16 stílusos útlevél, ami úgy fest, mint egy igazi remekmű

- Hirdetés -

Kezdetben az útlevelekben nem volt semmi különös, tulajdonképpen egyszerű kis könyvekről volt szó, amelyek csak arra szolgáltak, hogy egy-egy utazás alkalmával lebélyegezzék azokat. Napjainkban viszont, nem csupán egy semmitmondó dokumentum. Útlevél nélkül ugyanis, nem léphetjük át az országhatárokat, különösen akkor, ha repülőgéppel utazunk. A reptereken nemcsak minket, de dokumentumaink valódiságát is ellenőrzik.

Azt pontosan tudjuk, hogy az Európai Unión belül nincs szükség az útlevélre, a határátlépéshez elegendő a személyigazolványunk is. A többi országba vagy másik kontinensre való belépéshez elengedhetetlen. Országonként más és más útleveleket hoznak létre. Tudtad például, hogy az ausztrál útlevélben kenguru vagy kacsacsőrű emlős látható? Vagy, hogy az amerikaiakéban sas és a nemzeti lobogó? A különlegességük azonban, nemcsak ebben rejlik. Ezek a dokumentumok igazi remekművek, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mintha UV-fény alatt mutatjuk meg ezt neked. Íme!

Fülöp-szigetek

- Hirdetés -

Az útlevél első oldalán egy fülöp-szigeteki sas képe van, méghozzá élénk színű kakadu szárnyak között. A vízumlapokon pedig, a Mayon-vulkán, Manila panorámája és a rizsteraszok láthatók.

UV-fényben

Finnország

- Hirdetés -

A finn útlevél a flipbook-ok elvén készült, ez pedig azt jelenti, hogy a lapok szélét pörgetve egy sétáló jávorszarvast láthatunk.

A finn útlevél borítója

Kína

- Hirdetés -

A kínai útlevél Hongkong, Makaó és Tajvan nevezetességeit rejti magában, vagyis UV-fényben építészeti műemlékeket és természeti tájakat csodálhatunk meg.

Íme!

Svédország

A svéd útlevél tele van rajzokkal, valamint a városok és azok panorámaképeivel.

Norvégia

A norvég útlevél belső oldalain az ország csodálatos természeti tájai láthatók, amelyek UV-fény alatt teljesednek ki igazán.

Kanada

A kanadaiak útlevele egyszerűen lenyűgöző. Az ország ikonikus helyei, eseményei és nem utolsó sorban szimbólumai jelennek meg rajta UV-fény alá helyezve. Juharlevelek, Niagara-vízesés és így tovább.

Bámulatos…

Nézd meg videón is!

Liechtenstein

A Liechtensteini Hercegség Nyugat-Európa szívében található. A törpeállam útlevele tulajdonképpen egy térkép, amelyen megmutatják, hol helyezkedik apró országuk.

Ausztrália

A kenguruk földjén mi más lehetne az útlevélben, mint egy kenguru rajza. Bár emellett a kacsacsőrű emlős és a tengerparti nevezetességek is helyet kapnak az ausztrálok útlevelében.

Ez pedig már a modern útlevelek része, a chip, ami tárolja az útlevél tulajdonosának biometrikus adatait, a fényképét és a róla szóló személyes információkat.

Spanyolország

A spanyolok útlevele nem túl kreatív, de annál informatívabb. Az útlevél lapjain az ott élő állatok és előfordulási helyeik láthatók.

Írország

Az írek útlevele sem kevésbé látványos, ugyanis tiszteletüket fejezi ki az ország zenéje, építészete és természeti látványosságai iránt. A lenyűgöző képek mellett ősi kelta szövegek is olvashatók benne.

Egyesült Királyság

Az angolok új útlevelét 2015-ben adták ki. A britek ezúttal is nagyot alkottak, ugyanis az útlevél lapjain az országban született feltalálók, építészek, matematikusok és művészek képei láthatók.

Rendkívül látványos

Amerikai Egyesült Államok

Az amerikai útlevél lapjai bemutatják az ország tájait, sőt, az amerikai elnökön szavait is idézik.

Oroszország

Az oroszok útlevele túl egyszerűnek tűnik. De csak addig, amíg nem kerül egy UV-lámpa a kezünkbe. Rávilágítva ugyanis, az ország nevezetességei tárulnak a szemünk elé.

Trinidad és Tobago

A szigetállam Venezuela partjainál helyezkedik el, útlevelének belső oldalai pedig igazi művészi alkotásokat rejtenek.

Természetesen Magyarország útlevele sem maradhat ki a szórásból. Íme hazánk útlevele, amelyen a Szózat dallamának hangjegyei jelennek meg, ha UV-fény alá tesszük.

Te láttad már így?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!