12 újévi szokás a nagyvilágból, ami segíthet, hogy valóra váljanak az álmaink!

- Hirdetés -

Minden országban megvannak a szokások újév alkalmából. Nálunk lencsét szokás enni az év első napján. Azonban vannak olyan országok ahol háromszor húzzák meg a malac farkát. Most hoztunk nektek 13 különböző újévi szokást a nagyvilágból.

  1. Spanyolországban 12 szőlőszemet szokás enni újév alkalmából. Mindegyik szőlőszem egy hónapot jelent, a következő évből.

2. Oroszországban egy centire jegyzi fel mindenki a kívánságait, majd elégetik. Utána beleteszik a pezsgőbe és megisszák.

- Hirdetés -

3. Olaszországban az a szokás, hogy mindenki próbál a tavalyi ruháktól megszabadulni. Ezért Szilveszterre mindenki új ruhát vesz fel.

- Hirdetés -

4. Skóciában mindenki tüzet rak és fáklyás felvonulással köszönti az újévet és bíznak a jó szerencsében.

5. Dél-Koreában nem szokás nagy bulit csapni Szilveszterkor. Inkább mindenki korán kel fel, hogy az év első napján át tudják gondolni az évet.

- Hirdetés -

6. Indiában az a szokás, hogy sárkányrepülőre írja mindenki a kívánságait, majd elrepítik. Ez segít, hogy eljussanak a kívánságok az égiekhez.

7. Grúziában az a szokás, hogy a Szilveszteri asztalnál mindenki elmondja a kívánságait.

8. Peruban a nők bottal kergetik a férfiakat. Ha utolérik őket, akkor valószínűleg össze is fognak házasodni az újévben.

9. Bulgáriában az a szokás, hogy pontban éjfélkor lekapcsolják a villanyt és mindenki megcsókolja azt az embert akit a legjobban szeret. A sötétség pedig megtartja ezt a titkot.

10. Angliában úgy tartják, hogy a szerelemesek minden álma valóra válik, ha egy fagyöngy alatt csókolóznak Szilveszterkor.

11. Franciaországban úgy tartják, hogy annak fognak teljesülni a kívánságai aki megtalálja a babszemet a tortában.

12. Brazíliában egy papír hajóra írják fel a kívánságokat, majd vízre bocsájtják egy gyertyával.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!