14 tévhit Dubajról, amit a legtöbb ember rosszul tud

- Hirdetés -

Rendkívül sok hiedelem és sztereotípia van a köztudatban a fényűző metropoliszról. Dubajt talán olyan városnak képzeljük el, ahol a helyiek mind milliárdos sejkek, ahol az arany és gyémánt halomban áll, ahol gepárdokat tartanak macskák helyett, ahol minden udvarban olajkút van és ahol egy kilométeres körzetben több száz hárem található.
Most összegyűjtöttük a 14 leggyakoribb tévhitet Dubajjal kapcsolatban.

1. Dubai a milliárdosok fővárosa.

A világon kb. 5000 dollármilliárdos van, közülük csak 20 él Dubajban. Valójában a milliárdosok fővárosa Peking, azt pedig New York követi.

Rich Kids of Dubai (@richkidsofdubai) által megosztott bejegyzés,

- Hirdetés -

2. Dubaiban nincs szegénység.

Figyelembe véve a bevándorlókat kijelenthetjük, hogy elég sok szegény él itt. Egy munkavállaló átlagos fizetése átszámítva 50 és 100.000 Ft között van. A legolcsóbb mobilcsomag pedig körülbelül 8-10 ezer forintba kerül. Valójában itt nagyon drága az élet és sok helyen osztoznak a kis szobákon (átlagosan 5-en élnek egy szobában).

- Hirdetés -

3. Dubai tökéletes hely a gyerekneveléshez.

A legtöbb bevándorló az anyaországában hagyja a gyerekeit, mivel nem képesek fizetni a tanulmányaikat. A köziskolában való tanulás 100.000 dollárba kerül 11 évre, nem beszélve az egyetemekről. Sőt, a forró éghajlat nem előnyös a gyermekeknek, mivel a legtöbb időt egy légkondicionált helyiségben töltik.

Rich Kids of Dubai (@richkidsofdubai) által megosztott bejegyzés,

- Hirdetés -

4. Dubai egy ország.

Dubai egy város az Egyesült Arab Emírségekben, de nem a főváros (a főváros Abu Dhabi).

5. Dubaiban nincs alkohol.

Az alkohol megengedett a turisták és a nem muszlimok számára. A boltokban történő alkohol-vásárláshoz egy speciális kártyát kell kiváltani. Alkoholtartalmú italokat azonban szinte minden szállodában lehet – kártya nélkül is – venni (kivéve a száraz hoteleket), illetve az összes szórakozóhelyen és bárban is.

SFM DUBAI (@sfmdubai) által megosztott bejegyzés,

6. Dubaiban nincs munkanélküliség.

Azokat a bevándorlókat, akik nem helyezkednek el 30 napon belül, hazaküldik. A helyiek pedig könnyedén válthatnak munkát vagy szakmát, mivel a kormány fizeti a tanulmányi költségeiket, legyen szó a világ bármely egyeteméről.

Rich Kids of Dubai (@richkidsofdubai) által megosztott bejegyzés,

7. Dubai ökológiailag teljesen tiszta város.

A lakosság számának állandó növekedése, a folytonos építkezések, a vízforrások hiánya, a rendkívül sok autó és az egységes hulladékkezelési rendszer hiánya miatt Dubai kicsit sem nevezhető ökológiailag vonzó városnak.

Rich Kids of Dubai (@richkidsofdubai) által megosztott bejegyzés,

8. Sok évebe telt Dubainak, hogy elérje jelenlegi szintjét.

Az emírségek 1971-ben egyesültek, azóta pedig rendkívül gyorsan fejlődnek.

9. A dubai rendőrség csak luxusautókat használ.

Az egész világ a Lamborghini-vel és Bentley-vel közlekedő dubaji rendőrökről beszél. A helyiek rendkívül sok sportkocsival rendelkeznek, ezért szükséges, hogy a rendőrségnek is legyen hasonlóan gyors járműve. De az említett márkákon kívül használnak „szerényebb” Audikat és Toyotákat is.

10. Dubaiban minden automatizált.

A városban sok helyen megtalálható a technológia: légkondicionált a buszmegállók, robot-rendőrök, a repülőtér metrói – hogy csak néhányat említsünk. Az egyszerű vízelvezető rendszer azonban sok kerületben hiányzik és egy kis esőzés is megbéníthatja a várost.

11. Gepárdok és oroszlánok háziállatok Dubaiban.

A vadon élő egzotikus állatok tartását tiltja a törvény Dubajban. Ha egy gepárddot vagy oroszlánt sétáltatsz, akár 6 hónapra is bebörtöznözhetnek, nem beszélve a komoly pénzbírságról.
A legtöbb helyi ember egyébként macskákat tart és nem nagyon szeretik a kutyákat.

Rich Kids of Dubai (@richkidsofdubai) által megosztott bejegyzés,

12. Dubaiban csak felhőkarcolók vannak.

Dubaj a kontrasztok városa: 163 emeletes felhőkarcolók, többszintű villák, lakóházak és egyemeletes házak. Kétségtelen a város felemelkedése, de a helyiek inkább privát villákban élnek, ahol egyáltalán nincsenek szomszédok.

13. Szinte csak arabok élnek Dubaiban.

Dubaj lakosságának mintegy 25%-át indiaiak teszik ki, a helyiek aránya csupán 9%. Az indiaiak után pakisztániaiak és bangladesiek vannak a legtöbben. A bevándolók leginkább építkezéseken dolgoznak.

14. Dubai gazdagsága az olajnak köszönhető.

Az olajtermelést megelőzően Dubai fő bevételi forrása az igazgyöngyökből és ékszerekből adódott. A Perzsa-öbölből származó gyöngyök és ékszerek mindig is nagy értékkel bírtak.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!