltoztatta az életét. A 12 hetes terhesség utáni ultrahangvizsgálat során egy nagy fekete foltot látott az ultrahang készülék képernyőjén.

Mi ez a fekete kör? – kérdezte aggódva az orvostól

A hallgatag orvos először azt magyarázta, hogy a fia hólyagja. Az anyaának egyből feltűnt, hogy, hogy nagyon nagy, ezért magyarázatot kért az orvostól. Az orvos által felállított diagnózis megdöbbentő volt.

- Hirdetés -

Az alsó húgyutak elzáródása

A gyermek az alsó húgyutak elzáródásától szenvedett. A terhesség korai szakaszában a baba megfelelően nyelte le az anyja magzatvizét. Sajnos problémái voltak a természetes székletürítéssel, ami károsította a vesét.

A magzati élet 16. hetében a vesék vizeletet kezdenek termelni, amely a magzatvíz összetevőjévé válik. Ebben az esetben ez hiányzott a magzatvízből, így a magzat nem tudott megfelelően fejlődni. A kismama egy sor vizsgálatot végzett, hogy kiderítse ennek az állapotnak az okát. Eközben minden eredmény normális volt.

Aminofúzió

Az orvosok elmagyarázták a rémült anyának, hogy a születendő gyermek életének megmentése érdekében az egyetlen megoldás a műtét. Ennek eredményeként a nő amnioinfúzión esett át, azaz a magzatvízbe sóoldatot és glükózoldatot juttattak. A magzatvíz kiegyenlítése javítja a veszélyeztetett magzat működési komfortérzetét.

- Hirdetés -

A magzatvíz-infúziós sebészeti hegeim örökre emlékeztetnek majd arra, hogy megmentettem a gyermekem életét, és ezek után az élmények után bármit legyőzhetünk!

A születés utáni 3. napon az orvosok katétert helyeztek be a kisfiúba dialízis céljából. A fiú a mai napig használja, mert a veséi még mindig nem működnek megfelelően. Sajnos a baba azóta is transzplantációra vár.

Josiah-t a karomban tartva látva, milyen jól van, nagyon hálás vagyok ennyi mindenért. Lehet, hogy sok aggodalmam és szorongásom volt, de EGY dologban soha nem kételkedtem, hogy Josiah meg tudja csinálni!

A gyermek már egy éves elmúlt

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!