17 érdekesség Ausztráliáról, amit soha nem gondoltál volna

- Hirdetés -

Mindenki tudja, hogy hol van Ausztrália ugye?! Területe alapján a világ hatodik legnagyobb országa. Hatalmas kontinens, amely magába foglalja Tasmania szigetét és még sok más kisebb szigetet is. Az egyetlen olyan ország a világon, amely kiterjed az egész kontinensre. Azt kijelenthetjük, hogy egy nagyon különleges hely az ausztrál kontinens. Számos dolgot sokkal sajátosabban kezelnek, mint más országokban. A juhok és a kenguruk országa. Annyi strandja van, hogy képtelenség mindet egy szezonban végiglátogatni.

Számos érdekesség van még, amit bemutatnánk.. figyeljetek csak!

Biztos hallottuk már azt, hogy Ausztráliában minden meg akar ölni bennünket. Ez természetesen nem a többi emberre vonatkozik, hanem maga az élővilág és a környezet. Érdekesség, hogy nem egy gyilkos kígyótól, vagy rovartól kell a legjobban tartani, hanem az UV-sugárzás, mely erősebb, mint bárhol Európában. Nagyon könnyen bőrrákot okozhat. Akár fél óra, vagy egy rövid kirándulás után is súlyosan károsodhat a bőrünk.

- Hirdetés -

Az Ausztrál hegyekben több havat találni, mint a Svájcban. Mivel ez egy hatalmas kontinens átszeli több éghajlati öv is. Igaz, Sydneyben nem feltétlenül fogunk szánkózni, de vannak területek, ahol rendszeresen esik a hó. Ilyen például az Ausztrál-Alpok, ami bizony szép számban csábítja a síelni vágyókat

UGG csizma. Nálunk is népszerű volt, vagy még talán az is. Maga a márkanév ugyan náluk védett, a forma viszont elért hozzánk is. Kényelmes, meleg és bumfordi. Na persze vannak, akik imádják. 19. század végén használták a helyi parasztok.

Hatalmas kontinens, rendkívül hosszú utakkal. A kormány erre az esetre vicces üzenetekkel, fejtörőkkel megírt táblákat helyezett ki ezekre az útszakaszokra.

- Hirdetés -

Az ausztrálok 29%-a külföldi bevándorló. Ezek nagyrészt Nagy-Britanniából, Új-Zélandról, Indiából és Kínából vándorolt ide.

Nagyon jó szociális támogatások vannak az országban. Egy 4-5 gyerekből álló család esetén a szülőknek felesleges dolgozniuk, ugyanis annyi juttatást kapnak a gyerekek után, ami bőven elég mindenre.

A parkokban általában találni egy grillsütőt, amit bárki használat grillezésre.

- Hirdetés -

Az óriási szobrok országa. Vannak szobrok, melyeket a helyiek turista csapdának hívnak. Szeretnek csinálni hatalmas méretű szobrokat mindenféle különösebb cél nélkül. Tehát, ha valaki szeretne egy óriás banánszobrot látni… Oda kell menni. Körülbelül 150 óriás szobrot tartanak számon.

Náluk a pénz egy különleges polimer anyagból készül. 1988-ban hagytak fel a papírpénzzel és váltottak műanyagra. Ugyan az előállítási költség lényegesen magasabb, de sokkal tartósabb is. Kevesebbet kell visszavonni a forgalomból.

Szavazni kötelező. Aki nem megy el, az pénzbüntetésre számíthat. Ennek mértéke 6.000 és 15.000 Forint között mozog, ha átszámítjuk. Nyilván nyomós ok esetén ki lehet hagyni.

Még egy ország, ahol nem szokás a borravaló. A turisták szoktak hagyni természetesen, de nem fognak bunkózni velünk, ha mégsem számolnánk hozzá pár százalékot a végösszeghez.

Vehetünk kenguruhúst. A turisták előszeretettel tesznek vele próbát, ha már egyszer itt járnak. Inkább export célokra van, ugyanis a helyiek nem különösebben rajonganak érte.

A világ 10 legveszélyesebb kígyófajtájából 6-tal itt tudjuk megmaratni magunkat, ha szeretnénk. Na persze senki nem szeretne ilyet…

Találhatunk vadon élő tevéket. Körülbelül egymillió tevét találhatunk az ország középső és északi részein.

Mindenki azt gondolja, hogy a világ leghosszabb építménye a Kínai nagy fal. Tévedés, ugyanis az ausztrál „dingó kerítés”. Gyakorlatilag kettészeli az országot. A mezőgazdaság védelmében állították fel a ragadozók ellen. 5614 kilométer hosszú.

Imádják a rövidítéseket.

Mutatunk párat:

Aussie – Ausztrália
G’day – jó napot
Brissie – Brisbane
Barbi – Barbecue
Footie – Football

Mindenkit úgy hívnak, hogy „mate”. Ez a szó annyit tesz, mint haver, pajtás, cimbora. Minél tovább nyújtják az „a” betűt kiejtés közben, annál szimpatikusabb vagy nekik.

Ausztrál életkép. A dingó épp cápát eszik, miközben halálos, mérgeskígyók üzekednek.

Mit gondoltok?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!