15 fotó, ami futótűzként terjedt az interneten, végül kiderült, hogy hamis

Megosztás

- Hirdetés -

Mindannyian nézelődünk az interneten, mindegy, hogy a munkánk során vagy éppen hobbiból, a lényeg valójában az, hogy sokszor találkozunk ugyanazokkal a dolgokkal, történetekkel vagy fotókkal. Ugyanakkor azt is pontosan tudjuk, hogy nem minden az, aminek látszik. Természetesen nem azt akarjuk mondani, hogy az interneten csakis valótlan dolgokat állítanak, de nagyon oda kell figyelnünk, hogy ne lehessünk átverések és félrevezetések áldozatai.

Nos, cikkünk fotói is körbejárták a világhálót és nagy valószínűséggel mindannyian be is dőltünk nekik. Egyszerűen csak elkápráztattak minket és bennünk fel sem merült a gyanú, hogy talán nem is valódiak, vagyis nem igazságot mutatják. Most olyan képeket hoztunk el nektek, amikről végül kiderült, hogy korántsem tükrözik a valóságot, pusztán csak megszerkesztett átverések.

Cápatámadás

- Hirdetés -

Ez a kép sem most készült, körülbelül egyidős az internettel. Ez volt az első Photoshoppolt kép, ami futótűzként terjedt a világhálón és kivétel nélkül minden embert behúzott a csőbe. Akkoriban az év National Geographic fotója lett, pedig a cápa eredetileg nem volt rajta, csak később szerkesztették rá.

Metro-Goldwyn-Mayer oroszlán

Valószínűleg nincs olyan ember a világon, aki ne ismerné a Metro-Goldwyn-Mayer oroszlános logóját. A kamu történet szerint egy lekötözött oroszlán feküdt orvosi vizsgálat közben, akinek az orvosok az életéért küzdöttek, ekkor készült a felvétel. A valóság azonban nem ez. A valódi werk-fotó az alsó kép.

- Hirdetés -

Kastélysziget

A fotón az írországi Kastély-sziget látható. Legalábbis sokan ebben a hitben vannak. Az igazság azonban az, hogy a sziget ugyan létezik a valóságban is, de koránt sincs rajta kastély, sőt, nem is Írországban, hanem a thaiföldi Phuket-sziget partjainál fekszik.

Természetfilm-forgatás

- Hirdetés -

Az internetet körbejárt fotó címe a félresikerült National Geographic forgatás. Az igazság viszont nem köthető semmilyen medvéhez. A stáb tagjai őrült hangulatban voltak, ez látszik is az első srácon, aki nagyon is jó kedvében van. Ha valóban üldözné egy medve, biztosan nem mosolyogna így. Szóval a félelmet keltő medve csak utólag került a fotóra.

Kék görögdinnye

Íme a japán „kék-hold” dinnye, ami tulajdonképpen nem létezik. 2010 környékén az emberek szinte megőrültek a ritka dinnyéért, pedig ebben az esetben is a Photoshop csapott be minket.

Albert Einstein és az atombomba-kísérlet

1962, Nevada-sivatag. Nos, ez a fotó 2011 elején került fel a netre, amin Albert Einstein boldogan biciklizik. A legnagyobb probléma ezzel a képpel az, hogy Einstein ekkor már hét éve eltávozott az élők sorából, így nem lehetett ott az atomkísérleten. Az alsó képeken azt láthatjátok, hogy melyik fotót helyezték a Photoshoppal az atomkísérletes képre.

Skót tündér-folyó

Ez a csodálatos hely a valóságban is létezik, de korántsem Skóciában, hanem Új-Zélandon. Továbbá a fák lila színe is csak megtévesztés, ugyanis minden egyes növény olyan, mint a Földön bárhol máshol.

Babalábnyom

A várandósság alatt a baba bizony mozog a pocakban, ám a magzat nem olyan erős, hogy lábnyoma látszódjon édesanyja hasán. Ha pedig valamilyen csoda folytán mégis lenne ekkora mértékű ereje, az anya hasfala vastagabb annál, hogy láthassuk a baba aprócska lábnyomát.

Kínos pillanat

George Bush, volt amerikai elnök egy iskolalátogatás alkalmával tartja kezében fordítva a könyvet. Persze ez a fotó sem valós, mivel az eredeti felvételen Bush teljesen rendeltetésszerűen használja a könyvet.

A katasztrófa előtti pillanat.

A fotó önmagában nem rejtene semmilyen különlegességet, de megjelenésének ideje annál inkább. A 2001. szeptember 11-i terrortámadás után pár héttel került fel az internetre. A kép bal oldalán a World Trade Centerbe csapódó repülőgép, valamint a turista életének utolsó pillanatai láthatóak. A felkavaró képről végül kiderült, hogy kamu, mivel a támadás előtt készült és a gép is csak az utómunkálatok során került rá.

Cápák a bevásárlóközpontban

Az eredeti fotó nem egy bevásárlóközpontban készült, hanem a torontói vasútállomáson. Az állomást a heves esőzések következtében teljesen elárasztotta a víz, de cápák még véletlenül sem hullottak az égből.

Pottyantó pom-pom lány

A kép kissé gusztustalan, persze vicces is, de ami a legfontosabb nem valódi. A pom-pom lányok ijedt feje pusztán a feldobott lány szerencsétlenkedésének köszönhető. A lány nem csinálta össze magát, vagyis a kaki csak a Photoshop műve.

Batman és Joker

A fotó A sötét lovag című film forgatásán készült. Heath Ledger a stáb tagjait szórakoztatta gördeszkás mutatványokkal. Persze a deszka nem volt része a mókának, csak utólag került a képre.

Repülőgép-szelfie

Soha az életben nem készíthetne egy pilóta szelfit ilyen módon 800 kilométer/órás sebességnél. A fotó valójában egy kifutópályán készült, biztonságos körülmények között.

Fekete oroszlán

A fekete oroszlánról készült fotó több százezer kedvelést kapott az egész világon. Az emberek valósággal odavoltak az állatok királyának fotójától. A fekete oroszlán azonban egy nem létező teremtmény, amit bizony a Photoshop alkotott.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!