24 izgalmas tény, ami még a legokosabb embert is meglepetésként érheti

- Hirdetés -

Lehetünk bármennyire tanultak és okosak, akkor is rengeteg olyan dolog van a világon, amiről nem tudunk és még csak nem is tanultunk. Az pedig még csak hagyján, hogy nem tudunk, de annyira érdekes és meglepő, hogy az állunk is leesik tőle. Az ember élete végéig tanul, ezért ez nem is annyira meglepő dolog ez, hisz mindenkinek lehet újat mondani. Olyan ember nem létezik, aki minden tudás ismeretével rendelkezik. A következő összeállításban 24 kevésbé ismert tényt mutatunk meg nektek a lehető legváltozatosabb témákból válogatva.

  1. A gyémánt valódiságát egy nagyon egyszerű módszerrel meg lehet állapítani. Másra nincs is szükségünk, mint a leheletünkre. Ha hamis gyémántra lehelünk rá, az bepárásodik, míg a valódi átlátszó marad.

2. Egy levágott fejű csótány még több hétig él, de akkor sem konkrétan a feje elvesztésébe hal bele, hanem az éhségbe.

3. A firenzei Természettudományi Múzeumban őrzik Galileo Galilei középső ujját.

- Hirdetés -

4. A Rubik-kocka, az iPhone és a Harry Potter könyvek az emberiség történelmének a legtöbb példányban eladott termékei.

5. A híres festmény, a Mona Lisa hosszú éveken keresztül Bonaparte Napóleon hálószobájának falán csüngött.

6. Az ismert érzékszerveinken kívül létezik még egy kevésbé ismert emberi érzékszerv, a propriocepció. Ez nem más, mint a különböző testrészeink testhez viszonyított helyzetének érzékelése.

- Hirdetés -

7. A brazíliai Rio Grande do Norte államból kerül ki a brazil modellek 70 százaléka annak ellenére, hogy ez az állam a brazil lakosság mindössze öt százalékának ad otthont.

8. A banán növekedés közben próbál a napfény felé úszni, ennek köszönhetjük görbe formáját.

9. A „Mayday” az S.O.S. helyett használt vészjelzésre szolgáló nemzetközi kifejezés a hang alapú rádió kommunikációban.

- Hirdetés -

10. Az esposas spanyol kifejezés egyaránt jelent bilincset és feleséget is.

11. A Twitter logojának madara a Larry nevet kapta. Megalkotója a híres kosaras Larry Bird után nevezte el így.

12. Nepál fennsíkján élnek olyan méhek, amelyeknek testhossza elérheti a három centimétert is. Ezek a méhek különleges mézet termelnek, amelynek fogyasztása után előfordulhat, hogy az ember hallucinálni kezd.

13. Hízáskor vagy fogyáskor nem termelünk vagy veszítünk zsírsejteket, hanem csak a meglévők változtatják meg méretüket.

14. A testünkben található mikroorganizmusok 99 százaléka a mai tudomány számára teljesen ismeretlen.

15. Albert Einstein utolsó szavait sohasem fogjuk megismerni, mivel azok németül hagyták el száját. A nővér pedig, aki őt ápolta egyáltalán nem beszélte a nyelvet.

16. Ha vékony papírlap vágja el az ujjunkat, az sokkal fájdalmasabb, mintha más éles tárgy sebesítene meg minket, mivel ebben az esetben nem lepi el a vér sebünket, így a levegő könnyen irritálja azt.

17. A brit királyi család vérrokonságban áll III. Vlad, más néven Karóbahúzó Vlad, havasalföldi fejedelemmel. Őt pedig az egész világ Drakula gróf néven ismerte meg.

18. Egy forró fürdő közel ugyanannyi kalóriát éget el, mint fél óra séta.

19. 2011-ben Észak-Korea félmillió dollárt adományozott a földrengés sújtotta Japánnak, ami 130 millió forintnak felel meg.

20. Salvador Dali bajusza egész életében ugyanúgy állt a művész arcán.

21. Ahhoz, hogy ujjunk mozgatása révén egyetlen kalóriát elégessünk, körülbelül tíz milliószor kellene kattintanunk egerünkkel.

22. A sima, csapvízből készült jégkocka befehéredik, míg a felforralt és utána lefagyasztott víz átlátszó marad.

23. A mai okos telefonok éves töltésének díja kevesebb, mint egy dollárba, vagyis 250 forintba kerül.

24. Charles Darwin volt az első ismert ember, aki úgy határozott, hogy görgőket szerel a széke lábára, hogy megkönnyesítse mozgását önmaga számára saját irodájában.

Te tudtál ezekről?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!