15 mulatságos tény, ami egyszer s mindenkorra átformálja a világ fogalmát!

- Hirdetés -

A világ tele van meglepő és néha teljesen váratlan tényekkel. Például tudtad, hogy a vadon élő nyulak nem mást támadtak meg, mint Napóleont? Vagy hallottál már a kutyáról, akit polgármesternek választottak? Az ilyen információk nem csak a tudásodat bővítik, hanem szórakoztatnak is.

Napóleont megtámadták a nyulak

1807-ben Napóleon úgy döntött, hogy ünnepeli a Tilsiti-béke megkötését egy császári vadászattal. A rendezvény lebonyolításáért felelős megbízott, vad nyulakat vásárolt. A vadászatnak szórakoztatónak kellett lennie a bíróság számára, de az állatok nagyon furcsán viselkedtek. Amikor a kürt megszólalt, ami ugye a vadászat kezdetét jelezte, ezer bátor nyúl támadta meg Napóleont. A tábornokok, a marsallok, az őrök rohantak, hogy megmentsék parancsnokukat. De minden kísérlet hiába volt, és valami furcsa történt: a császár megijedt és elszaladt. A dicsőség által megvilágított parancsnok az egyiptomi expedíció hőse, több ezer bolyhos állattól megijedt és elfutott.

- Hirdetés -

Vegetáriánus pók

Körülbelül 40 ezer pókfaj található a világon, amik rovarokkal és más élőlényekkel táplálkoznak. Közép-Amerikában azonban él egy nyolclábú vegetáriánus típus, akit Bagheera kiplingi-nek hívnak. Ez az első olyan faj, aminek a fő tápláléka a növények és az akácfák levelei.

- Hirdetés -

Hitmonlee pokémont Bruce Lee tiszteletére nevezték el.

Sokan nem is vették észre, hogy a Pokémon rajzfilmekben szerepelt Hitmonlee-t és Himonchan-t Bruce Lee-ről és Jacke Chan-ről nevezték el. De a kérdés továbbra is fennáll, amelyet még a mai napig tárgyalnak az interneten: Ki volt Hittmontop prototípusa?

- Hirdetés -

Paraszkavedekatriafóbia – péntek 13-tól való félelem.

Ezt a szót Dr. Donald Dossi, a Stresszkezelő Központ és az Amerikai Fóbiai Intézet alapítója mutatta be. Azt mondta betegeinek, hogy ha megtanulják, hogyan kell kimondani ezt a szót, akkor legyőzik a fóbiát. Nem valószínű, hogy a modern szakemberek értékelnék ezt a fajta furcsa módszert a félelem elleni küzdelemben.

LEGO csoport.
A legnagyobb gumigyártó a LEGO-csoport, 1962 áprilisától fogva készít kerekeket a játékaikhoz. Ekkor megjelent egy 400-as szett, ami nem igen állt többől néhány keréknél. A sorozat igen nagy sikert aratott, évente több mint 381 millió kereket gyárt a dán származású cég. Ezzel a mennyiséggel megelőzi a világ legnagyobb gumigyártóit is.

Eszköz, ami segítette az orvoslást.

A láncfűrészt eredetileg orvosi célokra találták ki a 17. században, ennek segítségével kisebb károkozással tudták a csontokat elfűrészelni. De a modern láncfűrészek történetének kezdetén, az 1920-as években, pár évvel korábbra tehető az elektromos láncfűrész megalkotása, mint a benzinmotorosé. A legelső szabadalmi jogokat, Andreas Stihl jegyeztette be, az ő nevével fémjelzett cég máig is az egyik legismertebb gyártó.

Sunol város polgármestere Bosco.

Kalifornia állam, Sunol városában, 1981-1994 között, egy Bosco nevű fekete labrador és rottweiler keverék volt a polgármester. 2008-ban szobrot is állítottak a tiszteletére. Sunol lakói azt mondták, hogy csak a vicc kedvéért választották a kutyát.

A strucc szemei ​​nagyobbak az agyánál.

A strucc szemeit a biliárdgolyókhoz hasonlítják. Szemeik konkrétan nagyobbak, mint az agyuk, ami amúgy akkor mint egy dió. A strucc szemének tömege kétszer annyi, mint az agyának a tömege.

Az anathidafóbia a félelem, hogy egy kacsa figyel téged.

Ezt a kifejezést az amerikai művész, Gary Larson találta ki, amikor egy rajzot készített a „The Far Side” című képregény számára. Ez az anathida (kacsa) és a fóbia (fóbia) szavakból áll.

Az 1970-es években, Donald kacsáról szóló könyveket nem vásárolták Finnországban, mivel nem visel nadrágot.

A világ leghíresebb kacsameséje 1951 óta van jelen Finnországban. De 1977-ben az Ifjúsági Bizottság úgy döntött, hogy nem lehet őket megvásárolni. Az indok meglehetősen vicces volt, azt mondták hogy a karakter nem alkalmas a fiatalok számára, mivel nem visel nadrágot.

Franciaországban posztumusz házasság van.

Franciaországban törvényes az olyan házasság, amelyben az egyik tag már elhunyt. Hasonló házassági fajtákat gyakorolnak Kínában és Szudánban. A 20.  század elejétől Franciaországban évente több tucat kérelem érkezett ilyen házasság engedélyezésére, és sokan közülük jóváhagyásra kerültek.

60 éven át Izlandon tilos volt kutyát tartani.

A tilalmat 1924-ben adták ki, miután felfedezték, hogy a kutyák echinococcosis hordozók. Ez a fajta féreg különösen veszélyes, ami súlyos bélbetegségeket és vakságot okozhat. 1984-ben megszüntették a tilalmat, de 60 évvel később a kedvenc állat a macska lett.

Angliában éves szinten tartják nyilván a hattyúkat.

Minden évben leltárazzák a Temzén fellelhető hattyúkat. A hagyomány szerint az ország vadon élő hattyúi Nagy-Britannia uralkodójához tartoznak. 2009-ben II. Erzsébet személyesen jelen volt ebben az eljárásban.

A skótoknak 421 szinonimája van a „hó” szóra.

A Glasgow-i Egyetem tudósai 421 szinonimát regisztráltak a „hó” szóra. Olyan kifejezésekkel rendelkeznek, mint a snaw-pouther (gyönyörű hó), a flindrikin (hó zuhany) és a spitters (kis hópelyhek).

A macskák hátsó lábán 4 ujj és az elsőn 5 van.

Az ötödik ujjat az első lábakon nagyobb állóképességre tervezték. Még azok is tudják, akiknek nincs macskája, hogy milyen könnyedén másznak karmaik segítségével, függönyökön, kanapékon vagy fákon. De van még egy párna az első mancsokon, amelyeket a macskák arra használnak, hogy otthagyják szagukat azon a helyen, ahol voltak. Ez az egyik módja annak, hogy megjelölje a területet.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!